Netbook'da Windows Boot Manager Sorunu!Lütfen yrdm

Kapalı Hesap (172709)
26-01-2012, 21:07   |  #26  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

windows içnde yapmıyor başlangıçta
doğru tuş bulup deneyecek
olmasa en başta dediğim gibi windows 7
kurabileceği usb hazırlamalı.

Alıntı: Flapjack  
zaten windowsu açamıyor nası
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (232001) ~ 26 Ocak 2012 21:12
Flapjack
26-01-2012, 21:14   |  #27  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj
Alıntı: Sene1903  
windows içnde yapmıyor başlangıçta
doğru tuş bulup deneyecek
olmasa en başta dediğim gibi windows 7
kurabileceği usb hazırlamalı.
bunu bilmiyodum iyi oldu sölediğin

okancebi
27-01-2012, 16:11   |  #28  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

xp kurmaktan bence vaz geçme. usb üzerinden windows 7 kurması aslında gayet klay herhangibir sorunda cıkmıyor. ama iş xp ye gelince oldukça sorun var. ama yapılamıyor diye bir kayde yok. sadece biraz zor. ben easybcd yi kulanmadım daha önce baştan söyliyeyim. bunun yerine sardu isminde bir program var onu kullandım.
adresi burda http://www.sarducd.it/downloads.html en aşagıda download bölmü var oraya tıkla bir reklam alanı geliyor biraz bekle sağ üst köşede geri sayım bitince reklamı geç butonuna basıyorsun. programın kurulumu falan yok zip içinden dosyaları çıkart. programın exe sinin çalıştırdığında ise bir uyarı ekranı cıkacak orada sana bu konum yükleme dosyları için geçerli olacaktırdiye bir uyarı veriri. evet de ona. daha sonra iso klasörü içerisine windows xp nin iso dosyasını atacaksın. bak burası önemli cd içerisindeki dosyaları olduğu gibi kopyalarsan olmaz. bu işlem içinde bir çok program var power iso ,deamon tolls, nero daha başka su anda aklıma gelmiyo. programın görüntüsü

burda kare içine bir kaç sey aldım. birincide görüdügün install_xp_pro*.iso yazıyo. bu şu anlama geliyo sen iso dosyasının içine (oda kare içinde) atacağın dosya adı install_xp_pro pro ile başlasın diyo yada sadece o isimle olsada olur. ilk yazıdaki * ise dos komutu install_xp_pro ifadesinden sonra ne olduğu öneli degildir.install_xp_proasdsadsad.iso dosya adı böyle olsa bile kabul eder. iso dosyanı iso klasörüne kopyala isonun adını uygun hale getir. programı aç.serc usb butonuna tıkla (usb takılı olsun) üzerinde usb resmi olan butona bas. işlemlerin bitmesi için bekle. artık usb boot öncelgi varsa bios ta usb üstünde kurulum yapabilirsin. xp mutlaka sp3 olusun sp2 li xp ler kurulum yapılmıyor. hangi program kullandıgın önemli değil. hepsi sorunlu. herseyi doğru  yapınca usb menüsünü göreceksin. ordan windows programlar secene gine gir.xp ile alakalı bir sekme daha var onuda çalıştır. daha sonra ne yazıkki gene secenekelr geliyo bunlar son ama :) ilk secenek hdd üzerinden devam ediyo 2. ise xp kurulumana geçiyo. eğer kurulum sırasında mavi ekran hatası alırsan bu kullandığın xp cd si içerinde sata sürücüsü olmadığı anlamına gelir daha önce yaptıgın gibi biosta achi sürücüsünü ide yapman gerekir. kuruluma yeniden baslamana gerek yok pc kaldığı yerden devam eder. yazı uzun oldu ama gözün korkmasın. windows 7 kurulumu inan böle zor değil ama xp de kurulmuyo değil yani.