Merhaba arkadaşlar,benim eski bir bilgisayarım vardı 1gb ram 256 mb ekran kartı tek çekirdek işlemci felan.
Bende daha hızlandırmak istedim,yani tek istediğim yeni çıkan oyunları normal ayarda oynayabilmekti,mükemmeliyetçi biri deyilim normal ayarda oynatsa yeter zaten.
480 tl ye bilgisayarı yaptırdık,bilgisayarıma şunlar takıldı = 2 gb ddr2 800mhz kingston ram (2gb rami baska bilgisayarcıdan almıstım hızları aynı)1gb atiHD3600Series ekran kartı,
İntel pentium e5700 3.0 çif çekirdekt işlemci.Ailem memur olduğu için anca bu sistemi alabildim (Malumunuz ülmekizin memura verdiği mağaş belli zaten anca geçiniliyor)
Crysis 2 indirdim,en düşük ayarda adam bi zıplıyo yere ayak basana kadar 10sn dk bekliyorum.
Gta4 zaten hiç düşünmeyim :D Gta sanandreasta anti aliasing açıkken kasıyor.Silent Hill 5 Homecoming kasıyor,oynuyorum çok şükürde kasması sinir ediyor onun.
Suffering kasıyor.
Özellikle oyunlarda toz olunca çok kasıyor,mesela yürüyünce yerden toz çıkınca kasıyor.
Combat arms gibi aşırı grafiği olmayan oyunda ateş edince kasma başlıyor.
Call of duty 2 dışında hepsi kasıyor.
Hatta Minecraft bile hafif hafif kasıyor.
Bende sistemi rahatlatmak için ne alıcağıma karar veremedim,şu an 3 gün boyunda çalışıyorum 3 günlük iş buldum günlük 20 tl,öncedende birikmisim vardı.
Yani toplam 80 tl param var (biriktirdiğim).Babamda 40 tl verecek.Annem biraz cimri anca 20 tl felan verir :D
Yani yuvarlasak toplamda 150 civarı param oluyor.Yaşım 17 daha okuyorum,parada kazanamıyorum.
Tek istediğim ben üniversiteyi kazanıp işim olana kadar beni idare edebilecek ve oyunları normal düzeyde oynatabilecek bir bilgisayar.
Tek istediğim,
Crysis 2,minecraft,Combat arms,SilentHill5,AsasinCreed gibi oyunları,normal ayarda rahat kasmadan oynayabileceğim bir bilgisayar.Çok birşeyde istemiyorum aslında.
Sizce 150 TL gibi Bir bütçe ile ne alsam sistemimi rahatlatırım veya bu oyunları normal bir şekilde oynayabilirim arkadaşlar,lütfen yardım edin !