ne format atabilyorm ne virüs silebilyrm

HPQ-User
01-03-2009, 13:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mağdur sormuş:
bilgisayara format atamıyorum windows 98 başlangıç disketiyle, usbden ve cdden formatı denedim olmadı. cd-rw kesik kesik çalışıp duruyor windows cd'si çalışmadan bilgisayar başlıyor. windows olmayınca pardus'u da denedim olmadı. cd-rw'de bi sorun yok. ama başlangıçta otomatik açılmayla ilgili bir problem var.

flash yoluyla bulaşan bir virüs olabileceğini düşünüyorum. kaspersky nod32 ve avast bişey bulamadı. update de edilmiyorlar. microsoft update sitesine bağlandığımda da googleye bağlanıyor.

görev yöneticisinden baktığımda internet explorerin bilgisayarı çok zorladığını gördüm yerine mozillayı kullanmak istedim bu sefer mozilla kasıyor.

kökünden bi çözüm arıyorum. Tüm bu sorunlarla mücadele ederken bilgisayarla ilgili bir çok şey öğrendim fakat bi bunun çözümünü bulamadım.

lütfen yardım ediiin! bu virüs bende kansere yol açtı :)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
pentium4 cpu 2,66 ghz 512 mb ram
bilgisayarın 2 ad. ide hdd'si var

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Banned
01-03-2009, 14:47   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

CD yi boot edememeniz bios ayarlarınızdandır. Biosa girip bootmenüde cd/dvd groupu ilk sıraya atamayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyin.cd/dvd group ilk Hdd  ikinci sırada olsun. Formatın zararlı yazılımddan kaynaklandığınız düşünüyorsanız söküp başka bilgisayara ikincil disk olarak takıp hiç açmadan direk biçimlendirebilirsiniz, sonra yerine takar kurulumunuzu yaparsınız. Format sorunu ya cd den- ya bios ayarlarınzdan yada cd-dvd okuyucunuzdandır, virüsten olsun zannetmem. Kasılma virüs kaynaklı olabilir.

Mustafa Can
01-03-2009, 23:12   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

milgisayarına virüs girmiş windows 95 nt olan bir sistem değildir nt olmadığı için sanırım bat dosyası kullanılıyordu o da modifiye edildiği zaman sorunlara yol açıyordu