Arkadaşlar meraktan soruyorum. Piyasayı dolaşırken hep kafama takılıyor. Atıyorum 2 bin liraya özellikleri harika bir casper ya da acer alabiliyoken düşük veya orta seviye sony taoshiba falan alabiliyoruz. Fark sadece markadan mı kaynaklanıyo yani isme mi para veriyoruz yoksa arada bilmediğim ciddi farklar mı var?
Neden Farklı?
sony olunca markaya ve kaliteye, toshiba olunca markaya para veriyoruz bence...
Kalite derken ne gibi artıları oluyor?
kasada kullanılan maddenin kalitesinden tut ara donanımlara kadar.. tabii anakart,harddisk ve ramlerde de farklı markalar kullanılabiliyo.Aynı marka kullanılsa bile atıyom iki markada samsung harddisk koysun dersinki samsung iyi marka ama samsungda düşük performanslı model üretir intelde üretir bu parçalarda yani kaliteli olcak diye bide yok bi markanın kötü modelide olabilir.. ve zaten sony apayrı bisey ve bu onu pahalı kılıyo tamamen
Hem isme para veriyorsunuz hemde biraz kaliteye.Sony de veya asus'ta kalite var ancak pahalı.Casper onlara göre daha ucuz.Fakat kalite olarak biraz daha düşük.Bende casper vardı 2 sene sorunsuz kullandım.Ancak dvd-rom biraz kalitesizdi.Ekran ışığını tamamen kapama touchpad'i kapama gibi özellikler yoktu.Bunlara birkaç şey daha eklenebilir.Ama bence aradaki fiyat farkı kadar kalite farkı yok.