NASA, en saçma bilimkurgu filmlerini seçti...

CHIP Online
06-01-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

NASA işi gücü bıraktı, gelmiş geçmiş en saçma ve en iyi bilimkurgu filmlerini seçti. İşte o filmler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/nasa ... ni-secti_24513.html

Resimlerle: Sinemanın unutulmaz otomobilleri

Roland Emmerich'in filmi 2012, yapımcısına 100 milyon dolar kazandırdı. Bunun yanında; parçalanan anakaraları, dev dalgaları ve her tarafta uçuşan göktaşlarını seyretmek izleyiciler açısından heyecan verici olabilir ve başarılı bulunabilir. Ancak NASA'ya göre tüm bunlar bilim dışı ve gülünç kurgulardan ibaret.

NASA'ya göre, güneş fırtınalarının yaydığı nötrinolar, bırakın dünyanın çekirdeğini etkilemeyi, radyo dalgalarını etkilemenin ötesine zar zor geçebilir.

NASA filmi sert bir şekilde eleştiriyor ve 2012 filminde kurgulananların, hayallerden, astronomi cehaletinden ve sözde bilimsellikten ibaret olduğunu belirtiyor.

NASA'nın, gülünç bilimkurgu filmlerini ifşa etmek için hazırladığı listenin devamındaysa, diğer çok kazanan filmlerden, The Core (2003), Armageddon (1998) ve Volcano (1997) filmleri yer alıyor.

NASA, ikinci bir listedeyse takdir ettiği filmleri sıralıyor. Bu listeye göre en iyi bilimkurgu filmi Gattaca (1997) oluyor.

NASA'nın seçtiği en iyi ve en kötü bilimkurgu filmleri listesini, haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz...

Tüm konu: NASA, en saçma bilimkurgu filmlerini seçti...

İzleyin: 2012 - Fragman 2

Resimlerle: Sinemanın unutulmaz otomobilleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce, en iyi ve en kötü bilimkurgu filmleri hangileri?

M.G.G
06-01-2011, 15:34   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Bi ara E.T. de vardı :)

Fattur
06-01-2011, 16:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

2012 saçma demiştim inanmamışlardı. Birde Nasa'dan duysunlar bakalım...

Emir Buğra KÖKSALA
06-01-2011, 17:02   |  #4  
Emir Buğra KÖKSALA avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

bence en iyi bilim kurgu filmleri terminator serisi ve i robot.

ATiM
11-01-2011, 22:33   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

A.I. (Yapay Zeka) filmi bence en gerçekçi bilim kurgu filmlerindendi. Sadece çubuk gibi uzaylıların gelme sahnesi hariç. Çünkü yapay zeka teknolojisinin gelebileceği noktayı gösteriyor.

İkinci olarak Star Trek (Uzay Yolu) serisi derdim. Çünkü tüm serideki teknolojiler, bilimsel teorilere uymakta. Uzaydaki yolculuk teknolojisinden, seriye sonradan katılan enerjiyi maddeleştiren ve yine aynı temele dayanan (maddeyi enerjiye ve enerjiyi maddeye çeviren) ışınlama teknolojilerine kadar. Belki biraz uçuk fikirler ama fizik kurallarına göre mümkün olabilecek şeyler. Bu kadar iyi kurgulanmış başka bilim kurgu olmadığını da düşünürsek Star Trek ilk ikiye mutlaka girmeliydi.

Belki biraz politik bir liste yaptılar bilemiyorum ama politik bile olsa 2012 gerçekten devasa bir balondu. Sadece 2012 söylentilerinden nemalanmak için yapılmış bir film.