Şu an sanırım tek sorunum var o da Facebook'ta gönderilerde birisini etiketleyememek.
Neden Opera Kullanıyorum?
Google Chrome kullanıyordum aylardır küçük bir sorun çıkardı sinirlendim ve kaldırdım.Firefox'a dönmeyeceğimi biliyordum.İe desen berbat bir opera kurayim dedim şimdi kapatamıyorum :)
Bu özelliği bilmiyordum, teşekkür ederim. Olağanüstü bir özellik bence.Firefox'ta bu özelliğe User Agent Switcher eklentisi ile daha iyi hakim olabiliyorsunuz. Zira sadece tarayıcı türü değil işletim sistemi ve tarayıcı sürümü, ismi vs. değiştirebilirsiniz... Opera'da böyle bir imkanınız yok; ön tanımlı ayarları neyse o...
peki bir sorum var benim :)
uzun zamandır opera kullanıyorum mailinden opera link e kadar her özelliğini biliyorum ama fare hareketlerini çözemedim ne işe yarıyor bu hareketler bazen yanlışlıkla sağ tuşa bastığım iiçin kaldırmıştım faydaları neler çok fayydalı bişeyse geri açıcam :)
Firefox'ta bu özelliğe User Agent Switcher eklentisi ile daha iyi hakim olabiliyorsunuz. Zira sadece tarayıcı türü değil işletim sistemi ve tarayıcı sürümü, ismi vs. değiştirebilirsiniz... Opera'da böyle bir imkanınız yok; ön tanımlı ayarları neyse o...Ama yazılımın böyle bir özellikle gelmesi de ayrı güzel. Kullanıcıların İnternet'i kullanımını kolaylaştırmaya çalıştığı kanıtlanıyor bu özellikle...
benim bir sorum olacaktı: bir önceki sayfayı ayrı sekmede açmak istiyorum. firefoxda geri tuşuna farenin orta tuşuyla basınca bu işlemi yapıyor. operada da var mı bu acaba?
Konu iki yıl önce açılmasına rağmen yine de yazmak istedim:
Opera 'nın tek sorunu bence kaynak kodlarının kapalı olması.Diğer sorunlar buna bağlı olarak geliyor.Açık kaynak kodlu olmadığı için kimse Opera için eklenti/bileşen/uzantı yazmıyor, Opera kullanımının artması için uğraşmıyor(Birkaç kişi hariç).
Opera'nın 16 yıldır kaynak kodunun kapalı olması garip.Tarayıcı pazarındaki en yeni isimlerden olan Google Chrome'un bile açık kaynak kodlu geliştirildiği dönemde Opera'nın kapalı kaynak kodlu olması normal değil.Mozilla'nın açık kaynak kodla geliştirildiğinden bahsetmeye bile gerek yok.Mozilla ününü zaten açık kaynak kodlu olarak geliştirilmesine borçlu.Açık kaynak kodlu geliştirildiği için insanlar eklenti yazıyor,yeni sürümün daha iyi olabilmesi için betalarını kullanıyor geri bildirimde bulunuyor,sitelerine Mozilla Firefox'u indirin logosunu koyuyorlar,yabancı dil bilenler web site çevirisi yapıyorlar,yabancı dil konusunda uzman kişiler ise direk olarak Mozilla Firefox web tarayıcısını çeviriyorlar.
Opera'da ise bir eklentinin veya temanın geliştirilmesi için (genelde) Opera'nın parayla adam tutup yaptırması gerekir.Bu güne kadar internette web tarayıcıları ile ilgili çok site gezdim ama Opera için eklenti geliştiren bir kaç insan gördüm.
Ben Opera kötü bir web tarayıcısıdır demek istemiyorum gayet hızlı ve kullanışlı bir tarayıcıdır.Ben sadece Opera'nın eksi yönelerinden bahsettim.Artılarını zaten konuda yazmışsın. :)