Müziğin Kalitesini Artdırmada Bana Yardımcı Olacak

hayatın_içinden
30-05-2011, 06:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
372 mesaj

Arkadaşlar elimde cok sevdiğim bir parça var ''Bob Sinclar - Give a lil love (remix)'' 5:49 saniyelik sarkının ismi ama ben birtürlü yüksek kalitede bulamadım bu parcayı sizden ricam bu şarkıyı ' 320 kbit ' yapıp şarkı sesini düzgün bi şekilde basları melodileri bozmadan kaliteli yapacak arkadaşlar varmı içinizde...Çok sevinirim bu konuda. Parca linkinide vereyim size ayrıca....

http://jeremyzhang.free.fr/Incom ... 0(2007%20Remix).mp3

Kapalı Hesap (154666)
30-05-2011, 23:43   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Böyle bir şey mümkün değil. Compress (sıkıştırma) yapıldıktan sonra tekrar açılsa da sıkıştırılma esnasında bazı frekanslar atıldığı için geri getirmek mümkün değildir.

hayatın_içinden
31-05-2011, 01:58   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
372 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Böyle bir şey mümkün değil. Compress (sıkıştırma) yapıldıktan sonra tekrar açılsa da sıkıştırılma esnasında bazı frekanslar atıldığı için geri getirmek mümkün değildir.

Dj lerin genellikle kullandığı müzik ve ses programları bu sorunu halleder diye düşünüyorum eski plakları düşünelim..!!!

Erşah
31-05-2011, 09:57   |  #4  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Eski plaklarda ses kalitesi şu an hiç bir cihaz ya da benzeri alettede yok.Eğer plaklardaki cızırtı sesini diyorsan onlar adobe audition gibi programlarla ççooookkk rahat hallediliyor.Fiziksel olarak kalitesiz bir mp3/video/film vb. şeyleri kaliteli yapmak MÜMKÜN DEĞİL.

kirbas
31-05-2011, 10:03   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
157 mesaj

evet baştan 320 kb sıkıştırılmış bulmalısın

hayatın_içinden
31-05-2011, 12:10   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
372 mesaj

Peki sadece sesi artırabilirmiyiz  ''320 kbit'' degerine arkadaşlar..? Mümkün olmucak sanırım müziğin kalitesi çünki boğuk bir ses var içinde ....

Kapalı Hesap (154666)
31-05-2011, 16:10   |  #7  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: hayatın_içinden  
Peki sadece sesi artırabilirmiyiz  ''320 kbit'' degerine arkadaşlar..? Mümkün olmucak sanırım müziğin kalitesi çünki boğuk bir ses var içinde ....
Bahsettiğin boğukluk stream (akış) değeriyle (320kb) alakalı bir durum değil.
Müziği adobe audition ile analiz ettim. Kayıt esnasında aşırı limitör kullanımı var. Bu da bazı frekansların over olmasını sağlamış.
Sonuçta eğer bir equalizer ile 90 ila 300 Hz lik alanı 12-6 db lik bir düşürmeye tabi tutup 30Hz i 9 desibel kadar yükseltebilirsen nispeten dinlenilebilir oluyor.
[/URL]
[URL=http://img98.imageshack.us/i/bobur.jpg/]

hayatın_içinden
01-06-2011, 11:08   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
372 mesaj
Bahsettiğin boğukluk stream (akış) değeriyle (320kb) alakalı bir durum değil.
Müziği adobe audition ile analiz ettim. Kayıt esnasında aşırı limitör kullanımı var. Bu da bazı frekansların over olmasını sağlamış.
Sonuçta eğer bir equalizer ile 90 ila 300 Hz lik alanı 12-6 db lik bir düşürmeye tabi tutup 30Hz i 9 desibel kadar yükseltebilirsen nispeten dinlenilebilir oluyor.
'mr_yamyam' Gercekten güzel bir sunum yapmışsın teşekkür ederim bu işte bilgili oldugunu kanıtlamışsın ayrıca şuan 30kbit olanını indirdir şimdi bir sorun var sanki bana eski yayınladığımın sesini yükseltmiş gibi geldi bu son indirdiğim parca  tabi kullandıgın programda bunu daha iyi bilebilirsin uzman gözüyle sen.... Nasıl yapsam nasıl gönderebilirim sana kardeşim bu son indirdiğimi acemiyim upload sitelerini bulamadım bulsamda kayıt istiyolar

Kapalı Hesap (154666)
01-06-2011, 11:47   |  #9  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
'mr_yamyam' Gercekten güzel bir sunum yapmışsın teşekkür ederim bu işte bilgili oldugunu kanıtlamışsın ayrıca şuan 30kbit olanını indirdir şimdi bir sorun var sanki bana eski yayınladığımın sesini yükseltmiş gibi geldi bu son indirdiğim parca  tabi kullandıgın programda bunu daha iyi bilebilirsin uzman gözüyle sen.... Nasıl yapsam nasıl gönderebilirim sana kardeşim bu son indirdiğimi acemiyim upload sitelerini bulamadım bulsamda kayıt
Valla benim bildiğim hiç bir upload sitesi yok. (müzik ile ilgili) Aslında kendim de pek onaylamıyorum bu durumu. Çünki telif haklarının cılkını çıkarıyorlar.,
 Aslında msn gibi hizmetler aracılığı ile gönderebilirsin ama ben de msn ye gıcık olduğum için yıllardır kullanmıyorum.

hayatın_içinden
02-06-2011, 00:37   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
372 mesaj
Valla benim bildiğim hiç bir upload sitesi yok. (müzik ile ilgili) Aslında kendim de pek onaylamıyorum bu durumu. Çünki telif haklarının cılkını çıkarıyorlar.,
 Aslında msn gibi hizmetler aracılığı ile gönderebilirsin ama ben de msn ye gıcık olduğum için yıllardır kullanmıyorum.
Kardeşim upload işini halleddim uzun uğraşlar sonucu linkiyi veriyorum umarım değerlendirmen olumlu sonuclanır.....

Linki: http://kiwi6.com/file/p36barj9o2

kirbas
02-06-2011, 09:22   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
157 mesaj

bazı paylaşım gurupları var, onlara üye olan bir arkadaşından bu parçayı istesen kesin bulursun.

Kapalı Hesap (154666)
02-06-2011, 12:19   |  #12  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

http://piggyshare.com/file/ptv3ojxu
Yüklemeye çalıştım deneme adlı dosya bi bakabilirsin.

hayatın_içinden
02-06-2011, 12:34   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
372 mesaj
http://piggyshare.com/file/ptv3ojxu
Yüklemeye çalıştım deneme adlı dosya bi bakabilirsin.

Son paylaştıgım 320 Kb' ninmi bu ? Şimdi indirdim basları almışsın cızırtı boğukluk gidmiş yanlız ses çok aşırı düşük son sesi açtım kısık bişekilde cıkıyor..?

Kapalı Hesap (154666)
02-06-2011, 13:16   |  #14  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Son paylaştıgım 320 Kb' ninmi bu ? Şimdi indirdim basları almışsın cızırtı boğukluk gidmiş yanlız ses çok aşırı düşük son sesi açtım kısık bişekilde cıkıyor..?
MP3 te sıkıştırılmış dosyaları açmak mantıksızdır. yani 320Kb a çıkartmak önemsizdir. Çünki daha önce sıkıştırma esnasında çoğu frekanslar atılmıştır artık geri getirilemez.
Sesin düşük çıkması da gayet normaldir ancak benim yaptığım seninkine göre yaklaşık 6-9 dbm lik bir düşmedir ve bunu ses sisteminin rahatlıkla karşılaması lazımdır. Eğer sesi seninkisi kadar artırırsam bu seferde taşma olacağı için sistemde başka boğukluklar ve distorsiyonlar oluşacaktır.
Burada önemli olan boğukluğun giderilmesidir.
NOT: Eğer 5.1 ses sistemi ile dinliyorsan tavsiyem subwooferın kazancını biraz düşmendir.

hayatın_içinden
09-06-2011, 10:21   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
372 mesaj
MP3 te sıkıştırılmış dosyaları açmak mantıksızdır. yani 320Kb a çıkartmak önemsizdir. Çünki daha önce sıkıştırma esnasında çoğu frekanslar atılmıştır artık geri getirilemez.
Sesin düşük çıkması da gayet normaldir ancak benim yaptığım seninkine göre yaklaşık 6-9 dbm lik bir düşmedir ve bunu ses sisteminin rahatlıkla karşılaması lazımdır. Eğer sesi seninkisi kadar artırırsam bu seferde taşma olacağı için sistemde başka boğukluklar ve distorsiyonlar oluşacaktır.
Burada önemli olan boğukluğun giderilmesidir.
NOT: Eğer 5.1 ses sistemi ile dinliyorsan tavsiyem subwooferın kazancını biraz düşmendir.
Özellikle teşekkür edmek isterim  mr_yamyam ilgin vede yardımın için verdiğin bilgi çok önemliydi tekrar teşekkür ederim sana....Saygılar sunar başarılar dilerim

Kapalı Hesap (154666)
09-06-2011, 14:19   |  #16  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Rica ederim.