Bu forumda neden Gaim yok..?
Neden yok
Google amcaya sordum,
Gaim çok-platformlu ve çok-protokollü bir anında mesajlaşma programı. GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslanmıştır. Açık kaynak kodlu olup devamlı geliştirilmektedir,
dedi.
İlk defa duydum böyle bir programı. Pinfrog sen kullandıysan messenger ile arasında nasıl bir fark var?
Neden? Çünkü açıkkyanak olduğu için sürekli gelişme içindedir. Açıkkaynak olduğu için daha güvenlidir. Açıkkaynak olduğu için siz ihtiyaçlarınıza göre derleyebilirsiniz...msn messenger ya da yahoo messenger varken neden GAIM?
Ayrıca flashdiskten ve kurulumsuz çalışabilen tek messenger yazılımı...
bu kadar yeter galiba...
heralde çoğu kişi msn messenger, yahoo messenger, gmail talk vs kullandığı içindir.
tuncabheralde çoğu kişi msn messenger, yahoo messenger, gmail talk vs kullandığı içindir.e herhalde yani. GAIM'in kullanıcı bulması zor MSN gibi bir rakibi varken, ama yine de imkansız diye bir şey yoktur tabii.
Gaim bikullanıcı hesabı değil ki...
Sadece messenger programı... hemde msn, yahoo, aol, napster, icq, gmail gibi popüler bütün mail hesaplarını kabul ediyor...
Pinfrog haklı.Yalnız takıldığım bir nokta var.GAIM'in en son sürümünü XP'de denedim ve aynı paketi okula gidince Fedora'da da deneyeceğim; login olurken durum mesajı olarak gething cookie yazdığı sırada program hata verip kapanıyor.Bu sadece XP 'de oluyor.Fedora'da ne olur bilemiyorum.Hem ben GAIM'i belleğimde taşıyorum bu yüzden tercihim.Gmail'e, Yahoo'ya falan bağlanabilyorum ancak MSN'e bağlanamıyorum.Acaba server ile ilgili bir ayarımı değiştirmem gerek ? Ne yapabilirim ?