Ben bilgisayrıma kendim tam anlamıyla müdahele edemeyeceksem tek teknik servise mahkum kalacaksam niçin markalı pc?Kullananlar varsa cevap verebilirmi?
NİÇİN MARKALI PC?
bilgisizlik... tamamen bilgisizlik..
çamaşır makinası, bulaşık makinası satan bir firma sırf kâr amaçlı bilgisayar satışı yapıyor sizce o firmanın anadalı beyaz eşyamı yoksa bilgisayarmı? size teknik servise giden bir çamaşır makinası ile bilgisayar dan hangisinin işi daha çabuk biter??? ben butun paramı çamaşır makinasını üstüne yatırırım... Türkiyede bu boyle...
Markalı pc tercih eden pek yoktur sonuçta onun verdiği garantiyi toplama bilgisayarda da alabilirsiniz...
bence markalı pc; bilgisayarla pek haşır neşir olmayan, bunu sadece massenger kullanıp mail alış verişi yapan ve basit office yazılımları kullanan kişiler için ideal olduğunu düşünüyorum. çünkü toplama bir bilgisayar eğer toplatıyorsanız ve bunu yapan arkadaş gerçektende işi biliyorsa ok, yok eğer yeni başladım abi diye konuşan biri yapıyorsa ki bu maalesef fazlasıyla mevcut. o zaman işin kötü demektir. çünkü uyumsuz donanımlar seni çileden çıkarıp lanet olsun dedirtir. bence bu işe meraklıysan arkadaş kendin araştırıp donanım seçenekleri ni düzenleyip uyumluluklarını ve bileşenlerin değerlerini göz önüne alarak kendine sana göre en uygun bilgisayarı toplaman elbetteki daha iyi..
Ben VESTEL kullanıcısıyım ve üzerinede hizmet ve kalitede başka bir firma tanımam.
Herşeyi ile mükemmel bir hizmet veriyolar.
Benim tavsiyem herkese VESTEL yönünde oluyor.
5yıllık deneyim ile söylüyorum bunları.
Bilgisayarımı değiştireceğim ve yine VESTEL den alacağım.
VESTEL dışında da başka bi yerden bilgisayar asla almam.
vestelde firma mı be 17 inch crt monitör aldım vestel marka 1 ayda hapı yuttu.
17inc VESTEL monitor kullanıyorum tam 4yıldır.Bir kere bile sorun çıkartmadı.
markalı alsam dahi vestel almam
yabancı markaların sattıgı dizüstünü adam onlardan alıp iki katı paraya
satıyordu yani vestel=enayi avcısı.
simdi bilgisayardan hic anlamayan bir insan gene bozulsa ben bunu birine goturcem diyor.Boylece servis garantisi veren markaya daha cok guveniyor.Ayrıca anlamadıgı icin bizim cocuk oyun oynasın yeter seklinde siparis.Ayrıca kredi kartına taksit imkanı.Birde sirket sahibi oldugunuzu düsünün, 30 bilgisayar siparis edeceksiniz.Liste hazırla,parcaları bul,bulamadıklarına alternatif parcalar bul, makina bozuldu basında ki eleman sizin kadar bilgili degil.Bunu sırtla git bilmem nereye demek ayrı bi dert.Zamandan kazanmak icin giriyo bi yere standart alıyor.Bozulursa hemen kutulayıp yolluyo yenisini istiyo.Bu firma icin daha karli.Zamandan kazanıyor.
Bende arcelik marka bilgisayar vardı servisi gercekten iyiydi.Bu hepsinin iii olacagı anlamına gelimyor.Biz o zaman kendi işimizi bile halledemeyecek kadar acemiydik.Arcelik serviste gercekten tecrübeli elemanlar vardı.Ayrıca bilgisayar destek hattı 24 saat kaliteli hizmet veriyodu.Ücretsiz telfondan bircok konuyu halledebiliyodum.Teknik arıza halinde İsatanbulu arıyodun onlar iş emri cıkarıyodu ve gelip evinden bilgisayrı alıyolardı.3 kere powerım yandı degiştirdiler.Cd rom degiştirdiler.Arcelik iyiydi ama hepsi degil.Gerci serviste calısan insanda insan olacak bu da önemli
Bence en iyisi toplama en azından içindeki parçaları biliyosun.Ve istediğin her an içine erişebilme ve temizleme gibi bazı şeyleri yapabilirsin.
olmus bitmis konulara cevap yazmayinnnnnnnnnnn
egemengiga,
Buradaki konu da,yine de 6 gün geçmiş..
1 yıl geçmiş konulara cevap yazanlar varken bu bir şey değil yani..:))
EEE! O zaman konu neden kitlenmiyorrr!
Bir düşünelim bakalım!
benim eski vestel monitörüm 7 sene dayandı.sonra vefat etti::))))))))))))))))))))))
vallal ben casper kullanıyorum memnunum servisinden herşeyinsen tavsiye dererim
sorun markali PC lerin dayanikliligi degil. fiyatinin yuksek olmasi. toplama olarak alacaginiz PC ler her turlu daha ucuza geliyor. cok aptalca PC ler var markali. ozelliklerinde kolay kolay anakarti belirtmezler. herkesin ezberledigi bir sey vardir. 3.0 HT ghz 1gb ram 256 mb ekran karti oldu mu ust seviye PC aldim saniyorlar.
su link deki PC ye 1700Ytl verilir mi yahu yazik. http://www.arcelik.com.tr/Produc ... TR&PageName=DETAILS
ve anakarti belli degil. o cogu kisiye oyle anakrtlar denk geliyo ki ilk defa duyuyorum isimlerini. cevramde cok magdur var arcelikten ve vestel den. bi kere arcelik servisi cagirmak icin istanbul u ariyorsunuz. yok numara felan veriyonuz. sonra gelip ilgileniyorlar.
hele vestelin link deki modeline o para verilir mi? http://www.vestel.com.tr/Culture ... ONIGI_VE_BILGISAYAR
markali PC lerde kolay kolay fiyatlar guncellenmez. guncellenecegi zaman da sanki indirim yapmislar gibi gosterirler. cok ayip bisey bu.
Vestelinki gercekten cok para o paraya ne sistem yapılır.Bu markalı Pc kazıgını bi kerede ben yedim.Aylık 16 dolar taksitleydi ve 36 ay vade ile idi.Aldıgımda taksitler 10 ilyon felandı sonra dolar bir yukseldi taksitler 52 milyona kadar cıktı ben 1.5 sene 52 milyon taksit ödedim.
Adamlar tezgahı kurmuşlar..Dolandırıcılığın yasal olanı..
Çünkü fiyatı belirlemekte serbestler..Eee demek yeterli talep de var ya da firmanın politikası kazıklama yönünde ki fiyatlar bu düzeyde belirlenmiş..
Tam bilgi koşulunun eksikliğinden yararlanıyor burada üreticiler..(Her tüketici,aynı mal üzerinde eşit bilgiye sahip değil..)
Serbest piyasa ekonomisinin bir eksikliği bu..