Bilmiyorum siz ne dusunuyorsunuz ama ben Java nın hakkını bu forumda veremedigimizi dusunuyorum. Gerci bu konu diger programlama forumları icin de gecerli sayılır fakat burası daha bir fukara. Sizce ne yapmalıyız? Goruslerinizi bekliyorum. Muhabbetle...
Ne Olacak Bu Forumun Hali?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.+1 ve javanın hakkını veren neredeyse yok gibi
küçük mü görüyorla ne
Haydi kolay gelsin...
ama sonuçta burası bir forum buraya soru sorulursa bilgisi olan varsa konu açılır bunu aslında şöyle değiştirmek daha iyi olur java ile ilgisi olan yokmu diye
Ben yeni başladım java öğrenmeye..İnşallah öğrendiklerimi ve notlarımı buraya vericem...
İyi Çalışmalar.
Serdar Kaçmaz.....
+1
alıntı:
Gönderen : varisler3ama sonuçta burası bir forum buraya soru sorulursa bilgisi olan varsa konu açılır bunu aslında şöyle değiştirmek daha iyi olur java ile ilgisi olan yokmu diye
varisler3 sana katılıyorum. Buranın formatı geregi arz-talep meselesi gundeme geliyor. Sena ben dokumantasyon bilgilerinin forumlarda birebir verilmesine bir turlu sıcak bakamıyorum. Ama genede sen bir dene belki tutar. Yorum ve önerilere devam genclik...
Ever haklısınız, malesef java hakkında bilgi sahibi olan ve javayla ilgilenen insan yok forumda.. Umarım yanılıyorumdur ama forum şuandaki mevcut anlayışıyla, bu sorunun üstesinden pek gelecek gibi de görünmüyor.
Wallahi genclik, forumda Java bilen zaafiyeti olduğu acık bir gercek. Ama bu üstesinden gelinmeyecek anlamında degil. Benim şahsen ümidim var. Birazda arkadasların eteklerindeki tası dokmekleri adına bu isin üzerine gidip kafaları kurcalayıcı sorular yoneltirsek foruma sanırım bir kıpırdanma elde edebiliriz.
ASP icin ise mitnickkevin konusmak bile istemiyorum :) lutfen yani Java nire ASP nire!...
Kolay Gelsin. Fikirler gelmeye devam etsin...
bence kimse bilgisini paylaşmak istemiyor onun için burası fukara kalmışşş ben yeni başladım sayılır bir soru sordum bir kişi bile fikrini söylemedi ya kimse bilmiyor ki bu imkansız yada kimse bilgisini paylaşmıyorrr
@ozii kesinlikle katılıyorum. Bu dediğin özellikle java için geçerli. Çünkü gerçekten java bilen çok az kişi var ve bu sayının artmasınıda istemiyolar sanki...
Bismillahirrahmanirrahim! Belki kacırmıstır arkadaslar yazdıgınız soruları. Yani genclik, arkadasların eteklerindeki tasları dokmeleri icin soru sormak sart. Lutfen boyle dusunmeyin. Sorularınızı, zaman asımından ve kaynamalarından kurtarmak icin ekstra olarak birde ozel mesaj ile cvp alabileceginizi umdugumnuz birine gonderin. Java bilen sayısı icin ise hakikaten az oldugunu kabul ediyorum, yani size katılıyorum.
Kosturmaya devam :) !...
La Havlee!
Şu java bölümünü okuyorum bilgi bulur muyum diye ama nedense en ufak bilgi yok. Mesaj bırakanlarda sadece diğer insanların bu konuda bilgisiz olduğunu yada bilgilerini paylaşmak istemediğini dile getiriyor. Bu konu üzerine gönüllü eğitim veren bir site yok mu? TIPKI WEB EĞİTİMİ YADA FLASH EĞİTİMİ VEREN SİTELER GİBİ...
Birde internet bağlantısı olmayanları da hesaba katarsak bu dökümanlar hakkında offline eğitim seçenekleri de sunulabilmeli diyorum. Tabi bu son fikrimi sadece javayla sınırlı tutmayın diğer, eğitimi verilebilecek konular için de geçerli. Neden söylüyorum bunu? Çünkü çoğulcu ve empati yapabilen bireyler olmamız gerekir ki buda bu son fikrimin ispatıdır. Bence bir nimet varsa ortada, bundan herkes faydalanabilmeli değil mi?
Öncelikle forumla ilgili sunu bilmemiz gerekiyor. Kimse elindeki dokumanları buraya boca ederek foruma verimli bir bilgi aktarımı yaptıgını iddia edemez. Cunku buranın misyonu bence cok daha farklı. Guzel kardesim seninde bahsettigin gibi bu isi yapan ayrıca siteler mevcut. Tabi buraya gelenler birseyler kazanmalı kabul ediyorum. O okunadaki sıkıntıyı hepimiz paylasıyoruz ve ben sana hak veriyorum. Ancak formatı konusunda bunun problem-cozum seklinde olması gerektigini dusunuyorum veya adres gosterme seklinde...
Son olarak "Mesaj bırakanlarda sadece diğer insanların bu konuda bilgisiz olduğunu yada bilgilerini paylaşmak istemediğini dile getiriyor." konusundaki sitemini paylasıyorum. Ayrıca cogu zaman nerden baslamalıyız seklindeki sorulardandan öteye gidemedigimizi malesef kabul ediyoum.
Ama tüm bu eksilere ragmen hep beraber forumu adam edecegimizede inancım sonusuz.
Yorumlara devam. Muhabbetle...
BEn kendimden örnek vereyim.. Ben önce internette (sadece Türkçe sitelerde) programcılık ve dilleri ile ilgili 2 ay araştırma yaptım. Sonra J2EE öğrenmeye niyetlendim... Bide gördüm ki sıfırdan başlayanlar için hatta hemen hemen hiç kimse için bir Türkçe kaynak yok... Varsa da yetersiz. Sonra bir kitap ele geçirdim ondan da pek bişi anlamadım. Sonra bu sevdayı erteledim .( ingilizce öğreneseye kadar ya da iyi bilen birini yanıma oturtuncaya kadar)Az da olsa bilgi olmadan soru soramıyorsunuz ve öğrenemiyorsunuz.. Bi temel oluşturmak lazım sorunlara çözüm aramak için öyle değil mi? Sonra DELPHİ öğrenmeye karar verdim.. Hem yanımda bilen biri var hem de bol miktarda Türkçe kaynak olduğu için.. Yani durum bu... Kolay Gelsin...
Tesekkur ediyorum "kefukar" yasadıgın bu tecrubeyi bizlerle paylastıgın icin. Egitim hakikatende sart :) .Yorumlara devam...
Paylaşmak. işte olay burada zaten.. Ben programlama ile ilgili bir çok siteyi takip etmeye birşeyler öğrenmeye çalışıyorum..(Öğrencilikten öğretmenliğe geçerim inşallah..:)) Forumlarla ilgili bir tespitimi aktarayım.. Genelde forumların 1000 den fazla üyeleri var ama gerçekten aktif olan 1-2 forum var sadece.. Neden? Cevabını kendimce buldum.. Eğer Admin ve Mod.lar önce üyelerine ders, makale, döküman olarak başlangıç yapmalarına yardımcı olup sonrada her üyenin her sorusuyla yakından ve çok kısa sürede yanıt verebiliyorlarsa işte o forumun sırtı yere gelmez... Böyle bir forumun da zaten bir süre sonra kıdemli üyeleri olayı elealıp Admin ve Mod.lara çok iş bırakmıyorlar. İşte olay burda kopuyor. Önce bişeyler vereceksin ki karşılığını alabilesin.. Bence her programcılık forumlarında ders ya da döküman olarak Algoritma,C,Java,Delphi,VBasic gibi gerçekten sıfırdanbaşlayıp prof. a kadar uzanan bilgiler olmalı... Değilse aktiflik sağlanamaz.. İsterseniz 10.000 üyeniz olsun önemli değil önemli olan günde kaç mesaj atıldığı kay soru sorulup bilgi paylaşıldığı değil mi? Saygılar kolay gelsin...
Evet hekikatende guzel fikirler bunlar. Gerci Admin ve Modlar bu forumları ne kadar takip ediyorlar ve suan bu yazılanlardan ne kadar haberdarlar buda ayrı bir tartısma konusu. Ben senin fikirlerin dogrultusunda soyle bir parantez acmak istiyorum. Diyorsun ki;
"Eğer Admin ve Mod. lar önce üyelerine ders, makale, döküman olarak başlangıç yapmalarına yardımcı olup sonrada her üyenin her sorusuyla yakından ve çok kısa sürede yanıt verebiliyorlarsa işte o forumun sırtı yere gelmez..."
Bu ders verme konusu suan acıkcası pek bir utopik gibi. Tabi bundan sebep mevcut olanaklar. Kısa surede yanıtta bu kisiler tarafından mumkun degil. Cunku Programla konusuna ilgi ve alakaları ne kadar bilemiyoruz. Zaten en basitinden su forma bir bakacak olursak kayda deger caba gosterenlerin sayısı bir elin parmaklarını gecmiyor.
Nasıl bir cozum olabilir peki?
Forumlarda alanlara gore isi bilenler moderatorluk yaparlar. Adminlik isine de gene chip in kendi calısanları ya da artık kim bakıyorsa devam eder. Yoksa bu isler senin dedigin gibi cok zor.
Yorum ve onerilere devam. Kolay gelsin!...
Evet o da bi yöntem tabiki ama sanırım uygun, hakkını verebilecek Mod.lar bulamak da pek kolay değil... Valla aslında bunları bizim yerimize forum sahipleri düşünmeli :) Konuş konuş nereye.. Neredeyse (@SeRBoY_WHiTe olmasa) Kendimi havaya konuşuyomuş gibi hissedecem.. Hayırlısı...
Estagfirullah! İltifat buyurmussun. Biz nacizhane mevcut cuzi birikimimizi paylasmaya calısıyoruz. Yeterki Turk programcılıgı bir adım daha oteye gidebilsin. Tesekkurler. Durmak yok! Yorum ve Önerilerininizi bekliyoruz...
Birazda biz üyelerin kulağını çınlatmanın zamanı geldi sanırm. İnternette ADSL bağlantısına sahip olan ve Bilgisayarın herhangi bir alanına meraklı olan (bu forum için konuşuyorum)şu an itibariyle 7309 kişi üye ve sadece 2666 sı bi şekilde mesaj atmış.. Nerede bu 4643 kişi.? Demek ki biz millet olarak forumlara üye olmaya meraklıyız. Ama iş katılıma, paylaşıma gelince merak yok. EY AHALİ ; Marifet üye olup saklanmak değil... Türibünde oyuracaktın neden üye oldun... Hadi sen üye oldun hiç uygun bir konu, bildiğin bir şeyi soran biri ya da merak edip öğrenmek isteyip soracak bi şey bulamadın, peki niye adminler seni hala üye olarak tutuyor.? Yani marifet 7309 üyeye sahip olup günde 30-40 mesaj atmaları mı? 1000 tane hakiki üyeye sahip olup forumlarda her gün 200-250 mesaj atılması mı? Şayet 2. seçenek gibi olsaydı üyeliklerde referans sistemiyle alınsaydı herkes bi referansım olsa da üye olsam diye kıvrım kıvrım kıvranırdı alim Allah.. :)
E daha ben ne diyeyim... (@SeRBoY_WHiTe ; durmak yok, yoruma devam şeklinde gaza getirip durma kardeşim benden başka gaza gelen yok herhalde ;))
NOT: Tabi bide (bazı yerlerde konuşulmuş ama Forumun yapısı ile ilgili meseleler var. Örneğin Avatar, smilly, v.s. meseleleri ben hiç girmiyorum bu konuya..)
Herkese iyi çalışmalar.. Özll.@SeRBoY_WHiTe sana..:)
aynen öyle kefukar, ben bu kabarık üyelerden hiç hazzetmiyorum ve bunu daha evvel çokça dile getirdim ama sonuç alamadım; bize bir zararı yok gibi görünse de sahte rakamların gerçekmiş gibi durması inanın çok sinir bir şey. Buraya üye olanların %50 si kullanıcı adını ve şifresini bile unutmuştur kanımca, ayrıca faal üye olarak zaten toplasanız 10 u geçmeyiz. İşte böyle...
Yani ne diyelim? Gercekler hakikatende acı oluyor. Bu ve benzeri nahos durumlardan kurtulmanın tek yolu ciddiyet genclik. Admin ve Modların ciddi sekilde forumlarlan ilgilenmeleri lazım. Adam kullanıcı adı, sifre alıyor JavaOzelDers yazıp gidiyor. Bu ne rezillik Allah askına!!!!!
ve daha neler neler.....................................................................
E guzel kardesim o zaman insan demez mi? Bu kadar ekmege, bu kadar kofte!...
Muhabbetle!...