Sansür gündemden düşmüyor: Telekomünikasyon Başkanlığı kaç ihbar aldı, kaç site erişime kapandı?
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Nett ... cilar-mi_10240.html
Başbakanlığa bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na, girilen internet sitelerinin sakıncalı olduğu gerekçesiyle tam 16 bin 305 ihbar geldiği ve 310 internet sitesine erişimin engellendiği duyuruldu. İhbarlarda ilk sırayı 9 bin 625 şikâyetle müstehcenlik aldı ve 422'si yargı kararı olmadan, 38'i de yargı kararıyla toplam 460 site erişime engellendi.
Çocukların cinsel istismarına neden olduğu gerekçesiyle 1787 ihbarda bulunuldu ve bunun sonucunda 499'u yargı kararı olmadan, 5'i de yargı kararıyla olmak üzere toplam 504 site de kapatıldı.
Gündemi en çok meşgul eden yasaksa Youtube'un kapatılmasıydı. Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana kapalı olan Youtube, kapatmaya neden olan içerik tüm sunucularından kaldırmadığı için hala erişime kapalı. Youtube ise yaptığı açıklamada "bir ülkenin kanunların getirdiği hükümlülükten dolayı, tüm dünyadaki kullanıcılara sansür uygulayamayacaklarını, istenirse yasaklı içeriği filtreleyerek Türkiye'de gösteriminin engellenebileceğini" belirtti. Fakat bu öneri de Türk makamlar tarafından kabul görmedi.
Blogger isimli blog sitesi ise 24 Ekim 2008'de erişime kapandı. Fakat ertesi gün yasaklı içeriği sunucularından kaldırdığı için yayına açıldı.
Hürriyet
Tüm konu: Nette sansürü körükleyen kullanıcılar mı?
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Türkye'deki sansür mekanizması doğru mu?