Uğurtan sormuş:
Dünden beri dns ile ilgili çözemediğim bir sorunla uğraşıyorum. Modem adsl bağlanıyor, ip alıyor, internete giriyorum buraya kadar herşey normal. Ancak browserı açıp herhangi bir siteye girmek istediğimde açmıyor. Direk site bulunamadı uyarısı vemiyor yada herhangi bir dns server hatası vermiyor sanki açılacakmış gibi "site aranıyor" "bağlantı kuruldu cevap bekleniyor" gibi ibareler gösteriyor ie. Bu arada ie7, firefox ve apple safari tarayıcıları var kullandığım hepsinde sorun aynı. İşin beni şaşkına çeviren tarafı ise bazı sitelere girebiliyor oluşum. Örneğin google a ve google hizmetlerine (gmail, google map) girebiliyorum, garanti bankasına girebiliyorum, ekşisözlüğe girebiliyorum. Denema yanılma yoluyla öğrendiğim birkaç devlet sitesine (valilik,iski vs.) girebiliyorum. Ama bunlar haricinde hiçbir siteye giremiyorum. Haber siteleri olsun facebook, msn gibi popüler iletişim araçları olsun girmiyor. Ancak ping atılabilen serverlara cmd satırından ping atabiliyorum. Ayrıca emule, torrent gibi paylaşım programları sorunsuz çalışıyor veri alıp gönderebiliyor. Sorunun dns olduğu çok açık ama ben nerede hata yaptığımı anlayamıyorum. Dsn server olarak otomatik aldırmayı denedim olmadı, manuel olarak telekom dns leri girdim( 195.175.39.39 ve .40) olmadı, opendns denedim olmadı, 4.2.2.2 ve 4.2.2.1 denedim olmadı. Yalnız opendns ile girince google açılmıyor diğer siteler yine aynı durumda birde buraya girebildim işte. Lütfen yardım edin kafayı yemek üzereyim nerede hata olabilir?
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
zyxel (ttnet) kablolu modem.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; FDM)