Ne Yaptıysam Çözemedim, Var mıdır Bir Çaresi?

denalt
26-12-2011, 17:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Benim sorunum veya sorunlarım biraz uzun arkadaşlar. Şimdi tek tek anlatacağım. Ben Yaklaşık 6 aydır hiç bir sorun yaşamadan kullanıyordum bilgisayarımı, ta ki ani bir mavi ekran ve resetlemeye kadar. O günden sonra günde ortalama 2-3 kere mavi ekran hatası almaya başladım. Hata şu şekilde mavi ekran geliyor ve 1 saniye sonra bilgisayar kendini resetliyor. 

1 ay kadar kadar sadece bu sorunu yaşadım sonrası çok daha moral bozucu.  Bilgisayar birden yavaşladı. Windows yüklenen yerde 2-3 dk beklemeye başladım. Çok rahat yağ gibi oynadığım oyunlar kasmaya başladı. Özellikle bilgisayar dosya işlemlerini çok yavaş yapmaya başladı. Örnek veriyorum; 10 mb'lık bir Winrar dosyasını 15 saniyede dizine çıkartırken 2 dakikada çıkartmaya başladım. Torrent programnı açınca fare bile yavaşlıyordu yani o duruma geldim. Çok çözüm aradım, format at geçer dediler 10 kere formatladım sonuç hüsran. Sonra bir gün arkadaşım büyük ihtimal sorunun ram'dir dedi ve çok tuhaf bir durum çıktı ortaya. Açtım bilgisayarı harddiskimi, ekran kartımı, ramleri vs. çıkardım bilgisayarı bir güzel temizledim sonra tek tek takmaya başladım. Bende 2 gm ram var, ram'in birini taktım diğerini takmadım bakalım ne olacak diye, bilgisayar birden hızlandı.  Ne bir mavi ekran ne bir resetleme sorunu yaşadım. Torrent açıkken hiç bir sorun vs. yaşamadım. Fakat ben o gün harddiskimi de çıkarmıştım sorunun onda olma ihtimali de var. Ertesi gün 2. rami tekrar taktım yine hızlıydı bilgisayar. 3 gün oldu bugün yine bir şeyler var bilgisayarda. Eskisi gibi yavaş değil ancak dosya işlemleri hâla sorunlu. 40 dk'da yüklenen oyun 3 saatte yükleniyor. Bilgisayarı biraz zorlayınca azıyor. Bir çok kişi sorunun harddiskte dedi, değiştir dedi. 

Şimdi arkadaşlar öğrenmek istediğim şey temel bir sorunum var mı veya kesin olarak bir şey söyleyebilir misiniz? Parça değiştirmeden vs. bu sorunu çözebilir miyim? Teşekkürler.

Tolga.Akalin
26-12-2011, 18:38   |  #2  
Taze Üye
19 mesaj

kardeş bence ram lerde olabilir .1-anakartın kaç gb a kadar ram destekliyo gir sitesine bak .2-kullandığın ramler Mhz leri birbiriyle aynımı onada bi bak .bence bunları bi dene .. İyi Çalışmalar..

denalt
26-12-2011, 20:44   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

Teşekkür ederim. Yalnız bu 2 gb ram ile 10 ay kadar sorunsuz çalıştı bilgisayar. Anakartın desteklememe gibi bir ihtimali var mı ?

Desecrate
26-12-2011, 23:53   |  #4  
Desecrate avatarı
Yıllanmış Üye
171 mesaj

sorun harddiskte olabilir.hd tune programını indirip normal modda taratırmısın.bak bakalım bad sector varmı.

ezutı
27-12-2011, 09:15   |  #5  
Taze Üye
17 mesaj

dostum öncelikle bilgisayarının hızını artıralımşimdi
BİOS PİLİNİ ÇIKARIP TAK
BİOS PİLİ BİLGİSAYARDA ANAKARTIN ÜSTÜNDE DURAN PİLDİR O SENİN BİLGİSAYARINI HIZLANDIRIR   
YOKSA TÜM PARÇALARINI DEĞİŞTİRİRSEN DE YİNE YAVAŞLAR BİLGİSAYARIN

MAVİ EKRANA İSE EKRAN KARTINI ÇIKAR VE BİLGİSAYARINI ÇALIŞTIR

DAHJA SONRA BİLGİSAYARINI  KAPAT EKRAN KARTINI  TAK VE TOZ VARSA EKRAN KARTINDA TEMİZLE

VE İŞLEM TAMAMDIR ...UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR..DENE OLMADIYSA SANA FARKLI BİR YÖNTEM VEREYİM

Tolga.Akalin
27-12-2011, 09:57   |  #6  
Taze Üye
19 mesaj
Alıntı: denalt  
Teşekkür ederim. Yalnız bu 2 gb ram ile 10 ay kadar sorunsuz çalıştı bilgisayar. Anakartın desteklememe gibi bir ihtimali var mı ?
Çalışıyorsa eğer yoktur .Ben sadece kaç gb a kadar desteklediğini öğrenmen için sitesine giirip bak demiştim :) İyi Çalışmalar Yinede ..

LENO7
27-12-2011, 14:24   |  #7  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Yukarda Arkadaşında Dediği Gibi Bilgisayarlar Sürekli Tozlu Ortamlarda Hava Almadığı İçin Ağır Çalışıyor...Bilgisayarın Kasasını Bir Güzel Temizle...Birde bilgisayarını aç Bilgisayarım Bölümünden Yerel Disk (C:) ye sağ tıkla özellikler de araçlar sekmesine gir orda bir butan var şimdi denetle butonuna tıkla orda iki tane seneçek var ikisinide işaretle ve başlat de sonra aynısını Yerel Disk (D:) de yap...Bilgisayarını Yeniden Başlat ortalama 30-60 dakika bir tarama yapıcak...Umarım Mavi Ekran Hatasından Kurtulmuşsundur....

denalt
27-12-2011, 16:37   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

Öncelikle cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Şimdi yaptıklarımı söyleyeyim,

Alıntı: Desecrate  
sorun harddiskte olabilir.hd tune programını indirip normal modda taratırmısın.bak bakalım bad sector varmı.
Kardeşim ben pek anlamam bad sector falan var mı ama indirdim programı, benchmark yaptım. SS'i atıyım size var mı bad sector siz söyleyin lütfen. (Eğer yapmam gereken başka bir sekme de değilse tabii.)

SS bu; 

[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Alıntı: ezutı  
dostum öncelikle bilgisayarının hızını artıralımşimdi
BİOS PİLİNİ ÇIKARIP TAK
BİOS PİLİ BİLGİSAYARDA ANAKARTIN ÜSTÜNDE DURAN PİLDİR O SENİN BİLGİSAYARINI HIZLANDIRIR    
YOKSA TÜM PARÇALARINI DEĞİŞTİRİRSEN DE YİNE YAVAŞLAR BİLGİSAYARIN

MAVİ EKRANA İSE EKRAN KARTINI ÇIKAR VE BİLGİSAYARINI ÇALIŞTIR 

DAHJA SONRA BİLGİSAYARINI  KAPAT EKRAN KARTINI  TAK VE TOZ VARSA EKRAN KARTINDA TEMİZLE

VE İŞLEM TAMAMDIR ...UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR..DENE OLMADIYSA SANA FARKLI BİR YÖNTEM

Kardeşim Bios pilini çıkardım taktım, bilgisayarı bir güzel temizledim fakat sonuç değişmedi.
Alıntı: LENO7  
Yukarda Arkadaşında Dediği Gibi Bilgisayarlar Sürekli Tozlu Ortamlarda Hava Almadığı İçin Ağır Çalışıyor...Bilgisayarın Kasasını Bir Güzel Temizle...Birde bilgisayarını aç Bilgisayarım Bölümünden Yerel Disk (C:) ye sağ tıkla özellikler de araçlar sekmesine gir orda bir butan var şimdi denetle butonuna tıkla orda iki tane seneçek var ikisinide işaretle ve başlat de sonra aynısını Yerel Disk (D:) de yap...Bilgisayarını Yeniden Başlat ortalama 30-60 dakika bir tarama yapıcak...Umarım Mavi Ekran Hatasından Kurtulmuşsundur....

Senin de dediğini deneyeceğim şimdi. Tekrar teşekkürler.

denalt
28-12-2011, 22:09   |  #9  
OP Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: LENO7  
Dediklerini uyguladım kardeşim, ama sonuç değişmedi.