arkadaşlar amerikadan getirdiğim n97 sim kartı görmüyor.daha doğrusu sim kartımdaki numaraları ve mesajları görüyorum ama arama yapamıyorum.sim kaydı yapılamadı diyor.birçok farklı hatta denedim sonuç aynı.pasaportla kaydını filan yaptırmıştım.sim kilidi diye bi olay varmış kırdırıyormuşsun filan bn bikaç yere sordum sim kilidi oluş olabilir dediler.sim kilidinin ne oldugunuda bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
n97 sim kartı görmüyor!!!
sim kartını daha yenimi aldın
sim kilidiyle alakası değil
siz teknik servise gidin
Ayarlardan , arama ayarlarını biraz kurcalayın belki oranın operatörüne ayarlıdır ?
sim kilidi şöyle bişeydir mesela ben bir telefon kullanıyorum diyelim telefonun ayarlar menüsünden sim kilidii aktif hale getirdiğim zaman benim kartım dışında başka bir kart takarak telefonu açamassınız veya açarsınız ama arama yapamazsınız nokia teknik servisine başvurmanızı öneririm saygılar
yok denediğim hatlar yeni diiil eski bide telefonu ilk açtığımda şifre filan sormadı hatlar çizilmiş filan olsa başka telefonlardada kullanamam ama hatlarımı başka telefonda kullanabiliyorum.başka fikri olan var mı arkadaşlar.
Simlock (network lock; provider lock): Bir telefonu bir sim karta yada bir servis saglayicisina (mesela turkcell, avea vs.) kilitler. Bu genelde "indirimli" (uzun dönem anlasmali) yada "hazir kart indirimli" telefonlara uygulanir. Bazi telefonlarda kullanici kendisi kilitleyebilir!dostum yanılıyosun :) o senin dediğin sadece Puk kodunu 10 kere girdiğinde hattın kitleniyor ve birdahada kullanamıyosun dostum senin yapacak pek bişeyin yok yukarıdada söylediğim gibi cihazın teknik servisine başvur
Peki: Sen SIM'i ilk taktiginda sana bir sifre sordu mu? (PIN sifresi degil?) Bu durumda SIM lock mevcut. Dogru sifreyi girdigin zaman telefonun sifresi (kalici) acilir ve baska sim kartlarla kullanabilirsin. FAKAT: Sifreyi (yanilmiyorsam) 10 kere yanlis girdigin zaman telefon kalici(!) olarak kilitleniyor!
Arkadasim ukalalik olmasin ama sanirim 3g destekli sim takmak zorundasin teline yoksa calismaz.
Türkiyede basima geldi piyasada 2g ve 3g kartlari geziniyor ama 3g destekli tellerde calismama gibi sorun olabiliyor eski simlerle aradaki farki bilmiyorum ama tel sim karti kabul etmiyor.
Diger konuda amerikda cmda destekli teller var yani buranin simleri o sistem uymuyor yanilmiyorsam Att firmasi telleri mesala uymuyor baska yere