Müzik kaydı

tigris
23-05-2011, 22:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba,
ben gitarımla kayıt yapmak istiyorum. elimde
-m audio fast track pro
-intel i7,  8Gb ram, asus p8p67 deluxe anakart üzerindeki ses karı var 5+1 destekliyor.

ayrıca elimde adope auditon 3.0 bulunuyor. 
mikronla bir kere kayıt yapmayı başardım ama gitarı kayıt edemedim bir türlü.

acaba sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? asio olabilir mi?

Kapalı Hesap (154666)
23-05-2011, 23:48   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

MAUDİO ses kartını nerden buldun yaaf.
Ses kartının mikrofon girişine mikrofon bağla.(Mikrofon girişi varsa) Adobe audition dan windows recording miksere gir ve mikrofonu seç. Mikrofondan kayıt edersin.
Onboard ss kartını kullanabilirsin ama ses kalitesi iyi olmaz.

tigris
24-05-2011, 09:38   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

m audio ses kartim yok. m audio fast track pro var bende usb girisi ile bilgisayara bagliyorum ve gitar jack'imi ona bagliyorum. ama bilgisayardan ses alamiyorum. 

audio streamin (asio) ile ilgili bir sey sanirim. ama gene de gecikme ile de olsa kayit yapabiliyor olmam gerekmez miydi??

Kapalı Hesap (154666)
24-05-2011, 14:14   |  #4  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Sisteminin ve özellikle MAUDIO nun resmini koyabilirsen daha fazla yardımcı olabilirim.

tigris
25-05-2011, 00:28   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

m audio böyle bir şey.

http://profile.ultimate-guitar.c ... ctures/gear/883018/

bu gün bu köprü vazifesi gören aleti kullanmadan ses kaydı yapabildim ama bunu
kullanırken bir türlü hoperlörlerden ses alamıyorum. bir iki sefer de cihaz bilgisayarımı dondurdu. 
normal şartlar altında gecikme payı ile de olsa ses almam gerekiyor ama hiç bir ses alamıyorum.

cihaza ses iletiliyor. bunu yanıp sönen ışığından anlıyorum ama bilgisayarıma iletilmiyor.

Kapalı Hesap (154666)
25-05-2011, 06:02   |  #6  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Mesele anlaşıldı.
MAUDİO aslında bir ses kartıdır. Bunu bilgisayara nasıl bağladın bilmiyorum ama mutlak sisteme tanıtman gerekir ve sistemden varsayılan olarak bu aygıtı seçmelisin yoksa ses alamazsın.
MAUDİO nun ses çıkışını kazara mikrofon girişine (anakart üzerindeki) bağlamışsan aşırı ses seviyesinden dolayı sistem bozulabilir.

tigris
25-05-2011, 09:29   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

m audio usb ile bilgisayara baglaniyor. sisteme tanittim win 7 64bit driver ini da yukledim. alet aygitlar kisminda normal calisir modunda gorunuyordu. yalniz aletin kullanim kilavuzunda gosterilen aleti usb ile bagladiktan sonra cikmasi gereken wizard cikmadi. usb'i taktiktan sonra yazilim yuklendi uyarisi geliyor.
 ben kasanin onundeki mikrofonu da arkasinda ki mikrofonu da denedim. jack'i takinca cikran cizirti seslerinden baska bir sey duyamadim.  

su ana kadar ki yardimlarin ve ilgin icin tesekkur ederim mr-yamyam:) gercekten yardimci oluyorsun bana..

ben ankaradan satin almadim ama  ankara m-audio bayisine de gidip bir soracagim. belki onlar cozebilirler.

muhammedguler
25-05-2011, 12:09   |  #8  
muhammedguler avatarı
Yıllanmış Üye
539 mesaj

kaydı tümlesik  ses kartından da yapabilirsin eskiden profesyonelses kartlarında bulunan veri yolu genişligi simdiki tümlesklerde standart olarak bulunuyo

tigris
25-05-2011, 14:20   |  #9  
OP Taze Üye
5 mesaj

biraz once eksi sozlukte, hoparlorlerimin bilgisayarin  ses kartina bagli oldugundan dolayi ses vermeme ihtimalini okudum ki bu son derece mantikli geliyor. zira m-audio ya ses gidiyordu ama hoparlorden ses alamiyordum. simdi bilgisayarimin yaninda olmadigim icin deneyemiyorum ama eve gider gitmez deneyecegim.
muhammedguler kardesim senin ne demek istedigini anlayamadim. sence sorun neyden kaynaklaniyor olabilir? bir yorumun varsa duymak isterim.

Kapalı Hesap (154666)
25-05-2011, 17:59   |  #10  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: tigris  
biraz once eksi sozlukte, hoparlorlerimin bilgisayarin  ses kartina bagli oldugundan dolayi ses vermeme ihtimalini okudum ki bu son derece mantikli geliyor. zira m-audio ya ses gidiyordu ama hoparlorden ses alamiyordum. simdi bilgisayarimin yaninda olmadigim icin deneyemiyorum ama eve gider gitmez deneyecegim.
muhammedguler kardesim senin ne demek istedigini anlayamadim. sence sorun neyden kaynaklaniyor olabilir? bir yorumun varsa duymak isterim.
Eğer ses sistemin (hoparlörler) bilgisayara bağlı ise ses kartın maudio olduğu için ses alamazsın.
yapman gereken maudionun arkasındaki kırmızı beyaz line-out yazan yerleri hoparlör sistemine bağlamandır.