Nero 9 codec istiyor

Kapalı Hesap (72089)
09-05-2009, 13:04   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
351 mesaj

arkadaşlar ben elimdeki divxleri dvd yapmak istiyorum. nero 9 visiona divx filmi eklediğimde benden bi eklenti istiyor  fakat bende nero 9un bütün eklentileri var. büyük ihtimalle codec istiyor oda var (k-lite mega codec pack 4.7.8) pencereyi kapatıp devam ettiğimde filmi yanlış çeviriyor ses ve görüntü karışıyor bazen bozuluyor.napabilirim

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (72089) ~ 09 Mayıs 2009 13:11
yas
09-05-2009, 14:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Anladığım kadarıyla anlatayım.

Nero, DVD hazırlamak için "Nero Vision" isimli başka bir program kullanır. Bunun da bilgisayarında kurulu olması gerekir. Sanırım Nero'nun "Premium" sürümünde oluyor.

Nero Vision zaten kurulu diyorsan, şunu dinle:

DVD yapmak için MpegII kodeklerine ihtiyaç duyulur. Gel gör ki bu kodekler telif hakları ile korunan ücretli kodeklerdir. Genelde bu kodeklerle iş yapan ücretli programlar, kendi fiyatlarına kodeklerin fiyatlarını da dahil ederler. Ancak kimileri de etmezler. İş, bu kodeklere gelip dayanınca "Satın almak ister misin?" diye sorarlar. Demo sürümlerinde ise bu kodekler devre dışı bırakılır ve "Bu özelliği kullanmak için tam sürümü satın almalısınız" gibisinden bir cevap verilir.

Genelde DVD yapan ücretsiz programlar ise MpegII kodeklerini "ffdshowmpeg" isimli açık kaynaklı bir dönüştürme yazılımı ile temin ederler ancak bu açık kaynak MpegII kodek, Orjinal kodekten epey bir başarısızdır. Ucuz etin yahnisi misali...

Nero'yu satın mı aldın veya farklı yollardan tam sürüm olarak mı elde ettin? Yoksa Trial sürümünü mü kullanıyorsun? Nero fiyatına bu kodekleri dahil ediyor mu? Yoksa etmiyor mu?

Bu soruların cevaplarını bilen birisi daha ayrıntılı bir çözüm sunabilir.

Son Düzenleme: yas ~ 09 Mayıs 2009 14:12
Kapalı Hesap (72089)
09-05-2009, 14:15   |  #3  
OP Kapalı Hesap
351 mesaj

yabancı kaynaklardan tam sürüm olarak elde ettim. çünkü türk sitelerinde sorunlu oluyor ama benim bulduğum yöntem işe yaradı. bütün eklentiler sorunsuz ve aktif

zazaca
11-05-2009, 00:38   |  #4  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

senin kulandığın nero demo yani farklı yolorda  elde edinmiş sen demoyu etkinleştirmişsin herhelde kulandığın 382 mb onun tam sürüm yanlış deyilsem 532 mb onu kurman lazım

Son Düzenleme: zazaca ~ 11 Mayıs 2009 00:39