arkdaşlar merhaba bende p4 3.0ht var ben buna ne kadar over yapmalıyım sizce yani oranları kaça çıkarıyımmm yardım ederseniz çok iyi olurr
nasıl yparım
bu senin chipsetine baglı. chip setin iyiyse baya o/c olur. ben bi arkadaşın p4 3.0 işlemcisini o/c yapmaya çalışdım ama via chipsetliydi 3.4 oldu dahada çıkmıyodu.Biosuda berbattı voltajı falanda arttıramıyoduk.olmadı yani. burada yardım isterken ayrıntılı bilgi vermen gerekir.
benim chıpstte vıa bende over yapmayı düşünüyorum galiba vıa chıpstlerde fazla over yapamaıyoz
3Ghz lik intel islemci OC icin uygun degildir. yani uzerinde gelen fan ile OC yapmak cok zor. dusuk frekansli islemcilere uzerindeki fani kullanarak basarili sekilde OC yapabilirsin. senin stabil olarak cikabilecegin en fazla 3.5 civari. bu da cok fazla etkilemez performansini. islemcin 1.8Ghz olsaydi 2.7-3.0 a cikartirdin ki bu da %30-40 perfomans artisi saglayabilirdi.
simdi sen bu islemciye guzel bir sogutma sistemi mi alsan daha karli cikarsin? yoksa islemciyi mi degistirsen? OC icin sunu sor kendine: "suyunu sıkmaya değer mi?"
ayrica kaliteli bir anakarta, bellege ve guc kaynagina ihtiyacin var.
egemengiga kardeş en fazla 3.5 demissin 3.5 fazla performan vermezmii
gozle gorulur bir fark olmaz. zaten oyunlarda hic fark etmez. sadece arsivleme, render, kodlama, oyunlarda bolumler arasi gecis sureleri kisalir. ama cok cok az bir farka. mesela 22sn ye aciliyorsa bir oyun, 20sn de acilir.
p4 e oc yaparsan sıcaklık 150 ye fırlar işin şakasını geçelim p4e oc yapma derim ısınma problemi olan bir işlemci cpu fanını değişssen bile o işlemciyi oc lu haliyle pek fazla kullanamazsın bence orjınal degerleri kalsın
R3QU3M, bu aksam da hep seninle ugrastim ama, "AMD daha iyi OC oluyor, x2 4400 lu sistem topla %50 OC yapabilirsin" seklinde bir mesaj yazmaman beni sasirtti..
doğruları söylüyorum egemengiga p4 lerde ısınma sorunu var oc ıslemcının omrunu kısaltır bır derı bır kemık kalır ıntel
tabiki eski p4 lerde var isinma sorunu. ama 65nm lerde yok.
benim bildigim p2lerin presscot çekirdeklilerinde ısı sorunu var. diğerleri pek ısınmıyo ama zaten eski P4 lerin o/c kapasitesi çok düşük. Bence hiç uğraşma uğraşdığına değmez.
KUWETMİRA90benim bildigim p2lerin presscot çekirdeklilerinde ısı sorunu var. diğerleri pek ısınmıyo ama zaten eski P4 lerin o/c kapasitesi çok düşük. Bence hiç uğraşma uğraşdığına değmez.@kuwetmira90
neden uğraştığına değmesin senin amd sempron 3000+ çokmu iyiki 3500 yapıp spi 1m 17 sn almışsın photoshopla.
@pisko , selamlar dostum öncelikle işlemcinle beraber diğer sistem parçalarını detaylı olarak (marka, model vs.) yazarsan daha rahat yardımcı olunur görüşündeyim. çok abartılı rakamlara ulaşamasanda elbetteki performans farkı oluşacaktır. tabi birazda pc bileşenlerine bağlı bu durum. detayları sölersen yapman gerekenler veya upgrade edebileceğin parçaları önerebiliriz sana. amaç her zaman az risk, az masraf ve max performans tır.
R3QU3M karrdeş amd işlemcilerini over daha güzel olur demissin (egemengiga nın yazısında gördüm) amd işlemciler over için uygun değillerdir amd işlemciler stabil çalısırlarsa çok daha iyi olur yaniii AMD işlemcilerinine overclock falannn yapmayınn arkadaşlarr.
freeeMANKUWETMİRA90benim bildigim p2lerin presscot çekirdeklilerinde ısı sorunu var. diğerleri pek ısınmıyo ama zaten eski P4 lerin o/c kapasitesi çok düşük. Bence hiç uğraşma uğraşdığına değmez.@kuwetmira90
neden uğraştığına değmesin senin amd sempron 3000+ çokmu iyiki 3500 yapıp spi 1m 17 sn almışsın photoshopla.
@pisko , selamlar dostum öncelikle işlemcinle beraber diğer sistem parçalarını detaylı olarak (marka, model vs.) yazarsan daha rahat yardımcı olunur görüşündeyim. çok abartılı rakamlara ulaşamasanda elbetteki performans farkı oluşacaktır. tabi birazda pc bileşenlerine bağlı bu durum. detayları sölersen yapman gerekenler veya upgrade edebileceğin parçaları önerebiliriz sana. amaç her zaman az risk, az masraf ve max performans tır.anakart: gıgabyte 8vm800pmd-775
işlemci: intel p4 3.0
amd oclu olmadıgı halde ıntelden daha ıyı barcada cıktı amdnın yenı 65 nm ıslemcılerı gelıyor mesela AMD ATHLON BE6420
R3QU3Mamd oclu olmadıgı halde ıntelden daha ıyı barcada cıktı amdnın yenı 65 nm ıslemcılerı gelıyor mesela AMD ATHLON
arkadaşım bu konunun yeri burası değill lütfen artık konumuza dönelimmm pisko adlı üyemizz nasıl over yapcağını sormuşş
(fakat pisko adlı üye soruyu sormuşş ama sonra hiçç cevap yazmamışşşş)
bide pisko cevap vermeyeceğin konuyu niyeee açıyorsunn sen bizii resmenn boşş bir konuya cevap yazdırıyonnn
herkez bizim gibi evinden baglanamiyor foruma. o yuzden sabredin, gelir. bazilari butun forumlari tek tek gezip ayni konuyu acar, hangisinden once cevap gelirse ona takilir o da ayri bir durum...