Şimdiye kadar Windows 98-xp-vista- son olarak 7 kullandım hepside beni sinir ettiği yerler oldu ama en çok bir program vs.. Yüklerken "Bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor" diye çıkan uyarıdır. Daha yüklerken çıkar kimi programlarda oda yetmeyip birde bitiminde çıkıyor bazen..
Bunun amacı nedir ? hemencecik kuruverse ölecek mi?
Neden bunu yapıyorlar ?!
windows'a program kurulduğunda o an hali hazırda çalışan windows uygulamalarının kapatılması ve yeniden başlatılması gereklidir.Çünkü o çalışan sistem bileşenlere extra hizmetler ve uygulamalar eklenir.
Bazen de kurduğunuz uygulamanın bileşenlerinin sistem önyükleme esnasında yüklenir vaziyette olması gerekir.İşte bu yüzden yeniden başlatma istenir.
Çoğu zaman oturumu kapatıp açmak da yeterli olur.
Ben bazı uygulamalar dışında çıkan uyarıya hayır yanıtı verip oturumu kapatıp açıyorum.
Aynı işlevi görüyor.
Örn:msconfig'de yapılan değişiklik sonrası gibi
sizin dediğiniz gibi olması için de windows 3.1'den beri süre gelen işletim sistemi çekirdeğinin yeniden yazılması demektir.Çünkü windowslar devamlı bir önceki sürümün üzerine yazılara ve geliştirilerek üretiliyor.
Baştan yazmak ise 6-7 yıllık bir çalışma gerektireceği için microsoft tarafından pek ağıza bile alınmıyor.
Geçen seneler de win7 hakkında bu şekilde bir bildirim yapılmıştı ama hayata geçmedi.
Windows7'nin çekirdeği baştan yazılacak windows boyutu baya düşürülecekti.25 mb gibi boyutta kullanıcılara pek inandırıcı gelmedi
Microsoft win7'yi baştan yazmadı ancak çok iyi bir çalışma ile yazılım kodlarının satır sayısını düşürerek, bazı özellikleri çıkarıp,bazı uygulamalarını da yeniden yazarak vista'da daha hafif bir işletim sistemi olan windows 7'yi piyasaya sürdü.
Bunun hayata geçmesinde etken,kullanıcı şikayetleri ve donanım şirketlerinin çıkardığı çok üstün parçaların bile gerçek performansını gösterememesi üzerine iletilen öneriler olduğu uzun zaman konuşuldu.
Oysa ki bizde diyoruz ki donanım üreticileri bastırıyor.Windows şişiyor.Oysa ki işin öteki yüzü belki de hiç bildiğimiz gibi değil...
windows'a program kurulduğunda o an hali hazırda çalışan windows uygulamalarının kapatılması ve yeniden başlatılması gereklidir.Çünkü o çalışan sistem bileşenlere extra hizmetler ve uygulamalar eklenir.Bilgi için sağolun.. Bunu öğrendiğim iyi oldu :D
Bazen de kurduğunuz uygulamanın bileşenlerinin sistem önyükleme esnasında yüklenir vaziyette olması gerekir.İşte bu yüzden yeniden başlatma istenir.
Çoğu zaman oturumu kapatıp açmak da yeterli olur.
Ben bazı uygulamalar dışında çıkan uyarıya hayır yanıtı verip oturumu kapatıp açıyorum.
Aynı işlevi görüyor.
Örn:msconfig'de yapılan değişiklik sonrası
biraz önce ie9 yüklediniz sanırım işte böyle uygulama ve eklentiler için söylediğim pek etkili olmaz.(Oturum kapatıp açma)
Çünkü ie9 bir güncelleştirmedir.
Bazen hayır deyip sistemi yeniden başltmadan uygulamayı açınca bir şey demeden açılıyor.(En azından nokianın programlarında)
Windows'un bu isteğini ben de sevmiyorum (gerçi bunu hiç kimse sevmiyor zaten)Linux'ta karnel (çekirdek) güncellemeleri dışında ne kurarsanız kurun yeniden başlatmaya gerek kalmadan kullanmaya başlıyorsunuz...
açık kaynak kodlu yazılımlar zaten bir çok konuda windowsdan daha iyi ama maalesef linux ücretsiz olduğu için pek tercih edilmiyor.
Windowslarda çekirdekte büyük değişiklikler olmaz çünkü program uyumluluğu amaçlanmıştır. Çekirdek değişirse bir önceki windows sürümnde kullandığınız hiçbir program bir sonraki windowsta çalışmayacaktır.
XP ile Vistanın çekirdekleri çok büyük oranda farklıdır. Bundan dolayıdır ki windows XP sürücüleri ve birçok uygulama windows Vistada çalışmaz. Windows XP nin çekirdek versiyonu 5.0 iken Vistanın çekirdeği 6.0 dır. mikrosoft bunu büyük bir hata olarak gördü Vistanın sağlam olan çekirdeğini yeniden ele alıp düzenledi daha performanslı çalışması için değişiklikler yapıldı sonuç olarak 6.1 sürüm numarasıyla Windows 7 çekirdeği ortaya çıktı. Windows 7 de bütün Vista sürücüleri ve programları (%95) çalışmaktadır