Bilg. kapalıyken adsl ışıkları yanıp sönüyor. Tahminim kotanın bir raporunu göndermek için olabilir. Fakat öyle bile olsa bu çok uzun sürmez diye düşünüyorum. Başka neden olabilir??
Neden ADSL ışıkları bilg. kapalıyken yanıp sönüyor
hepsinden önce yanıp sönen ışık neye ait ondan emin olmak lazım . "adsl hazır" ,modemin "power" ışığı mı , yoksa " veri "tansferinde yanıp sönen ışık mı . veri transferindeki yanıp sönen ışık ise derim ki ;
belki , modemin kablosuz ise belki birisi hattına giriyor olabilir . ha interneti başkası ile paylaşıyorsan da bu doğladır . aklımada başka bişey gelmiyor şimdilik .
power ışığı diil , veri transferinde yanıp sönen ışık
shehsuvarbelki , modemin kablosuz ise belki birisi hattına giriyor olabilir . ha interneti başkası ile paylaşıyorsan da bu doğladır .birde hat o an için kopmuş olabilir ve hattı yeniden sağlarken yanabiliyor.tabi bunun için bi bilgisayarın sizin internet paylaşımına girmesigerekir yani açık bi pc lazım.
Benim adsl modemimde 5 lamba var power, lan, adsl, s-time, ve ready. Bilgisayar kapalı da olsa power ve s-time yanıyor. ready ise sürekli yanıp sönüyor. s-time adsl hizmetinin olduğunu gösterir. ready modemin hazır olduğunu gösterir. power zaten malum. Bilgisayar kapalı iken lan ışığı yanmaz. Adsl ışığı ise sadece veri transfer ederken yanar. Yani bilgisayar kapalıyken o da yanmaz. Neticei kelam bilgisayar kapalı da olsa s-time ve ready ışıklarının yanması normal. Veri tranferinde yanan ışık bilgisayar kapalıyken yanıyor ise sorun konusunda diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum.