Merhaba Arkadaşlar...
Forumda Birşey Bilmeden Yorum Yapan Arkadaşlar Gördüm.
Fanatik Arkadaşlar, Windows 8 Deyip Duruyorlar.
Neden Windows 8 Diyorlar Acaba ?
Bu Kadar Desteklemenin Amacı Ne ?
Sanki Windows 8 Arkasında Durunca Microsoft Size Maaş Bağlayacak.
Şimdi Asıl Konumuza Gelelim. Eğer Ekran Kartınız HD 5000 Serisi ve Altı İse Kesinlikle XP Kurmalısınız.
Zaten HD 5000 Serisi ve Altında Ekran Kartı Olan En Yeni Oyunları Açamaz. XP`nin DirectX 11 Desteği Yoktur.
Bu Yüzden Yeni Oyunları Açamaz.
Bazı Arkadaşlar 4 GB Ram ve Üstü Olanlar Kullanamaz Diyecek. İnternetten Araştırırsanız XP`nin 64 Bit Sürümleri
Mevcut. Ve Bunlar Editlenmiş Değil Microsoft Sitesini Biraz Araştırırsanız XP 64 Bit Yazısını Görürsünüz.
Neden XP Kurmalıyım ?
XP, Windows Vista,Windows 7,Windows 8 ve 8.1`e Göre Daha Az Ram Harcar.
XP, Oyunlarda Diğer İşletim Sistemlerine Göre Daha İyi Bir Performans Verir.
Bazı Arkadaşlar XP`de PC Kasıyor Demiş.
Eğer Siz Anakart Chipseti,Ses Kartı Driveri,Ekran Kartı Driveri,Ethernet Driverini,Service Pack 3`ü Yüklemezseniz Tabii ki Kasar.
XP`yi Hızlandırmak İçin Birkaç Ayar:
Başlat - Bilgisayarıma Sağ Tıklayıp Özellikler Diyoruz. Ordan Gelişmişe Girip Performans`ın Altındaki Ayarlara Basıyoruz. En İyi Performans İçin Ayarla Diyoruz. Ve Tamam Diyoruz.
XP Kurduğumuzda Denetim Masasından Güvenlik Duvarı, Otomatik Güncelleştirmeler`i Kapatıyoruz.
Bütün Driverleri Yüklediysek Sıra Geldi Sorun Yaşamamak İçin Microsoft Visual C++ 2008 ve Net Framework 4.0 Kurmaya.
Bunları Yüklediğiniz Takdirde Hiçbir Hata Almazsınız XP`de.
XP`de Bilgisayarınızı Açarken Kurtarma Seçenekleri ve İşletim Sistemi Seçme Yeri Geliyorsa:
Bilgisayarıma Sağ Tıklayın Özelliklere Girin. Ordan Gelişmişten Başlangıç ve Kurtarmanın Altındaki Ayarlar Tuşuna Basın.
İşletim Sistemlerini Gösterme Süresi ve Gerekirse Kurtarma Seçeneklerini Göster Yazılarının Yanındaki Tikleri Kaldırıyoruz ve Tamam`a Basıyoruz.
XP`yi Biraz Daha Hızlandırma:
Çalıştırı Açıyoruz ve oraya msconfig yazıyoruz.
Açılan Yerden Başlatma veya Başlangıç Yerine Giriyoruz. Programların Karşısında Olan Tüm Tikleri Kaldırıyoruz.
ve Tamam Diyoruz. Bundan Sonra Bilgisayarınızı Yeniden Başlattığınızda Bir Pencere Gelecek Bilmem ne Yapılandırıldı Diye O Pencerede Bir Tik Olacak Ona Basıyoruz ve Tamam Diyoruz Artık Pencere Önümüze Çıkmayacak.
Windows XP Gereksiz Hizmetleri Kapatma:
Çalıştıra msconfig yazıyoruz ve Hizmetler Bölümüne Girip Ordan Windows Ses, Tak ve Kullan,Windows İnstaller Dışındaki Bütün Hizmetlerdeki Tikleri Kaldırıyoruz.
Artık Bilgisayarımız Çok Az RAM Kullanacak Ama Yeniden Başlatmanız Lazım. Görev Yöneticisinden Görebilirsiniz ne Kadar Az Kullandığını.
Arkadaşlar Konumu Okuduğunuz İçin Teşekkürler.
Benim Sistemim :
AMD RADEON HD 5450
INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.50 GHZ E5450
4 GB RAM
500 GB HDD
Bilgisayarımda Herşey Sorunsuz.
Önemli Not: Windows 7 ve 8 Kullanan Arkadaşlara Gelsin. Şuan Windows Sadece 128 MB Ram Kullanıyor. İnanmayanlar İçin Ekran Görüntüsü Atabilirim.
Herkese Teşekkürler. Bilgisayarınızı Rahatlatmak İstiyorsanız Windows XP`den Şaşmayın.