arkadaşlar forumda hangi konu üzerine arıyıcağımı bilmedigim için burda açtım hatam varsa özür dilerim benim pc 64 bit destekliyo ben xp 32 bit yükledigimde 4 g ram 3 gb gözüküyo benim sorum şöle olucak 3 gb gözüküp 4 gb performansı alıyomuyum yoksa mecbur 64 bitmi yklüyücem ne olur yardım edin.
ne olur yarım edin bakmadan gecmeyin:S
32-bit işletim sisteminde, hizmet paketi yüklemelerinden sonra 4 GBgözükse bile en fazla 3,25 GB kullanabilir sistem. Bu herhangi birşekilde bir çözümle ilgisi olan birşey değil. 4 GB ve üstü için 64-bitişletim sistemi kurmak zorundasınız. Fakat bu durum 4 GB rem takmanızıetkilemez. Şu an için zaten normal bir kullanıcı açısından 3,25 GB ile4 GB rem arasında farka neden olacak bir uygulama veya yazılım da yok,eğer ağır grafik yazılımları veya 64-bit uygulamalarla çalışmıyorsanız.Çalışıyor olsaydınız zaten bu durumu da bilirdiniz. Yeni şu an için çokda dert etmenize değecek birşey yok aslında.
Alıntıdır..
64 bit yüklemen gerekli İstenilen gb'ı alman için..
hayır 32-bit te 4gb ram performansı alamazsın windows ram i 3gb olarak kodlar.64 bit te 4gb olarak kodlar
ANAKART:GA-M720-US3
EKRAN KARTI:3870 512 MB 264 BİT DDR4 PCI
RAM:4 GB KİNGSTON 800 MHZ
HARD DİSK:320 SATA 2
bu özelliklerde olan bi pc 32 bit xp kullanmamın zararı olurmu yoksa tek zararı ram 4 gb degilde 3 gb kullanmam mı olur sölerseniz çok sevinirim
Bi zararı olmaz zaten şimdilik 64 gb gerekli değil....
Selam
32 bit işletim sistemleri max 3 gb ram görür ve kullanır.Eğer 4 - 128 gb ram kullanımı istersen mecburen 64 bit işletim sistemi kurman gerekecek.
İyi Akşamlar
Benim bilgisayarımda 2 GB ram var ve şmdiye kadar yetmediği, ram kullanımının 1.8 GB tı geçtiği bir duruma rastalamadım. Sorsam size evet 32 bit sistem ancak 3.2 Gb rami adresleyebilir, peki siz 3.2 GB tı kullanıpta dahasına ihtiyaç duyulacak yazılımlar kullanıyormusunuz ? Sadece gereksiz endişeler bunlar.
Konu sapmasın arkadaşlar
Cevaplar verilmiş Kilit lütfen konu başka yerlere sapıyor
Arkadaşım xp 4 gb ramı nasıl görecek en fazla 3 ü görür 4 ü görmesi için vista kurman gerekiyor !!!
Vistamı ?
64 bit Xp 4gb ram destekler bilemden konuşmayalım
tmm demem bi daha ne olur diye dilenci gibi değil benimkisi daha önce forum sitelerinde bişe istediğimizde kimse cwplamıyodu bizde ne yapalım böle bişe yapıyoz dilenci değilim sadace yardım isteyen biriyim eywallah bize bu forumdada yer yok yinede yardımlarınız için teşekkürler.
tmm demem bi daha ne olur diye dilenci gibi değil benimkisi daha önce forum sitelerinde bişe istediğimizde kimse cwplamıyodu bizde ne yapalım böle bişe yapıyoz dilenci değilim sadace yardım isteyen biriyim eywallah bize bu forumdada yer yok yinede yardımlarınız için teşekkürler.Adem beyin yazısından sonra chip forumunun o bahsettiğiniz "+rep lütfen" forumlarına benzemediğini anlamanız gerekirdi:)
Chip forumu siz dahil herkese açıktır diye düşünüyorum.Son Düzenleme: _hEro ~ 15 Eylül 2009 02:19