hatırlarsanız Türk Telekom 2008in ocak yada şubat ayında yeni bağlantı hızı olan 30mbps ye geçecekti ama hala max. 4mbpsde geziniyoruz bu konuda bilgisi olan var mı???
ne oldu bu telekomun sözüne nerde 30mbit bağlantı?
kim dedi ocak yada şubatta gecilcegini? Türk Telekom resmi acıklamasında 2008 yılı icinde geçmeyi planlıyoruz demişti, acıklamayada pek inanmasamda işin aslı bu. ayrıca o hıza gecince normal adsl baglantılarını yükseltcegini hic sanmıyorum. ayrı ücret tarifesi olan ayrı baglantılar olur, var olanları terfi ettirmezler.
elaziglio hıza gecince normal adsl baglantılarını yükseltcegini hic sanmıyorum. ayrı ücret tarifesi olan ayrı baglantılar olur, var olanları terfi ettirmezler.arkadasın dediği aslında VDSL ( Adsl den en az 5 kat daha hızlı ) turktelekom onun için 2008 ocak gibi laflar etmişti... elazıglı nın dediği gibi ayrı ucret gelicektir zaten eğer oyle birşey olursa yenı modemler almak zorunda olucaz elimizdekiler işe yaramıycak ( turktelekom o kadar modem dağıttı ama bosuna oldu biraz)
zaten o hizmeti kullanmak için önce alt yapıyı değiştirmeleri lazım ve şuan zaten bunun üzerine çalışıyorlar.alt yapı çalışmaları bittikten sonrabu hizmet devreye girebilir...
Ayrıca da 4 MBit'ten 30 MBit'e bu kadar kısa sürede çıkmak zor. Altyapı yenilemesi vs. lazım.
hep altyapı altyapı diyoruz..peki bu altyapı oluştukdan sonra ne olacak bakalım...
daha çok ücret
yenilendiği için nette sorunlar
belki yine bir türk telekom grevi
az kota çok hız
kota limiti düşüşü..
kişilerin kotasında artış
bence bunlar ticari olarak birer oyundur....30mbit o kadar küçümsenecek bişey değil ama şu anda bile 1mbit interneti olanlar tam anlamıyla kulllanabilmiş bile değiller..lütfen biraz mantık çalıştıralım..telekom bunları babasının hayrına yapmaz...OCAK ve ŞUBAT kotalarında olduğu gibi..
ek olarak 4 MBit'ten 30 MBit'e geçildiğinde ki o bağlantı hızını kullanmak isteyenler için konuşuyorum,HDD değiştirmek zorunda kalacaksınız.NCQ nun da ötesinde HDD almak zorunda kalınacak :)
eğerki ttnet den vazgeçip başka bir sağlayıcı isterseniz 100 mbite kadar yolu var işte burda http://www.tellcom.com.tr/bireysel/ucretlendirme/quiknet.aspx yalnız bu istanbulun belli semtleri için geçerli malesef...