Merhaba arkadaşlar.TTNet in Netlimitsiz tarifesini kullanıyorum.Geçenlerde Bir Torrent İndirirken indirim hızına baktım 100 KB dan yukarı çıkmıyor.Neyse sonra işim çıktı kuzenime gittim orda indirmesi devam etmesi için neti bağladım.Amanın Bide Ne Göreyim Saniyede 700-800 KB Arasında gidip geliyor.Halbuki Onlar Net4 Yani 4GB Kotalı 30 Tl olandan kullanıyorlar biz 2 kişi kullanıyoruz ayrıca kota aşımıda yapmıyordum şuanda henüz 5 GB indirme yapmışım.Ancak 100 KB geçmiyor.Kuzenim ise tek başına kablolu modem ve 4GB kotalı net ile sn. 700 K.B ile indirme yapıor.Modemim ZyXEL P600 Wireless Modem ve chip test merkezi onaylı.Kuzeniminki ise küçücük bir kutu.Sizce Benim Sorunum Ne off ya kafayı yicem :(
NetLimitsiz (WireLess)
bunun modemle ilgisi yok 2 kişi kullanıyoruz demişsin.Belki aynı anda internette bulunuyorsunuzdur.Diğer bilgisayar da download ya da sörf yapıyordur.
Bir de anlık hız var 8 mbit'e kadar tarifelerinde o an ki yoğunluğa göre hız değişir.
8 mbit sabit bir hız değildir.
bunun modemle ilgisi yok 2 kişi kullanıyoruz demişsin.Belki aynı anda internette bulunuyorsunuzdur.Diğer bilgisayar da download ya da sörf yapıyordur.hayır aynı anda nette bulunmuyoruz.çünkü o sürekli dışarıda oluyor mesela şu an bile dışarda ancak ben halen 100 KB dan fazla aşamıyorum.
Bir de anlık hız var 8 mbit'e kadar tarifelerinde o an ki yoğunluğa göre hız değişir.
8 mbit sabit bir hız değildir.
Tekrar Merhaba.Az önce aşağıya indim ve hız testini yaptım 1.in altında kaldı yani 0.8 cıvarında kuzenimde yaptığımda ise 6-7 arasında idi ne yapablrm
sen internete 1 mbit ile bağlanıyormuşsun gibime geliyor.
0.8 mbit 1 mbit'in test sonucudur ve olağandır.
0.85 yani 856 kbit'ten yukarı çıkmaz
sen internete 1 mbit ile bağlanıyormuşsun gibime geliyor.Netlimitsiz 8 Mbps ye kadar ayda 50 TL ödeme yapıyoruz ama şaşırdığım şey kuzenim 30 tl lik net4 kullanıyor onda ise 700-800 kb arası indirme yapıor
0.8 mbit 1 mbit'in test sonucudur ve olağandır.
0.85 yani 856 kbit'ten yukarı çıkmaz
Bi benzeri arkadaşımın aynı şekilde başına geldi 50 TL veriyordu aylık hız testleri hep sabit 0.86 Kbps. dedim ara böyle böyle yap dedim tamam dedi Skype'den konuşuyorduk müşteri hizmetlerini gece 22:00 civarılarında aradı ve konuştu. Konuşma bittikten sonra arada konuştuklarını ve modem'i kapatmamalarını söyledi. 1 dk. sonra felan internet gitti Skype'de hat düştü 15-20 dk. sonra geldi hız testi 6-7 Mbps arasında gidip geliyor :)
Bi benzeri arkadaşımın aynı şekilde başına geldi 50 TL veriyordu aylık hız testleri hep sabit 0.86 Kbps. dedim ara böyle böyle yap dedim tamam dedi Skype'den konuşuyorduk müşteri hizmetlerini gece 22:00 civarılarında aradı ve konuştu. Konuşma bittikten sonra arada konuştuklarını ve modem'i kapatmamalarını söyledi. 1 dk. sonra felan internet gitti Skype'de hat düştü 15-20 dk. sonra geldi hız testi 6-7 Mbps arasında gidip geliyor :)Henüz şimdi aradım ancak bir sonuca ulaşamadım.Diyorlarki santral hızınız düşüktür.Yükseltilebilir falan dedi.Bende böyle kaldım :(
O onların bahanesi. TTNet binasına ne kadar uzaklıktasın ?
Güvenlik duvarı varsa kapa.Aslında internetim çok yavaş de bir nebze olsun hızlandırıyorlar.Ben 2 ayda bir arıyorum her aramamda 2 kat daha hızlandırıyorlar ama çok söveceksin ilk başta sonra zaten sen aradığında aha deli arıyor hemen hızını yükseltin diyorlar adamlar oturduğu yerde resmen :D