Uğur Kölemen sormuş:
Arkadaşlar ben Asus marka DVD yazıcım ile pc de ki bazı resimleri şarkıları falan yedeklemek için boş DVD aldım. Aldığım DVDler maxell DVD+R. 50 adet aldım.
İlk başlarda 3 tane DVD yi sorunsuz bir şekilde yazdı. 4. DVD yi başarılı bir şekilde yazdığını söyledi fakat DVD nin altına baktığımda kesik kesik yazdığını gördüm. Yani sürekli bir bilgi yazmamış. DVD yi pc ye taktığım zamanda okuma problemi oluyor. 4. den öncekiler de sorun yok onları normal bir şekilde yazmış ve pc de okuyabiliyor. 5. yi denedim neredeyse 4500mb boş alan gösteriyordu 4300mb doldurdum yazdırdım onu da başarılı bir şekilde yazdı diye gösterdi fakat DVD nin altına baktığımda yarısını bile doldurmamıştı. Onu da dvd okuyamıyordu zaten.
Şimdi gelelim asıl soruya daha önceleri Boş DVD yazdırdım bir sorun çıkmadı fakat Bu aldığım yeni DVDleri bir türlü yazdıramıyorum karşıma " Yasa Dışı Disk " uyarısı veriyor bir türlü düzeltemedim DVD kopyalamayı başlattığımda bir süre bekleyip "Yasa Dışı Disk" hatası verip yazdırmayı durduruyor.
DVD leri 4x hızında yazdırmaya çalışıyorum.
Karşıma çıkan hatayı print screen yapıp gönderiyorum.
[URL=http://img41.imageshack.us/i/adszzn.jpg/][/URL]
Yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba ??? Nasıl düzeltebilirim acaba aldığım DVD lerde mi sorun var, DVD yazıcıda mı yoksa yazılım sorunu mu anlayamadım bir türlü.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Pentium 4 530HT 3.0 işlemci
Asus P5GD1 Pro Anakart
Ati Radeon X600 Ekran Kartı 256Mb 128bit
Seagate 80 Gb Harddisk
1.5 gb Ram kingston DDR400
Asus DRW-2014S1T DVD ve CD yazıcı
Aopen COM5232/AAH PRO cd yazıcı
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Ant.com Toolbar 1.5 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)