ARKADAŞLAR LAPTOP UMA NEED FOR SPEED SHİFTİ YÜKLEDİM BİLGİSAYARIMI YENİ AÇTIĞIMDA OYUN GÜZEL ÇALIŞIYOR FAKAT DAHA SONRA ÇOK FENA KASIYOR ARABARA KARE KARE İLERLEMEYE BAŞLIYOR SİZCE BUNUN SEBEBİ NEDİR BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ
İŞLEMCİ: INTEL CORE 2 DUO T9600 2.80 GHZ
RAM:4GM (KULLANILABİLİR 2.97GB)(NEDEN 4 GB KULLANILAMIYOR BİRDE BUNU SORUCAKTIM)
SİSTEM TÜRÜ: 32 BİT
EKRAN KARTI:NVIDIA GEFORCE GT 130M
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
need for speed shift yardım...
sebebi bilgisayarınızn ısınmasından oalbilir mi ?
reset atın bakalım sonra tekrar oyuna girin..
başka bir yöntemde şu var :
RAM:4GM (KULLANILABİLİR 2.97GB)(NEDEN 4 GB KULLANILAMIYOR BİRDE BUNU SORUCAKTIM)
sizin 4 gb raminiz var ama işletim sisteminiz 32bit olduğu için , siz bilgisayarınızda 2,97 kullanıyorsunuz..
Yani 1 gb civarında ram yok sizde şuanda...
Ama 64bit işletim sistemi kursaydınız o zaman 4gb kullanacaksınız..
EVET BİLGİSAYARI 5 DK KAPATIP TEKRAR AÇTIĞIMDA DÜZELİYOR FAKAT OYUN OYNARKEN SÜREKLİ RESTART ÇEKİP OYUNA YENİDEN BAŞLIYORUM OYUN TEKRAR KASMAYA BAŞLIYOR BİRDE OYUNDA V-SYNC OFF DİE BİR MENÜ VAR ONU BEN OYUNU İLK KURDUĞUMDA ON YAPMIŞTIM DAHA SONRA BİLGİSAYAR ÇÖKECEKTİ AZ KALSIN EN AZINDAN 15-20 KENDİNE GELEMEDİ BUNUNDA BİR SEBEBİ OLABİLİRMİ ACABA VERDİĞİNİZ PROGRAM İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM ONUDA DENİYECEĞİM.PEKİ BU BİLGİSAYARA NEDEN 64 BİT İŞLETİM SİSTEMİ KURMAMIŞLAR ACABA 32 BİT KURMUŞLAR BEN WİNDOWS 7 KULLANICISIYIM.
siz bu laptop u yeni mi aldınız ?????
acaba laptop un markası ne ?
ısınma sorunu var gibi de , belki oyunu kaldırmıyor olabilir sisteminiz..O yüzden de kasıyor , donuyor sisteminiz..
everest programı ile donanımlarınızın ısısını ölçebilrisiniz..
64bit işletim sistemi kurmak için işlemcinizin desteklemesi gerekiyor..işlemci desteklemiyor diye kurmamışlar diye tahmin edip , işlemcinize baktım..
Ama işlemcinizde destekliyor 64bit i..
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35563
buyrun sizde bakabilirsiniz..intel 64 ün yanında yes yazıyor..
Şimdi düşünüyorum ki ,64 bit i kurmamışlar çünkü çoğu bilmeyenler , bilgisayardan anlamayan kullanıcılara yaptıkları gibi..Yani kazıklamışlar gibi birşey , moralinizi bozmak gibi olmasında...
unutmadan, küçük yazarsanız iyi olur..forumlarda neredeyse her zaman küçük yazılır :)
evet yeni aldım laptopu markası casper nirvana oyunu kaldırması lazım bu sistem yeterli değilse daha nasıl bi sitem olucakki laptopu aldığımda 4 çekirdekli hariç en iyisiydi bu 4 çekirdekli olanında sedece çekirdek farkı vardı diğer özelllikleri aynıydı evet linkten gördüm 64 ü destekliyor kazıklama gibi sorun olucağını zannetmiyorum aldığım bilgisayar sistemi o konuda güvenilir he nezaman nasıl bir program veya oyun istediğimde sorunsuz ücretsiz yüklüyorlar zaten 64 bit siteminide neden yüklemediklerini sorarım zaten o konuda sorun olmaz .ama bildiğim kadarıyla o sistemler zaten pc ile birlikte bir cd gelmesi lazım benim bildiğim onu kuruyolar.
daha yeniyim o yüzden forum kurallarınıda fazla bilmiyorum kusura baakmayın.
estağfullah..aker43 , biz neler gördük neler..Tabi siz güvenilir diyorsanız güvenilir dir de , bence güvenmeyin..Siz sorduğunuzda 64bit i neden yüklemediniz diye, verdikleri cevapdan beni haberdar ederseniz sevinirim..Belki laptop un yanında verdikleri cd lerde vardır , üzerinde x64 yada 64bit yazar..bi bakın isterseniz ama belki diyorum sonra uğraştırdın Osman beni demeyin :)
oyunlar 3 bileşeninize bakar..1.ekran kartı
2.işlemci
3.ram
en başta ekran kartı, oyunlarda ki en önemli bileşen..ekran kartı kötüyse zaten kaldırmaz ve oyunları low ayarda oynayabilirsiniz yada hiç oynayamazsınız..
ikinci bileşen işlemci , eğer kötü bir işlemciye sahipseniz oyun donar,kasar..bin bir türlü hale sokar sizi..
üçüncü de hız konusunda yer alan ram var..
Şimdi sizin ya bileşenleriniz kötü yada oyun genel olarak olan sorun , ısınma sorununuz var..
Bunu anlamak için ise hemen nfs shift tin sistem gereksinimlerine bakıyoruz..
- Intel Core 2 Duo 1.6 Ghz işlemci
- 1 GB RAM (Windows XP) / 1.5 GB RAM (Windows Vista / 7)
- 256 MB ekran kartı (Pixel Shader 3.0 destekli)
- Windows XP (Service Pack 3) veya Windows 7 işletim sistemi
- 6 GB sabit disk
Alıntıdır sistem gereksinimleri...
Şimdi bakıyoruz ki sizin sistem baya bi iyi gibi görünüyor ama ben oyun forumunun sabit konusunu incelemenizi tavsiye ederim..
bu siteden test yapın bakalım , sonuçları resim olarak koyarsanız iyi olur..
ekran kartınız iyi , işlemci iyi , ram iyi..Bu oyunda bu sorun sadece ısınmadan kaynaklanıyor..Everest ile sisteminizin bi ısısını ölçün bakalım....
bilmiyorum artık ama güvenilir gibi geldiler bana :D hem sorun onlarda değil cd yanımdaydı baktım 32 yazıyor orjinal windows 7 de.
fakat sistemin ısısını nasıl ölçeceğiz onu bimiyorum.
ee güven sağlayacak tabi..Düşünün siz bilgisayarcı olsanız , sizi tercih etmeleri için en çok nasıl birşey yaparsınız karşı tarafa ? :)
adam yalan da olsa birşeyler sölüyor..Çok şait olduğum için bilirim onları az çok :)
kaç lira vermiştiniz acaba söler misiniz ?
sisteminizin ısısını ilk önce internetten everest programı bulup, indirin ve kurun..Sonra açın ve görev çubuğu yani saatin orası simgelerle dolacak..o simgelere sağ tıklatın yapılandır deyin..
Algılayıcı simgelerini göster kutucuğu tik li olacak ve onun altında ki kutucukların hepsi tikli olsun..Onu da tümünü seç diyerek yapabilirsiniz..
Artık sisteminizin bütün bileşenleri saatin yanında ve görüyorsunuz..üzerine mouse yi sürükleyince cpu ,bellek , voltaj
ne var ne yoksa ısısını görebiliyorsunuz..
Şimdi everest i simge durumuna küçültün ve oyuna girin..Sonra ctrl-alt-delete yada ctrl-shift-esc yaparak oyundan çıkın ve masaüstünde ki görev çubuğunun simgelerine bakın..yani sıcaklıklarına..Normalse tekrar girin oyuna , tekrar bakın ve tekrar aynı işlemi gerçekleştirin..Bölece ısılarınızın artıp , atmadığını görüceksiniz..
O ısılardan 50 yi geçen varsa eğer mouse yi sürükleyip ne olduğuna bakın..Büyük bir olasılık cpu olur :)
ama tabi hemen cpu ısınıyor demeyin , gerçekten ölçün ona göre..
evet doğru sölüyorsunuz :) laptobu 1850 civarında aldım fakat katalog fiyatı biraz daha fazlaydı ama eğer sorun sıcaklıktaysa ne yapmlayız peki .önce ben bir sıcaklığını ölçeyim.aynı zamanda bu bilgisayarın donanım kısmından birazdan sınava gireceğim ordada sizin gibi birisi olsada sürekli sorsam çok iyi olucak :D innternet kısmından anlarım fakat donanımda çok fazla iyi anlamıyorum :d
:P
inceleyin şurayı herşeyi devletten beklemeyin :P:P
yeni aldığınız laptop un sıcaklık problemi için bence yapılması gereken teknik servis e götürüp ,güzelcene fırça atmanızdır..teknik servis e götürülmeli çünkü siz yeni aldınız bilgisayarı bu sorun olmaması gerekir..
güzelcene fırça atmalısınız çünkü sizi ciddiye alsınlar , sizin hakkınızda kötü şeyler düşünebilirler ama olsun..diğer türlü iki temizleyip verirler ama siz fırça atarsanız , bu adam birşeyden anlamıyor adam gibi temizleyip verelim diyebilirler :)
benim bakış açım biraz farklı , siz isterseniz dediğimi yaparsınız isterseniz yapmazsınız beni ilgilendirmez..Ama ben öle yaparım :)
donanım sınavına giricekseniz kolay gelsin :)
keşke benimde sınavım olsada girsem :P:P
herkes herşeyi bilemez tabiki..ama eminim interneti de bilenler Chip Online de yeterince var :)
bahsettiğiniz facebook yada msn ise , onları herkes biliyor :PP:P
bilgisayar daha 1 haftalık ısınma sorunu olması imkansız benim masa üstü pc de aynı işlemi ben yapmıştım fakat aradan 2 sene geçtikkten sora yapmıştım ben ona pc temizliği diyorum :D ben yinede her ihtimale karşı ölçeyim sıcaklığını.
teşekkür ederim.
tabiki bahsettiğim msn,facebook değil hoca msn facebook soracak hali yok yani :D ben webmasterlikten söz ediyordum html ve asp kodlama .
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
rica ederim..belkim bi gün sende bana html, asp kodlamayı , webmaster ı öğretirsin anlaşırız ;)
şölede yapabilirsiniz..sadece nfs shift te kasma varsa , diğer oyunları tekrar bi açın bakın..O oyunlarda da kasma olursa %100 ısı sorunu..
yani tek bir oyun içinden değilde, diğer oyunlarda da bu sorun varsa, büyük bir sorun ki ısınma sorunu..Gerçi korkmanıza gerek yok , garantilisiniz :)
işlemci kritik ısı seviyelerine ulaşınca mainboard güvenlik amacıyla cpu ya enerji vermeyi keser laptopların mantalitesi büyledir bundan dolayı oyunlarda sogutması iyi olmayan laptoplar bu sorunla karşılaşırlar.emin olmak için everest i indirip bir stabilite testi yapın sıcaklık 90 derecelere ulaşıyorsa 15-20 dk test sonucu demek sorununuz ısı problemidir