Benim sorunum veya sorunlarım biraz uzun arkadaşlar. Şimdi tek tek anlatacağım. Ben Yaklaşık 6 aydır hiç bir sorun yaşamadan kullanıyordum bilgisayarımı, ta ki ani bir mavi ekran ve resetlemeye kadar. O günden sonra günde ortalama 2-3 kere mavi ekran hatası almaya başladım. Hata şu şekilde mavi ekran geliyor ve 1 saniye sonra bilgisayar kendini resetliyor.
1 ay kadar kadar sadece bu sorunu yaşadım sonrası çok daha moral bozucu. Bilgisayar birden yavaşladı. Windows yüklenen yerde 2-3 dk beklemeye başladım. Çok rahat yağ gibi oynadığım oyunlar kasmaya başladı. Özellikle bilgisayar dosya işlemlerini çok yavaş yapmaya başladı. Örnek veriyorum; 10 mb'lık bir Winrar dosyasını 15 saniyede dizine çıkartırken 2 dakikada çıkartmaya başladım. Torrent programnı açınca fare bile yavaşlıyordu yani o duruma geldim. Çok çözüm aradım, format at geçer dediler 10 kere formatladım sonuç hüsran. Sonra bir gün arkadaşım büyük ihtimal sorunun ram'dir dedi ve çok tuhaf bir durum çıktı ortaya. Açtım bilgisayarı harddiskimi, ekran kartımı, ramleri vs. çıkardım bilgisayarı bir güzel temizledim sonra tek tek takmaya başladım. Bende 2 gm ram var, ram'in birini taktım diğerini takmadım bakalım ne olacak diye, bilgisayar birden hızlandı. Ne bir mavi ekran ne bir resetleme sorunu yaşadım. Torrent açıkken hiç bir sorun vs. yaşamadım. Fakat ben o gün harddiskimi de çıkarmıştım sorunun onda olma ihtimali de var. Ertesi gün 2. rami tekrar taktım yine hızlıydı bilgisayar. 3 gün oldu bugün yine bir şeyler var bilgisayarda. Eskisi gibi yavaş değil ancak dosya işlemleri hâla sorunlu. 40 dk'da yüklenen oyun 3 saatte yükleniyor. Bilgisayarı biraz zorlayınca azıyor. Bir çok kişi sorunun harddiskte dedi, değiştir dedi.
Şimdi arkadaşlar öğrenmek istediğim şey temel bir sorunum var mı veya kesin olarak bir şey söyleyebilir misiniz? Parça değiştirmeden vs. bu sorunu çözebilir miyim? Teşekkürler.