msn ve zararları

fnd7
24-09-2008, 19:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Günümüzün tutkusu haline gelen, telefonun bile önüne geçen MSN sohbetinin zararları ortaya çıktı.

Amerika’da yapılan bir araştırma, sanal sohbet (chat) yapmanın depresyonu artırdığını ortaya koydu.

Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, “Bu araştırmaya göre, sanal sohbet geçici bir mutluluk meydana getiriyor fakat uzun vadede yalnızlık hissini ve depresyonu artırıyor” dedi.

‘BAĞIMLI OLMAYIN’

Prof. Dr. Yorulmaz, internet uygun kullanılması gerektiğini vurgulayarak, internet başında gereğinden fazla zaman harcayan, onu uygun kullanmayan insanların iş, okul, aile ve sosyal hayatlarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi. Prof. Yorulmaz şöyle konuştu: “Sanal sohbeti alışkanlık haline getirenlerin öz güven problemi olduğu ve içe dönük kişiliğe sahip, konuşkan olmayan kişilerden oluştuğu gözlendi. Sanal sohbette, çok sosyal olmayan kişiler daha çok vakit harcıyorlar. Bağımlılık yapan tüm maddeler gibi internet de bağımlılık yapabilir. Bu uyku kaçırıcı, bellek bozukluklarına yol açan bağımlılıktır. İnternet bağımlılıkları, internette fazla vakit harcarlar ve internete giremediklerinde kendini kötü hissederler. Diğer uğraşlardan zevk almazlar. Okul ve işle ilgili sorun yaşar, bununla ilişkili olarak yalan söylerler.” Prof. Dr. Yorulmaz, her şeyde olduğu gibi ‘chat’in de aşırıya kaçılmadan ve gerçek hayattan kopulmadan yapılması gerektiğini söyledi...

gogol
24-09-2008, 20:09   |  #2  
Yeni Üye
42 mesaj

Doğru demiş prof.

DarkHellKnightX
24-09-2008, 20:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

adam profesör bana ne demek kalırki aynen katılıyorum Gülüş

syk23
28-09-2008, 01:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

ya bu proflar iyi güzel söylüyorlarda bunları onu yapma bunu yapma, bağımlı olma. onlar gibi 24 saat ders çalışıp prof mu olalım. sonra annemde tv lerden izliyo bunları bide onla uğraşıyorum. öff beee

lck_can
10-11-2008, 18:19   |  #5  
Yeni Üye
46 mesaj

insanoğlunun doğasında war bağımlı olmak kimisi uyuşturucuya kimisi bilgisayara neticede bağimlılık...
(:

ReFeRaNSs
10-11-2008, 18:25   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

bi profta adam gibi yaptıklarını yazsın bizde o yoldan gidelim bakalım,ne olup çıkıcas her takkeye bi külah bulmak kolay tabi. her kezin hayatı aynı olmak durumunda deil. belki o insan gününü nette geçiriyor , sen bu adama soruyormusun ne sıkıntın var?, sevdiklerin yanında mı? iki mabet edicek dostun var mı? diye sonra atıp tut :):)