Herkese Merhaba Arkadaşlar
Nokia N73 telefonumda 1gb hafıza kartı var ve formatı atılmıs durumda telefonumda hiç bir program yok.Güncellemelerde yapıldıSorunum şu; Fotoğraf çektigim zaman önizlemeden görüyorum ama telefonu 5 dakika sonra galeriden foto ları gormek icin actıgımda fotografları kırık gosteriyor ve acmıyor. pc ye attıgımda da bozuk dosya diyor yada hiç acmıyor. Bazı fotograflar gozukuyor ama bazıları kırkı gozukuyor ve hiç acılmıyor.yazlılımdan kaynaklanan bir hatamı yoksa arkakapagın bozuk olup 2 de bir acılıp kapanmasından mı bilmiyorum sanırım virüsle alakalı değil. Fotoları nasıl geri getirebilirim yani acabilirim ve sorunu nasıl cozebilirim aynı sey video için de geçerli.Daha önce böyle bir durumla karsılasan var mı? İlgilenirseniz sevinirim.Herkese İyi Günler...
N73 Buyuk Problem ( foto acılmama sorunu)
Hafıza kartına bilgisayardan format attıysanız ,
SATA olarak formatlamış olabilirsiniz .
Bunun dosya sisteminin FAT olması gerekiyor .
Yine bilgisayardan formatlanır formatlarken dosya sistemini
FAT olarak seçin , ayırma boyutuda varsayılan olsun .
Bunları yapınca sorununuzun düzelmesi gerekir .
yada telefondan sorun olabilir.teknik servis...
Telefonda sorun olduğunu sanmıyorum.
Büyük ihtimal hafıza kartını bilgisayarda biçimlendirmişsindir.
Araçlar > Hafıza ya gir.
Ordan biçimleyip tekrar dene.
!nfo : Biçimlendirmeden önce verilerini yedeklemeyi unutma
büyük ihtimal telefonda sorun vardır.Sen teknik servise götür
hafıza kartını kullanma ve bu sekılde dene bakalım aynısınımı yapıcak ? oncelıkle sorun karttamı telefondamı bunu ogren sonra telefonda ıse ılk olarak telefona format at *#0000# yapman yeterli. eger sorun kartta ıse telefona tak telefondan menu > araclar > hafıza > senecekler > bicimlendir ... yolunu ızle ve kartı telefonda bıcımlendır sorunun kalmıcaktır....