Arkadaşlar anladığım kadarıyla Tüm Türkiye'de TTNET rezil bir uygulama başlattı ve Netlimitsiz tarifesi kullanıcılarını sözleşmede yazan 1 Mbit-8 Mbit arası bağlantı hızını kabul ettiğini öne sürerek bağlantı hızlarını sabitlemeye başladı. Bunun için tüm Netlimitsiz tarifesi kullanıcılarının Türk Telekom'a şikayette bulunmalarını rica ediyorum. Tabii ki aynı sorunu yaşayanlarınız varsa zira benim çok sinirimi bozdu. Aşağıda Şikayetvar'a yazdığım yazıyı kopyaladım. Fakat buraya da bir daha anlatayım kısaca. 1 Mbit sınırsız kullanırken Netlimitsiz'e geçtim ve hattımı gayet problemsiz kullanıyordum. Fakat Telekom yetkilileri hattı değiştirdi ve şu an sizin sözleşmeniz 1 MBit- 8 Mbit arası bağlantı hızı diyor. Yani kabul etmişsiniz 1 Mbit'e razı olacaksınız deniyor. Şaka gibi değil mi? 2 ay önce 1 Mbit sınırsıza 49 Tl verirken şimdi Netlimitsiz paketine 54 Tl veriyorum. Neden olarak ise şebekemin 8 Mbit'i karşılamadığı söyleniyor. Geçen hafta 8 Mbit'i karşılayan şebeke bu hafta birden karşılamamaya başladı. Bu sorunu yaşayan arkadaşların duyarlı olmasını istiyorum. Özellikle eskiden 1 Mbit sınırsız kullanıcısı iken Netlimitsiz'e geçenler her ay 5 Tl fazladan para vermiş olacak.
Gerekirse internet kalırım fakat bu sahtekarlığı böylesine bir şark kurnazlığını asla kabul edemem. Sorun çözülmezse yarın internetimi iptal ettireceğim.
Şikayetvar.com'a yazdığım yazı:
"Bundan yaklaşık 2 ay önce 1 Mbit sınırsız internet kullanıyordum ve faturam 49 TL'ydi. Fakat yapılan reklamlar ve beni araması sonucu 2 ay önce tarifemi Netlimitsize geçirdim. Netlimitsiz'i sıkıntısız bir şekilde kullanırken geçen hafta Türk Telekom ekipleri; internetimin daha hızlı olacağı ve bağlantı sorunu yaşamamam için kablolarımın değişmesi gerektiğini söylediler ve tüm binanın kablolarını değiştirdiler. 3 gün boyunca internet ve telefon bağlantısını kullanamadım. Pazartesi günü bağlantı geldiğinde hızı 1 mbit'e düşmüştü. Kotayı aşmış olabileceğimmi düşünüp 1 Mayıs'a kadar bekledim. Hız düzelmeyince müşteri hizmetlerini aradım. Benimle bağlantıya geçileceği söylendi. Türk telekom müdürlüğünden arandığımda bağlantı hızımın bundan sonra 1 Mbit olarak kalacağı sözleşmemde 1 Mbit - 8 Mbit arasında bağlantıyı kabul ettiğim söylendi. Fakat artık NetLimitsiz'e geçtiğimden dolayı fatura olarak 55 lira vermeye devam edeceğim söylendi.
Eğer yukarıda yazanları okuduysanız yaptıkları şark kurnazlığını anlayabilmişsinizdir. Yapılanlar:
1)Önce 1 Mbit sınırsız tarifesi iptal edildi. (49 TL)
2)Netlimitsiz tarifesi getirildi. Bir çok 1 Mbit sınırsız tarife kullanıcısı Netlimitsiz'e geçti. (54 tL)
3)Netlimitsiz tarifeye sahip olanların hızları 1 Mbit'e düşürülüp sizin şebekeniz en fazla 1 Mbit'i kaldırıyor dendi. (Daha 1 hafta önce 8 MBit'i kaldırırken 1 hafta içinde kaldırmayacak hale nasıl geldi bilmiyorum)
Sorun çözülmezse internetsiz kalsamda gerekirse hattı iptal ettireceğim."