MSN zararlılarına bir yenisi daha eklendi

CHIP Online
12-05-2008, 08:41   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gelen mesajların içindeki linklere tıklarken iki kere düşünmenizde yarar var.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MSN- ... a-eklendi_6846.html

Son günlerde MSN kullanıcılarına, kişi listelerinde bulunan ve bilgisayarına virüs bulaşmış diğer kullanıcılar tarafından, bazı televizyon programlarının reklamının yapıldığı mesajlar gelmeye başladı.

Barkom Bilgi Sistemleri ve Danışmanlık Genel Müdürü Kemal Özer, AA'ya yaptığı açıklamada "solucan" olarak da bilinen, arkadaşlık siteleriyle kendisini gösteren bilgisayar virüslerinin, kullanımı son yıllarda hızla yaygınlaşan MSN üzerinden de etkili olduğunu belirtti.

Bu virüslerin, ulaştıkları bilgisayarın işleyiş sistemini bozabildiğini ya da sistemi tamamen çökertebildiğini vurgulayan Özer, "Bu virüsler, MSN listenizde ekli bir kişi gibi davranarak size link gönderiyor. İçinde ne olduğunu görmek için link açılmak istendiğinde virüs, sizin de bilgisayarınıza geçmiş oluyor" dedi.

MSN'in açıklarından yararlanılarak bilinçli olarak geliştirilen bu minik virüslerin, bir MSN grubundaki tek bir kullanıcıya erişmesi durumunda, aynı gruptaki herkese otomatik olarak link göndererek erişmeye çalıştığını dile getiren Özer, bu virüslerin, televizyon programlarının reklamını yapmak isteyenlerce de bilinçli olarak kullanıldığını belirtti.

Zararlı bir yazılım olan virüslerin, ticari bir firmanın ya da televizyon programlarının reklamının yapılması için kullanılmasının masum bir davranış olmadığını dile getiren Özer, şunları kaydetti: "Bu istek dışı reklam amaçlı virüs, bilgisayarlara zarar verebileceği gibi gayri ahlaki sitelere kişileri yönlendirmektedir. Özellikle çocukların yoğun kullandığı MSN haberleşmesinde bu çirkin yöntemin kullanılması iyi bir reklam çalışması değildir. Yaklaşık bir aydır MSN kullanıcılarına, "A televizyon programı şu saatte şu konuklarla yayınlanacak", "B dizisinin son bölümü şu saatte yayınlanacak, kaçırmayın" veya "A ürünü stoklarımızda" şeklinde mesajlar gelmeye başladı. Programlarına izleyici toplamak isteyen kişilere bu virüs ve solucanların pazarlandığı açıkça görülmektedir. Bu tür virüslerle izleyicilere ulaşılmaya çalışılması, etik olmadığı gibi suçtur."

Özer, yetkili makamlardaki bilişim uzmanlarının bu tür çalışmaların kaynağına erişmelerinin mümkün olacağını belirterek, bu tür istenmeyen MSN spam'lerinin engellenmemesi durumunda MSN'in de bir çöplüğe dönüşebileceğini ve kullanıcıların MSN hesaplarını kapatmak zorunda kalacağını bildirdi. Özer, bu nedenle MSN'in sahibi Microsoft'un bu açığı acilen kapatması gerektiğini kaydetti.

Tüm konu: MSN zararlılarına bir yenisi daha eklendi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Açıklanan yeni tehlikeler MSN'den vazgeçmenize neden olabilir mi?

hiko91
17-05-2008, 18:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

onlemlerı kullanırsak nıye vazgecelımkı .bır suru zararlı sıte var eger zararlı dıye gırmıceksek ınternette sorf yapamayız bile

Reborn91
04-06-2008, 04:35   |  #3  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

tabiki neden olamaz.. akıllı bir kullanıcı zaten "bak duşta çekildigim fotolarım :)" diye bir mesajdaki linki açmaz.. kızın atacagı varsa zaten jpg olarak atar :D işmi yani rarlı dosya atması yada alakası olmayan bir site wermesi.. :)