slm arkadaşlar arkadaşın flaş diskini benim pc ye taktım ''nev folder''adında bi dosya vardı opnu açmaya çalıştım açılmadı sonra usb belleği çıkardım pc dosyalarının üstüne tıklayınca açmıyor.her klasörün içinde aynı dosya çıkmış.sistem geri yükleme yapıyorum olmuyor.yardım edin lütfen. her klasörün içinde 234 kb klasör var
new folder
new folder bizim okuldaki bilgisayardada var bayağı bir tehlikeli herhalde bazen makinaları açtığımızda kendiliğinden kapanıyo sen en iyisi bilgisayara format at
arkadaşım bu hata bendede vardı hemen açıklıyayım ve çözümüde kesindir söyleyeyim
Bu virus bir auturun.ini virisüdür ve çok çabuk ürer bu yüzden bence hemen bi nod32 son sürümü indir ve pcyi ve flasıhı tarat ben yaptım kesin çözüm
chucky45new folder bizim okuldaki bilgisayardada var bayağı bir tehlikeli herhalde bazen makinaları açtığımızda kendiliğinden kapanıyo sen en iyisi bilgisayara formatYeterli bilginiz yoksa yorum yapmayın arkadaşlar.piRe_'nin dediklerini yap sen, o bu işleri bilir.
Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 30 Mayıs 2009 22:13
normalde o klasör değildir "new folder.exe" dir. fakat windows ta uzantı gizleme özelliği sayesinde exe gözükmüyor. ve buna da klasör ikonu verilmiştir. kendisini bütün klasörlerin içine koplayalıyor ve tıkladığınızda da hatayla karşılaşırsınız. antivirüsle temizle temizle bitmez. en iyisi flash bellek takılı haldeyken combofixle güvenli modda taratmak . buyur combofix:
arkadaşlar dediğiniz herşeyi yaptım ama halen silinmedi.ben zaten nod 32 kullanıyorum.taratma yaptığım zaman new folderleri bulmuyor.birtane virüs proğramı söylemişti arkadaş onu indirdim hepsini buldu işlem sonunda satın alınız diyor
new folder bizim okuldakibilgisayardada var bayağı bir tehlikeli herhalde bazen makinalarıaçtığımızda kendiliğinden kapanıyo sen en iyisi bilgisayara formatArkadaşım ne diyosun sen hemen format atılır mı ya !
aynısı bende de vardı flash ın içinde eset s.s. ile temizledim düzeldi...normalde o klasör değildir "new folder.exe" dir. fakat windows tauzantı gizleme özelliği sayesinde exe gözükmüyor. ve buna da klasörikonu verilmiştir. kendisini bütün klasörlerin içine koplayalıyor vetıkladığınızda da hatayla karşılaşırsınız. antivirüsle temizle temizlebitmez. en iyisi flash bellek takılı haldeyken combofixle güvenli moddataratmak . buyur combofix:
http://www.gezginler.net/modules ... d=combofix&lid=7011Katılıyorum.
zaten klasörün üstüne gelip Küçük bilgİsine baktığınızda dosya sürümü yazar.234 kB. boyutu.Son Düzenleme: ismet35 ~ 15 Temmuz 2009 11:10
flash ınızda new folder dosyasının olmasının sebebi virüs vardır ama ben esed nod 32 yi öneririm
Avira ve Malwarebytes' güvenli modda taratmanı öneririm
Eskiden de bu virüsün bir benzeri olan WİNFİLE vardı onla ne kadar ugraştıım anlatamam ama çok çoğalmıştı bende çözümü formatta buldum.</
Merhaba
New Folder Virüsü Orta Düzeyde Tehlikeli Virüstür.Tehlikeli olmasının sebebi birçok hizmet programlarını devre dışı bırakması,Görev Yöneticisinin Çalışmaması,Klasör seçeneklerinin kaybolması v.s gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalabilmesidir.Virüsü Yok Edip Silmek İçin Anti-Virüs Programları Kullanmamız Gerekebilir.Antivirüs Programları olarak Kaspersky ve Eset Nod32 Kullanmanızı Öneririm. horizon__@ windowslive.com Yazan:Ufuk Özen