nasıl format atabilirim? yardım lütfen

eko41
05-01-2011, 12:00   |  #1  
eko41 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

arkadaşlar laptopa format atacam ama nasıl bilmiyorum  dvd si yok o yüzden  başlangıça f11 e bas olur dediler ama bişey olmadı bilgisayar hp pavillion dv6 3025 et   işletim sistemi win.7 home basic

mami_34
05-01-2011, 12:09   |  #2  
Taze Üye
16 mesaj

Cd siz atılırmı format ilk defa duydum bunu

mami_34
05-01-2011, 12:10   |  #3  
Taze Üye
16 mesaj

ama cd yle nasl atılır dıosan hmn cvb verım :)

eko41
05-01-2011, 12:11   |  #4  
eko41 avatarı
OP Üye
70 mesaj
Alıntı: mami_34  
Cd siz atılırmı format ilk defa duydum
evet atılıyomuş bende bilgisayarı alırken sormuştum yanında cd vermediler başlangıçta f11 e basın oluyo dediler ama olmuyo yaa nasıl olcak bilmiyorum :\

Kapalı Hesap (153535)
05-01-2011, 12:20   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj

Hp'nin kendi programı varsa oradan atabilirsiniz.Ben daha önce acerın kendi programıyla format atmıştım laptopa.

eko41
05-01-2011, 12:23   |  #6  
eko41 avatarı
OP Üye
70 mesaj
Alıntı: cs098701  
Hp'nin kendi programı varsa oradan atabilirsiniz.Ben daha önce acerın kendi programıyla format atmıştım laptopa.
onu biraz daha açarmısınız anlamadım recovery falan gibi bişey mi ? açılışta f11 değilde f8 var mesela ona gelince repair falan bişeyler diyo acaba öyle bişeymi? cd den olsa hemen atacam ama.. kendi makinemize format atamıyoz yaa işe bak ... :(

mami_34
05-01-2011, 13:07   |  #7  
Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: eko41  
onu biraz daha açarmısınız anlamadım recovery falan gibi bişey mi ? açılışta f11 değilde f8 var mesela ona gelince repair falan bişeyler diyo acaba öyle bişeymi? cd den olsa hemen atacam ama.. kendi makinemize format atamıyoz yaa işe bak ... :(
Pc ye reset at yeniden başlatılıyor yazısı gelınce ctrl + f11 e bas recovery yazısı gelene kadar . Sonra kendi kendine format atar yanlız butun dısklerınızı sıler.   İşlem bttıkten sonra pc niz ılk gunku gbı oluyor.

Kapalı Hesap (172709)
05-01-2011, 14:20   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

en iyisi laptopnuzun sayfasina bakin vede
recovery nasil yapilir diyede laptopunuzun modelini markasin internete arayin ama hp sayfasinda mutlaka bakin  

mami 34
yazdigi sekilde yapabilirsin  ama baze f10 da  olabiliyor
f11 rin yerine.

mami_34
05-01-2011, 14:30   |  #9  
Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: Mr today and  
en iyisi laptopnuzun sayfasina bakin vede
recovery nasil yapilir diyede laptopunuzun modelini markasin internete arayin ama hp sayfasinda mutlaka bakin  

mami 34
yazdigi sekilde yapabilirsin  ama baze f10 da  olabiliyor
f11 rin yerine.

haklısın degısebılıyor .

dead man
05-01-2011, 15:29   |  #10  
dead man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj
Alıntı: Format=Silmek  
format silmek anlamına geliyor :
arkadaş format diyince disk temizlemeyi söylemiştir :D o xp kuracaksanız Windows XP Kurulumu Diye Söyleyin ve CD/DVD siz Format Atılmaz :D :D :D Allah Allah İlk Defa Duyuyorum :D : D HİÇ GÜLECEK HAVAM YOKTU

Son Düzenleme: dead man ~ 05 Ocak 2011 15:29
akcanon
05-01-2011, 18:05   |  #11  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

Bende DV6 2145ET var.5 Ay oldu alalı.Fakat hala formatsız.Bu kurtarma DVDleri varya işte onları yaptım.Kullanma kılavuzunu inceledim.F11 e basarak yapıabilir yazıyordu.Ama parantez iiçinde özel modellerde yazıyordu.Seninki özel modelmi bilmem :)

Kapalı Hesap (153535)
05-01-2011, 19:51   |  #12  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Alıntı: dead man  
arkadaş format diyince disk temizlemeyi söylemiştir :D o xp kuracaksanız Windows XP Kurulumu Diye Söyleyin ve CD/DVD siz Format Atılmaz :D :D :D Allah Allah İlk Defa Duyuyorum :D : D HİÇ GÜLECEK HAVAM
Laptoplar için firmaların ürettiği arkadaşların bahsettiği programlar oluyor bunlar sayesinde de cd/dvd olmadan format atılabiliyor.Yalan atıcak halimiz yok ben böyle format attım bilgisayara.

ademt2006
05-01-2011, 21:45   |  #13  
Üye
79 mesaj

Daha öncede benim bir sorunum olmuştu hp müşteri hizmetlerine bildirdim cevabı aynen uyguladım sonuç mükemmel uygulamanı tavsiye ederim cevabı aynen yazıyorum.
Hewlett Packard Musteri Hizmetleri: http://welcome.hp.com/country/tr/tr/support.html
İyi Günler Adem Bey;
Öncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulaştiğiniz için tesekkür ederiz.
Ben Yılmaz, HP ürününüz ile ilgili olarak size yardımcı olmaya çalışacağım.
HP Compaq Presario C770ET model cihazınızda yaşamış olduğunuz sorunları gidermek üzere Sistem Kurtarma işlemi uygulayabilirsiniz.
Sistem Kurtarma işlemini aşağıdaki yönergeleri takip ederek uygulayabilrsiniz.

1. Bilgisayarınızı kapatıp açınız.
  1. Ekranın en altında "Press <F11> for recovery" ("Kurtarma için F11 tuşuna basın") mesajı görünecektir.

1. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) 'i seçiniz.

1. "Recovery Manager" (Kurtarma Yöneticisi) penceresinde Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler)'e tıklayınız.

1. Sistem Kurtarma (System Recovery) seçip İleri yi tıklayınız.

1. Ekrandaki yönergeleri izleyiniz.
Not: Bilgisayarınız ilk açılış haline, orjinal sistemine geri dönmüş olacak ve diğer bütün veriler silinecektir. İşlemi gerçekleştirmeden önce, önemli ve silinmesini istemediğiniz tüm bilgilerinizin yedeklerini almanız gerekmektedir

HP ürünleriyle ilgili sorularınızda yardıma hazır olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımla
Yılmaz Solay
E-Posta / Teknik Destek Muhendisi

*** Do Not Delete ServicTicket ***
{ticketno:[8023913420]}
*** Do Not Delete ServicTicket ***
============================================================================
Hewlett Packard Musteri Hizmetleri
NOT: Tavsiyemiz kesin olarak bize sorulan sorular ve bize saglanan bilgilerle sinirlidir. Problemler ve cozumler sistem ve cevresindeki sartlara ve HP tarafindan bilinmeyen cesitli  parametrelere  bagli olabilir, bu sebeple HP herhangi bir sorumluluk tasimamaktadir. Teknik bilgiler yeni veriler ortaya ciktikca degismektedir. Bu sebeple HP, olasi guncellemeleri duzenli olarak http://welcome.hp.com/country/tr/tr/support.html adresinden ulasabileceginiz Customer Care web sitesinden takip etmenizi onerir.  Hewlett Packard bu bilginin kullanimina iliskin dogrudan, dolayli, ozel, kaza eseri veya sonuc olarak ortaya cikabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz.