Arkadaşlar bayramdan sonra 4GB ram alıcam fakat bu ram vistaya göre olsun şahsen şuan 1GB kullanıyorum xpde çok hızlı fakat vistada yavaş çalışmasına neden oluyor. Aklımda şuan OCZ 4GB GOLD EDİTİON var tabiki 2tane ram olcak 2 + 2 =4 diye düşündüm sdizlere danışmak istedim OCZ iyimidir. Şuan OCZ 1GB planthum var.
Nasıl Ram almalıyım ?
OCZ ramlarine kesinlikle güvenebilirsin.Kinston ve OCZ en çok güvendiğim markalardır bu konuda.
bişey daha söyleyeyim vistada 4gb kullanacaksan işletim sistemin 64 bit olmalı.
Vista için en az 2 gb gerekli. Zaten Vista sistemi sadece 1 gb yer kaplıyor.
4 gb ramin sisteme güzel farkedilecek biçimde etkisi olur ayrıca yukarda bir arkadaşımız 64 bit olması lazım gibi bişe soylemiş alakası yok 32 bittede 4 gb ram kullanabilirsin
eolos4 gb ramin sisteme güzel farkedilecek biçimde etkisi olur ayrıca yukarda bir arkadaşımız 64 bit olması lazım gibi bişe soylemiş alakası yok 32 bittede 4 gb ramBirde windows parası çıkcak sandım. Neyse 32bitdede olursa iyidir. Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ben o zman Kingston ve OCZye markalı ramleri bir araştırıyım. Tekrar sağolun
eolos4 gb ramin sisteme güzel farkedilecek biçimde etkisi olur ayrıca yukarda bir arkadaşımız 64 bit olması lazım gibi bişe soylemiş alakası yok 32 bittede 4 gb ramHAYIR!!!(tabiki adamın server sistemi yoksa) 32 bit işletim sistemi ile diğer donanımlarda yer kapladığından 3.2 gb gibi bir ram kullanabilirisin. geri kalan rami adresleyemez!!!Son Düzenleme: kalamarr ~ 05 Aralık 2008 17:16
eolos4 gb ramin sisteme güzel farkedilecek biçimde etkisi olur ayrıca yukarda bir arkadaşımız 64 bit olması lazım gibi bişe soylemiş alakası yok 32 bittede 4 gb ram32 bit işletim sistemleri sadece 3.2 gb adresler.vista sp1 ile rami tam olarak görür (4 gb) ancak yine 3.2gb kullanır.yani vistada gördüğün 4 gb rami tam kullanmıyorsun..
32 bit işetim isteiminde teknik olarak imkansız 4 gb ram kullanmak.ram için aynı mhz ise düşük zamanlamı olan daha fazla performas verir.Ocz nin de kingsatonunda bir sürü modeli var,sadece ocz veya kingston diye bir ayrım yapmak yanlış olur.
eğer sen ram alacaksan tek modul al
bunun binlerce sebebi var birkaç tane örnek vereyim
eğer tek modul alırsan yine bir tane daha takacak yerin olur
eğer 2 tane alırsan adresleme farklı yollarda olduğu için daha yavaş olur
Susameğer tek modul alırsan yine bir tane daha takacak yerin oluryer konusunda haklısın da
eğer 2 tane alırsan adresleme farklı yollarda olduğu için daha yavaş
aynı marka ve model ve dual destekleyen ramleri çift modül olarak kullanırsan adresleme aralıkları konusunda hiçbir sorun çıkmaz ve dual kullanabildigin için tek modülden daha fazla performans bile alabilirsin..
cuneytsahinVista için en az 2 gb gerekli. Zaten Vista sistemi sadece 1 gb yer kaplıyor.Yanlış bir ifade bu aslında. Vista'ya isterseniz çok daha az RAM kullandırabilirsiniz. Ama gerçek performans alınamaz. Yöntemi de söyleyeyim: Temayı Windows Klasik yapın, Superfetch gibi özellikleri devre dışı bırakın, sidebarı kapatın. Böylece Vista çok fazla RAM kullanmayacaktır. Ama işletim sisteminiz 2000'lerden fırlama gibi olacaktır.