NetBook ?

kmc
24-02-2009, 20:03   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
365 mesaj

Merhaba arkadaşlar;

Uzun süreden beri bir masaüstü bilgisayar almak istiyordum ancak iş ve sosyal sebeplerden ötürü sürekli geziyor olmamdan dolayı ve gezerken arada çok boş zamanlarımın olması sebebi ile masaüstü bilgisayar yerine NetBook almaya karar verdim Dikkat !! NoteBook değil  NetBook almaya karar verdim...

Şimdi NetBookta aradığım özellikler;

1) Windows Xp yüklü olması ( yada xp nin hangisi daha hızlı ise.)

2) Hızlı açılabilmesi ve hızlı kapanabilmesi ayrıca NetBook'un kendisinin hızlı olması ( Performanslı Olması ) .

3) Gözlerimi yormaması ve gözlerime zarar vermemesi şart. ( bu konuda çok hassasım.)

4) Çok az ısınması ve yaz ayındada rahatlıkla kullanabilir olmam çok önemli ki en az kesintisiz 5 saat kullanabileceğim bir NetBook olması şart.

-------------------------- Bağzı Bir Kaç Limit....

1) Hard diski 20 Gb yeterlidir... daha üstüde olabilir ancak hızlı olması açısından 20 Gb bana yeter...

2) Yukardada belirttiğim gibi uzun süre ısınmaması lağzım, onun için bana ekstra soğutma cihazı masrafı ve zahmeti çıkartmaması lağzım.

Istediğim özellikler bunlardır. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...

Saygılarımla, Teşekkürler...

Son Düzenleme: kmc ~ 24 Şubat 2009 20:06
panda34
24-02-2009, 20:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Netbook değilde , 12inç Notbook alırsanız daha çok işinize yarar,Ben program bile yazıyorum ,
netbook'umda var Acer Aspire One 8.9 inç ama Netbookların çoğunun klavyesi çok küçük ,
iki elim birbirine giriyor ve Intel Atom 1.6ghz yeterli bir işlemci değil az geliyor vs.
Ama illede netbook derseniz , en iyisi Asus Eee 1000HE .

kmc
24-02-2009, 23:59   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj

ya ben şöyle birşey istiyorum donanımın yanı sıra hani aldım kullandım yorumluyorum şeklinde istiyorum bende zaten hp pav5 2 adet bir ofiste bir evimde var çok ısınıyorlar daha alalı 4 - 5 ay oldu ama çok şikayetciyim.... netbook kullanan yokmu ?

silici06
26-02-2009, 03:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
702 mesaj

sanki sana özel netbook tasarlatıyormuş gibi isteklerini sıralamşsın :)
dediğin özelliklerde senin işine yarayacak performanslı netbook yok maalesef intel atom işlemciden dolayı. onun için sana ASUS U1WE yi tavsiye ederim. 11.1 inch laptop

Son Düzenleme: silici06 ~ 26 Şubat 2009 03:07
kmc
26-02-2009, 19:57   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj
silici06
sanki sana özel netbook tasarlatıyormuş gibi isteklerini sıralamşsın :)
dediğin özelliklerde senin işine yarayacak performanslı netbook yok maalesef intel atom işlemciden dolayı. onun için sana ASUS U1WE yi tavsiye ederim. 11.1 inch laptop

yha anlatamıyorum galiba... 2 adet hp pav dv5 laptop ım var zati, ben netbook istiyorum...

ve ayrıca tabiki bana göre pc netbook üretmiyorlar ancak ben üretilenler arasında en uygununu istiyorum...

lütfen sitelerden bakıp önermeyin kullanan varsa önersin kullanmayan önermesin netbook u..

silici06
27-02-2009, 02:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
702 mesaj
kmc
yha anlatamıyorum galiba... 2 adet hp pav dv5 laptop ım var zati, ben netbook istiyorum...

ve ayrıca tabiki bana göre pc netbook üretmiyorlar ancak ben üretilenler arasında en uygununu istiyorum...

lütfen sitelerden bakıp önermeyin kullanan varsa önersin kullanmayan önermesin netbook u..

sitelerden bakıp niye önereyim ki
birde onu mu araştıracam işim yok da.
biliyoruz da konuşuyoruz sen merak etme.
"yha" diye cümle kuran birisi bana ne yapacağımı öğretmesin lütfen

Son Düzenleme: silici06 ~ 27 Şubat 2009 04:44
Kaptanos
27-02-2009, 03:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,349 mesaj

Netbook Önerim

İntal Atom işlemcilerde fazla ısınma sorunu olduğunu duymuştum. Bu sistemde çözüm olarak via kullanılmış. Bu netbook un en büyük özelliği ise diğer bütün netbooklardan ayırıyor ekran çözünürlüğü 1280*768.

kmc
05-03-2009, 14:40   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj
silici06
sitelerden bakıp niye önereyim ki
birde onu mu araştıracam işim yok da.
biliyoruz da konuşuyoruz sen merak etme.
"yha" diye cümle kuran birisi bana ne yapacağımı öğretmesin lü
Hadi kardeşim işine...

kmc
05-03-2009, 14:41   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj
Kaptanos
Netbook Önerim

İntal Atom işlemcilerde fazla ısınma sorunu olduğunu duymuştum. Bu sistemde çözüm olarak via kullanılmış. Bu netbook un en büyük özelliği ise diğer bütün netbooklardan ayırıyor ekran çözünürlüğü 1280*768.

Hocam çok pahalı be o kadar para vermek istemiyorum ben !

ato
10-06-2009, 19:17   |  #10  
Üye
94 mesaj

ne netbook alırsanız alın işlemcisi ve ramlaeri aynı zaten. pil ömrüne dikkat edin. ben yeni acer aspire one aldım aoa150 bw. meğer pili 3 hücreliymiş ve 2 saat ancak yetiyor. kutusunada yazılmamış. satıcıya sorduğumda bilmiyordu. herhalde üç beş saat yeter sandım aldım. şimdi acera soruyorum 6 hücreli pil yok ama getiririz 100 dolar artı kdv dediler. benim gibi tongaya basmayın arkadaşlar.