mysql veritabanı tablo özellikleri

ursan
25-02-2012, 00:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

merhaba arkadaşlar.
aranızda yeniyim öncelikle herkese merhaba. problemim veritabanının tablosunu oluşturuken bazı özellikler ayarlanması gerekiyor onlarla illgli. nette bayağı araştırdım kafam karman çorman oldu :) anlayamadığım kısımlarını yazim link veya bilgi vereiilirseniz çok memnun olurum.
öncelikle veritabanını kullanım amacım; programım için kulanıcılar arasında veri alışverişi yapabilmek. aynı anda onlarca belki yüzlerce kullanıcı bu veritanından veri okuyup yazabilecek. bunun için tek tablo oluştrumam yada birden fazla tablo oluşturmam işlem performansını etkilermi ? bütün verileri tek tabloda saklamak daha çok işime geliyorda ). ve anladığım kadarıyla aynı anda veri yazıp okuyabilem depolama motoru sadece InnoDB imiş, bu bilgi doğrumudur?
ayrıca bu tabloda resim saklayabiliyormuyuz. tür kısmında resim yok ama mime türü ve taryıcı dönüşümü kısmında resim seceneği var.
ekte tablo oluşturma resmi var arayüz phpmyadmin 3.4.5 resimde görünen özelliklerin ne olduğunu tedaylıca anlatan bi link varsa çok güzel olur. google den bölük pörçük bilgilere ulaşabildim.

Son Düzenleme: ursan ~ 25 Şubat 2012 00:36