Selam arkadaşlar , bana network projemde yardım edebilecek birileri var mı ?
Konularımız şunlardan oluşuyor..
1-File Exchange Program : Server ve Client olacak ve her birbirlerine dosya aktarımında bulunabilecekler "put,get,bye" gibi komutları kullanmamızı istedi hocamız.Socket Programlama olarak C de yazacağız.
2-Chat Program : 1 tane server olacak ve birden fazla client olacak, chat sadece 2 client arasında gerçekleşecek ve 2şerli grup olarak birden fazla client konusabilir.Örneğin 1,2,3,4,5,6 numaralı clientlarımız olsun 1 ve 2 konuşurken aynı zamanda 3 ve 4 de konuşabilecek, aynı zamanda bu clientlar çevrimiçi mi çevrimdışı mı vs. statülerini görüntülememiz gerekiyor.
3-Monitor Network Traffic: input olarak iplerini girdiğimizde bize durumlarını verecek.
4-DNS query:DNS'e stack göndermek istiyoruz,mesajı karşı tarafa göndericez,dns query göndericez.
5-ECHO ICMP : hata bildirme mesajı olarak kullanılıyor,karşı tarafa echo gönderdiğimizde echo reply olarak geri döndüğünde çalıştığını göreceğiz.
6-TCP,UDP port Scanner: hem TCP hem de UDP olarak yapacağız.web server ımız çalışıyorsa ,bulunduğu port açık demektir, O ip adresinde hangi ip ler hangi portlar çalışmakta onları görüntüleyeceğiz.
Bu projelerden birini seçeceğiz.Ama bi türlü halledemedim.Programlarımız socket programlama olacak, C'de yazıp , linux ortamında çalıştırıyoruz. Yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim. Lütfeen yardımm edinn.. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...