[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=183&i=080806171550tf6.jpg][/URL]
arkadaşalr ben müziksetini bilgisayara bağlamak istiyorum ama müzikseti çıkışları kalın resimde ki gibi bilgisayara nasıl gircek bu inceltici fln mı var?? lütfen yardım edin
[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=183&i=080806171550tf6.jpg][/URL]
arkadaşalr ben müziksetini bilgisayara bağlamak istiyorum ama müzikseti çıkışları kalın resimde ki gibi bilgisayara nasıl gircek bu inceltici fln mı var?? lütfen yardım edin
Hehe Kardeş müzik seti Benim bilidğim Pc ye bağlanmaz ilkdefa duydum...
Cokta guzel baglanır :) Hemen bi elektrikciye gidiyorsun ve pc girisine uygun bir Jak alıyorsun sonra bagla dinle ;)
Resimde gözüken kablo ve dönüştürücüyü herhangi bir elektronikciden rahatlıkla temin edebilirsin.
Resimdeki dönüştürücüyü bilgisayarın arkasına takın.
elinizdeki 3 renk kablodan sarı olanı sıyırın elinizde sadece kırmızı ve beyaz kalsın.. kırmızı ve beyaz kabloyu müzik setininzin arkasındaki AUX çıkışı yazan kısma kırmızı kırmızıya beyaz ı beyaz a takın.. diğer uçunuda yine rengi rengine bilgisayarın arkasına takmış olduğunuz resimdeki dönüştürücüye takın.( bazı dönüştürücülerde renk olmayabilir)
müzik setinizin Kumandasında AUX a basın.
ve Gümbür gümbür müziğinizi dinleyin..
saygılar..
sağol kardeş dediklerini yaptım ve 10 numara çalışıyo. teşekkür ederim
bilgisayarın arkasına derken nasıl arkasına bi sürü delik var pc nin arkasında
sedat_60bilgisayarın arkasına derken nasıl arkasına bi sürü delik var pc nin arkasıkasa arkasındaki ses grişleri bellidir zaten ya 3 tane vardır yada 6 tanegirişlerden yeşil renkte olana takılacak..
yalnız şunu da bilin ki, müzik setinizde giriş katına ait ses seviye göstergesi (spektrum analizor) bulunmuyorsa bilgisayardan sesi fazla açmayın amfiyi yakarsınız. gösterge varsa ne kadar açacağınızı ordan anlarsınız zaten ama eğer yoksa bu gösterge, bilgisayardan sesi ne kadar açacağınızı anlamak için; normalde müzik setinin kendinden bir parça ile (radyo cd çalar kaset çalar gibi) dinlediğinizde volume düğmesi ne kadar çeviriyorsanız (onu siz zamanla öğrenmişsinizdir biliyorsunuzdur) hoparlorler ne kadar ses veriyorsa bilgisayardan da dinlerken volum tuşunun aynı seviyesinde aynı ses yüksekliğinde ses veriyor olmasına dikkat edin.
ve bundan sonra sesi açmanız gerektiğinde (amfinin girişi için olması gereken preamp değerini üstte yazdığım şekilde hesaplayıp bulduğunuz için) bilgisayardan açmayın müzik setinden açıp kapatın
bende zamanında ses sistemim yokken 5+1 almak için uğraşıyodum sonra tesadüfen 2005 de alınan ve kullanılmayan müziksetinin kitapçığını buldum 160x2(RMS) yazısını gördükten sonra 5+1 almaktan vazgeçtim yukarıda arkadaşın koydugu resimdekı aparatları bağladım güzelde oldu 2 sene önce bağlamamın ve bu konularda bir bilgim olmadığı içn pc den ses sondaydı müziksetinden sesi açıyodum çıkış katı çok geçmeden yandı cihazı yaptırdım yine bagğladım busefer sesini sonuna kadar açıp klavyeden sesi açtım yine aynı problemden arıza yaptı yine yaptırdım sonra teknik servise pc ye bağladıgımı söyledım onlarda pc den sesi hiçbir göstergenin kırmızıya yani en son seviyeye gelmicek şekide ayarlarlayıp sesi müziksetinden açmamı söyledıler öyle yaptm bu şekilde problemsiz kullandım sonra çok sesi açtgmdan dolayı tizleri yandı yeni tiz bağladım tizlerin empidansı 4 ohms cihazın çıkışları 8 ohms oldugu için aşarı ısınma yaptı yine çıkış katı yandı garantisinin bitimine 10 gün kala tekrar götürdüm yapıldıktan sonra 8 phms empidansa sahip tizler aldım ve ogünden beri bozulmadı biraz uzun oldu ama tecrübelerimi paylaşıyım aynı hatalara sizde düşmeyin istedim :D bu arada ilerde elinize 5+1 geçerse müziksetini köşeye atmayın pc den 5+1 modunu seçip müziksetini bass olarak kullanıp 5+1i hem bass hem ses olarak kullanın benim 4+1 5+1 ve müzikseti bağlı şu an bağlantısı biraz karışık oldu ama şimdilik problem yok :D