Ne iPad 3, ne de iPad HD. İşte yeni iPad!

CHIP Online
08-03-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İsmiyle şaşırtan yeni "iPad" hangi özelliklere sahip, iPad 2'den ne farkı var? İşte cevaplar

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ne-i ... eni-ipad_32424.html

Resimlerle: İşte Retina'lı yeni iPad!

Heyecanla beklenen yeni iPad, dünkü Apple etkinliğinde resmen tanıtıldı. "iPad HD", "iPad 3" gibi söylentilerin tersine sadece "Yeni iPad" adıyla ortaya çıkan yeni iPad'in en önemli özellikleri, Retina ekranı ve A5X işlemcisi.

Bir sene önce tanıtılan iPad 2, inceliğiyle öne çıksa da ekran çözünürlüğü olarak beklenen Retina yoğunluğuna sahip değildi. Yeni iPad ise çözünürlüğü 2048x1546'ya taşıyarak daha keskin görüntüler sağlayabiliyor. Yeni iPad'in ekranı iPhone 4 kadar yoğun değil ancak bu büyük bir fark oluşturmuyor. Retina ekranın sağladığı görüntüler, oldukça etkileyici ve yazılar daha okunaklı.

Yeni iPad, beklendiği gibi A5X işlemcisiyle geliyor. Bu işlemci, dört çekirdekli bir grafik işlemciye sahip ve Apple'a göre Nvidia Tegra 3'den dört kat daha hızlı. iPad 2'nin yeterince hızlı olduğunu düşündüğümüzde yeni iPad'deki geliştirmeler tatmin edici olabilir.

Tüm konu: Ne iPad 3, ne de iPad HD. İşte yeni iPad!

Resimlerle: İşte Retina'lı yeni iPad!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yeni iPad'in özellikleri sizin için tatmin edici mi?

Mert_06
08-03-2012, 00:10   |  #2  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

1-ipad
2-ipad 2
3-yeni ipad
4-çok yeni ipad
5-daha yeni ipad
6-öncekinden biraz daha yeni ipad

Son Düzenleme: Mert_06 ~ 08 Mart 2012 00:42
erkan1994
08-03-2012, 00:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj

hayır iğrenç ötesi bir ipad tanıtmışlar tanıştırmış gene dünyayı apple meleti şerefsiz hedefsiz kitapsızlarrrrrr okadar söylüyorum daha da birşey söylemiyorum o mert kardeş de ne dediğini biliyormu acaba üstte yazdıklarında ya da farkında mı tam olarak anlamadım nedir bu insanlardaki apple sevgisi büyü mü var ne sihirliyormu sizi kendinize gelin ayağa kalkın yaw......

Mert_06
08-03-2012, 00:43   |  #4  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

Aksine ben ipade verilen ismi eleştirmek için böyle bir sıralama yaptım :)

tBox
08-03-2012, 18:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Alıntı: erkan1994  
hayır iğrenç ötesi bir ipad tanıtmışlar tanıştırmış gene dünyayı apple meleti şerefsiz hedefsiz kitapsızlarrrrrr okadar söylüyorum daha da birşey söylemiyorum o mert kardeş de ne dediğini biliyormu acaba üstte yazdıklarında ya da farkında mı tam olarak anlamadım nedir bu insanlardaki apple sevgisi büyü mü var ne sihirliyormu sizi kendinize gelin ayağa kalkın yaw......
bende seni anlamıyorum bende apple fanboyu değilim ama saygı vardır

-Sen İosu yazabilecek misin ?
Hayır
-Peki içindeki kamerayı yapabilecek misin ?
Hayır

Peki bunları geçtim sen yoktan bir şirket yaratıp  o şirketten atılmana rağmen yeni bir şirket daha kurup eski şirketinin seni geri çağırmasını sağlayabilir misin ?
Elbette ki hayır

Peki o zaman neden apple laf atıyorsun içindeki bileşilenlerin daha iyisini değil daha kötüsünü bile yapamazken yapan adamlara neden laf atıyorsun. Tamam sevmiyor olabilirsin ama onlara laf atabileceğin anlamına gelmez

O aleti yapabilmek için gece gündüz çalışan insanlar var ve sen daha az çalışmana rağmen onlara laf atıp haklı olduğunu düşünüyorsun, yazık...