neden cesper kötü bir markadır?
Başlıktan dolayı protesto ediyor ve tavsiyede bulunmuyorum. İçerisinde az yada çok yerli sermayenin olduğu, toplamada olsa ülkemiz merkezli bir markaya kötü denmesi bence hiçte hoş değil. Kötüykende tercih edelim ki destek olmuş olalım, destek olalım ki iyi olsun. Diğer taraftan dünya üzerindeki donanım üreticileri belli, verdiğiniz linklerdekilerde dahil tüm üreticiler aynı donanım üreticilerinin donanımlarını kullanmaktadır. Hâl böyleyken markadan ziyade donanım ve fiyat kaşılaştırması yapıp, teknik destek ve teknik servis imkanlarını gözönünde bulundurarak karar vermek gerekir. Bu açıdanda bakılınca ortaya çıkan casper çok iyi bir markadır.
casper neden kötüdür daha fazla kar etmek için ucuz parçalar kulandıklarından desem yeterlidir heralde
casper neden kotudur dıye bırsey yok arkadaşım bazen beyaz eşya olsun pc ler olsun ne cıkarsa bahtına olayıdır ve casper pc de rakam vermıyım bırkac tane kotu cıkmıştır marka kotu olarak ad almıştır...ınsanın adı cıkacağına canı cıksın hesabı....:)
bende yeni bir note book almak istiyorum kararımı casperdan yana verdim ancak biraz araştırdığımda cesper alan çoğu kişinin pişman olduğunu gördüm bu kadar insan memnun değilse bişey var bu ceperda demek ki.
50c3ntBu üçü arasında Casper veya Samsung olabilir. Özellikleri bakımından Casper çok iyi. Ayrıca Samsung ve Lenovo'nun DDR3 ram ve ekran kartlı modelleri vardı. Onlara da bir bakın. bütçenize göre en iyi konfigürasyonu sunan bir makine seçin. Hem az bir para harcamıyorsunuz, uzun süre idare etmesi lazım.
asusu kafadan eledim ben olsam samsung alırdım 9600 gt kullanmış bu ekran kartıyla açamayacağın oyun yok casper da 9600 gs kullanmış işlemcisi daha iyi ama işlemci daha geri planda kalıyor samsung bana göre daha iyi casperın da kötü bir marka olduğunu söylemiyorum onu da alabilirsin eğer oyun oynamıyorsan casperı al işlemcisi daha hızlı.masaüstüler için aynısını söyleyemem masaüstü casperlarda en ucuz parçalrı takıp en uygun fiyata indiriyorlar sonra uğraş dur ben de bi hata yaptım tanıdıktan casper masaüstü almıştım palit ekran kartı takmışlar power sppluyın markası bile yok fanlar dandik ve çok gürültülü yani masaüstü için toplama daha iyi oluyor laptoplarda durum farklı hiç düşünmeden casper laptop alırım.sonuç olarak daha iyi oyun için samsung oyunlar önemli değilse casper
bende cesper almayı düşünüyordum ama internette biraz araştırma yapınca cesperdan şikayetci olan çok insan olduğunu gördüm.bu kadar şikayet alan bir marka kafa karıştırıyor tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar sizin önereceğiniz notebook lar olursa onlara bakım ben.
kim ne derse desin tabiki yerli sermaya desteklenmeli fakat su var 1500 2000 ytl gunumuzde hatrı sayılır bir para ve aldıgımız sey devamlılıgın onemlı oldugu pc olunca casper kafadan bende elenıyor.malzeme kalıtesı ıscılık 0 kı gercekten kullanıcı donuslerıde hıc ıyı olmayan bır marka.sistem ozellıklerı ıyı olabılır ama daha guvenılır bır markadan yarı yolda bırakmıcak pc almayı tercıh ederım.
Casperı dırek eledıgıme gore eger samsung un cpu sunun l2 cache 3 asus 6 mb fakat asusun ekran kartı kesınlıkle iyi bir kart degıl 9600 gt ezer.kendı kullanım alanına gore secımını yapman gerekıyor.sunu soyleyebılırım asus kalıtesını bozmadıysa ben 2.5 yıldır server edasında kullanıyorum pcden umudumu keselı 1 hafta oldu :)
Casper neden kötüdür sorusu yerine HP, Toshibai,Asus neden pahalıdır sorusuna cevap aramalısınız bence. Casper'da kötü değildir.
Siz overclock yapamıyorsunuz diye, dandik P31 anakart koydu diye Casper'ı suçlamamalısınız, zaten böyle şeylerle ilgilenen bir kullanıcıysanız, toplama pc alırsınız. Casper bilgisayarını normal kullanan, bilgisayarla yeni tanışmış ya da çok alakası olmayan kişiler için idealdir bence. Hem yerli olduğundan teknik servisi daha iyi oluyor.
Tamam, kaliteli parçalar kullanmıyor, ama HP ve Toshiba ya da diğerleri kaliteli parça kullanınca performansı fiyat farkı kadar artmıyor işte sorun o.
Ben yazımın başlığını şu şekilde belirliyorum.
Neden Casper En iyidir?
Evet içimizdeki yabancı hayranlığını bir kenara bırakalım artık. Yabancıların ellerini bile sürmedikleri markaları biz sırf yabancı marka diye en kaliteli mal diye etiketliyoruz. Casper çok çok iyi. Ne Asus ne Dell ne Toshiba ne de bir başka marka Casperin eline su dökemez. Haaa sen burda seçim yaparken Casper'in en ucuz ürününde en pahalı modellerde olan özellikler yok diye önyargılı davranırsan kaybeden sen ben bizler oluruz. Bırakın artık şu yabancı hayranlığını. toshiba marka T2300 işlemcili (artık eski model bunlar) bir laptopa 2000-2500 TL ödeyecek kadar ne zenginiz ne de akılsız. Şunu unutmayın ki 70'li yılların sonunda Toshiba en dandik en kalitesiz elektronik ürün üreticisi olarak damgalıydı. Ne oldu da şimdi dünya çapında bir ekol oldu sizce? Kalitesiz ürün üretmekten vazgeçti kaliteye yöneldiği için mi? Evet diyenler, olaylara ne kadar yüzeysel baktıklarını tescillerler ona göre. Eğer ısrar eden varsa dediğim gibi en eski modeli bile 2000 TL üstü olan laptopları alabilirsiniz. haa ayrıca imzamdaki Casper laptopun hangi parçası dandik bilen söylesin de biz de bilelim.
Genl sanı genel olarak casperın kalitesiz parçalar kullandığı yönünde bu en sonra nirvaların içindeki ramlerde bile böyle...no name fason üretim parçalar ama bu kısmı geçersek sonuçta dizüstü üreticileri sadece çoğu parçayı birleştiryorlar,kendileri üretmiyor o yüzden burda bakılması gereken şey...
Kasa/malzeme kalitesi, satış sonrası teknik destek, driver ve bios güncelleme sıklığı olmalı.. Casper'da bu alanların hepsinde istisnasız bir şekilde sınıfta kalıyor...
Ayrıca ne yerli üretimi ? Sadece parçaları birleşitiryorlar....
Sanki methede methede bitiremediğiniz Dell, Toshiba, Asus parçaları kendi mi üretiyor? Hangi parçaları kendi üretimi ki? Dünyanın 1 numaralı Pc üreticisi IBM bile 90'lı yılların 2. yarısından itibaren toplama yapmaya başladı. Çünkü işletme okumuş herkes bilir ki; böyle kompakt ve herbir bileşeni ayrı teknoloji gerektiren ürünlerin hepsini üretmek maliyet açısından global dünyada yapılabilecek ve sürdürülebilecek bir strateji değildir. O yüzden kimse kimseyi kandırmasın.
Casper dandik parça kullanıyormuş bana bilgisayarcı birisi söylemişti.
Sağdan soldan duyduğunuz laflara aldırmayın denemeden kolay kolay bilemezsiniz siz aşağıdaki linklere bakın. Yerli malı bir markayı kullanıp destek olmayacaksanız bari karalamayın.
ziyaaaBu tür sorunların sadece Casper'da yaşandığını mı düşünüyorsunuz alın sizde bunları okuyun o zaman. Verdiğiniz sitenin cahili değiliz bakın orada sadece Casper yok
Yazdım yazdım sildim. Casper hakkında karalama kampanyası yapsam bile azdır fakat bir kere casper alan birisi birdaha hayatı boyunca caspera yaklaşmaz. Yaklaşmıyorda...
Casper, sevimli hayalet degilmiydi yahu ?
Ayrıca Casper türk markası diye tercih edilme zorunlulugu yoktur. Kaliteli malzeme kullansınlar kardeşim.
Benim laptopta tercihim HP dir
HP şikayet toplamı :1277
toshiba şikayet toplamı : 501
Asus şikayet toplamı : 326
Acer şikayet toplamı : 269
Casper şikayet toplamı : 252
Şimdi hangi markanın daha iyi servis verdiği ve kaliteli veya dandik ürün ürettiğini düşünün ve karar verin.
Onun için hp'nin satışları casperın satışlarına bakmak lazım...Ateş olmayan yerden duman çıkmaz...bu kadar insanın kötü tecrubesi varsa casperların içine bakan adamlar bunlar noname fason üretim çok kalitesiz bileşenler diyorsa ,sitesinde ne doğru dürüst bios,sürücü güncellemsi yoksa bir durum düşünmek lazım...
Bu yazanlar arkadaşlar ya casper kullanamdılar yada bunların teknik servisi bir şişeyiyle işi olmayanlar...
coskunismailHP şikayet toplamı :1277Bak Casperın savunalacak hiç bir tarafı yok ben gidin casper alın demem kimseye.Casperda servismi var orada çalışanlar insanlar arayan kişileri tersliyorlar be bırakın dandik ötesi casper.
toshiba şikayet toplamı : 501
Asus şikayet toplamı : 326
Acer şikayet toplamı : 269
Casper şikayet toplamı : 252Şimdi hangi markanın daha iyi servis verdiği ve kaliteli veya dandik ürün ürettiğini düşünün ve karar verin.