Arkadaşlar neden maci seçtik yada seçmeliyiz herkes bir fikrini söylerse belki apple macintosh kullanıcı adaylarını biraz daha bilgilendirebiliriz yine düşündüm
o yüzden neden mac
BANA OKUL VERDİ WALLA AMA SEVDİM
SİZCE NEDEN??
Arkadaşlar neden maci seçtik yada seçmeliyiz herkes bir fikrini söylerse belki apple macintosh kullanıcı adaylarını biraz daha bilgilendirebiliriz yine düşündüm
o yüzden neden mac
BANA OKUL VERDİ WALLA AMA SEVDİM
SİZCE NEDEN??
macintosh diyince aklıma yüksek meblağlar geliyor.Bence seçmemeliyiz
Kadir Has Üniversitesi galiba
Neden Mac ?
Çünkü virüs, donma vb problemlerle neredeyse hiç karşılaşmıyorsunuz ve tabii ki Final Cut...
Bugünlerde "Steve Jobs Nası Olunur" adlı Leander Kahney'in kitabını okuyorum. Steve Jobs'un hayatını, şirket içindeki pozisyonunu, karar alma mekanizmalarını, işletim sistemini ve bilgisayarları üretim sürecini adım adım yazmış. Kitabı tavsiye ederim.
Sadece Steve Jobs'dan etkileniyor olmak bile Apple ürünleri kullanmaya sebeptir ama ben o kadar zengin değilim o ayrı .)
Coşkun OLCAKadir Has Üniversitesi galibaEvet kardeşim kadir has üniversitesi ve ayrıca çok haklısın final cut için kullanıyoruz iyi saptama...Neden Mac ?
Çünkü virüs, donma vb problemlerle neredeyse hiç karşılaşmıyorsunuz ve tabii ki Final Cut...
Coşkun Olca ve yellowstone, arkadaşlar okulunuzun güzide bir klubü var adı Has Ekonomi etkinliklerine katılın. Bende istanbulda olduğum zamanlar kulubün etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Gerçekten faydalı olacaktır. Has Ekonomi Facebook grubu
Tavsiyen için teşekkür ederim kardeşim umarım birgün karşılaşırız!!
Evet neden Mac... PC dururken
Ekleme: Konuyu PC-Mac tartışması açıp kirletmek için yazmadım. Neden MAc diye sorunca tutamadım kendimi. Kusura bakmayın.
eltahirEvet neden Mac... PC dururkenArkadaşım kime mac önerdiysem aynısını söylüyor pc duruken ne yapayım ben macintoshu diye ama bence mac çünkü mac demek daha az sorun demek...saygılarEkleme: Konuyu PC-Mac tartışması açıp kirletmek için yazmadım. Neden MAc diye sorunca tutamadım kendimi. Kusura bakmayın.
geçen hafta hakkında epey fikir yürütecek kadar macbook pro kullandım. gerçekten üzerinde epey çalışılmış ve fazlalık ne varsa atılmış bir sistem olarak özetlesem yerinde olur. opera kurmak sonradan aklıma geldi ve maalesef fare hareketleri var mı yok mu denemeye fırsatım olmadı. ama mouseun tek tuşu olması pek işime gelmese de track ball ve touch pad de iki parmakla sayfayı kaydırmak gerçekten iyiydi. bilgisayarın asıl sahaibiyse flash oyun oynamaya iyiden iyiye alışmıştı...
Paracıklar Avrupaya gitsin bize daha yakın hem belki bizide aralarına alırlar gelecek yüzyıllarda bizde faydasını görürüz belki diyorsanız MAC, yok bize sam amcadan başkası yar olmaz diyorsanız PC, yok ben öylesine takılıyorum diyorsanız hepsini (Linux, Mac, MS) kullanabilirsiniz. Bence hepsi tecrübe edilmesi gereken yazılımlar, her birinin öne çıktığı yerler var, profesyonellerin mecburen hepsini kullanması da bu yüzden. Gerçi bir pc'ye hem linux hem ms kurabilirsiniz, hatta birkaç sistem bile yapabilirsiniz, ama mac-os donanım uyumsuzlukları nedeniyle illa kendi sistemlerinde denenmeli veya kullanılmalı. Maalesef son sebep yüzünden de pek tecrübe edilemeyeceği bir gerçek...
neden windows deseydin 100 tane şey yazardım.
mac hiç kullanmadım bu mac in özelliği nedir oyun vs yüklenebilirmi buna ve herhangi bi masaüstü pc ye kurulabilirmi
1-Virüs derdi yok. 2-yazılım ve donanım uyumsuzluğu sorunu yok.3-apple'ın tüm ürünleri birbirleriyle entegreli. yani ipod'unuzu kullanarak mac book'unuzdaki sunumu yönetebilirsiniz.4- şık tasarımı 5-donma takılma gibi derdi yok.
tek dezavantajı para gibi görünsede ben buna pek katılamıyorum. yani pc alınca onun alım sonrası masrafları bir mac parası edecek seviyeye geliyor nerdeyse. ayrıca şu da var kullandığınızda farkedeceksiniz ki değer.
1)Virüs yok nerdeyse
2)Program yüklesen de şişmez. Donma yok takılma yok.
3)Bende toplam 3 saniyede kapanıyor rekor...
4)Görsel efektler süper ve yavaşlama yapmıyor
5)XP ile Pardusu karıştır üstüne biraz Win7 serp Ubuntuyla birlikte fırına koy aynı
6)Programlar orjinal "Microsoft gibi" başkasından çalmıyor ;)
7)Kısayollar daha çok ve Win.e göre daha kullanışlı
8)Daha hızlı açılıyor
9)Time Machine... Dünyanın 9. Harikası...
10)Zırt pırt güncelleme istemez..
11)Programlar hemencecik zahmetsiz şekilde yüklenir ve kaldırılır. Regeditmiş falan uğraşılmaz...
12)Mac için optimizasyon programı yapmayı gerek bile görmemişler
-Ekran klavyesi yok
-Virüs kapmaz ve virüssüz bilgisayarımız için şükretme özelliğimiz kaybolur :D
-Sadece Satranç oyunu var
-Görev yöneticisine benzeyen programımızı Ctrl+Alt+Del ya da Ctrl+Shift+Esc ile açamayız
Artık seçim sizin
mac hiç kullanmadım bu mac in özelliği nedir oyun vs yütabi ki debuna ve herhangi bi masaüstü pc yeçoğuna kurabilirsin ama özel sürüm indirmen lazım örnek iATKOS v7 (favorimdir Türkçe anlatım ve Türkçe sistem özelliği mevcuttur. öneririm )Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 15 Eylül 2009 22:11
Bende Wi-Fi kartını tanıtamadım sorduk forumlara bir yardım gelirse internet keyfini de sürcez. Onun dışında süper 512 MB'lik RAM'de bile hiç yavaşlık hissetmiyorum.
0PC-Kopat0 driver sorunun varsa googledan arat mac driver pack 2009 diye dev bi sürücü paketi var seninki içindeyse kurarsın.
evet mac çok güzel bir işletim sistemi ancak bazı istisnalar olmuyorda değil örneğin;yazılım,boot,performans problemleri gibi...
ama benim mac'ı seçmemin en büyük etmeni neredeyse hiç virüsle karşılaşmyorsunuz,internette özgürce dolaşabiliyorsunuz.
Bende Wi-Fi kartını tanıtamadım sorduk forumlara bir yardım gelirse internet keyfini de sürcez. Onun dışında süper 512 MB'lik RAM'de bile hiç yavaşlık hissetmiyorum.Benimki masaüstü olduğu için ethernet yüklemesem de internette hızlı bir şekilde dolaşabiliyorum ama wi-fi sorun gerçekten. iATKOS v7'de vermişler bazı kartları ama herkese yetmez tabii ki de onlar0PC-Kopat0 driver sorunun varsa googledan arat mac driver pack 2009 diye dev bi sürücü paketi var seninki içindeyse kurarsın.