maceralı uygulamalardan sonra Norton Internet Security 2009
a geçmeye karar verdim.Ankara Mavi'den getirtiğim (trkç.)lisanslı yazılımı kurup ve tek destek hattı veren Atina\Yun. ile telf.bağlantısı kurup active ettim.Yanına başka herhangibir güv.yazılımına gerek olmadığını da belirttiler.Fakat gerek önceki benim kısa deneyimim,gerekse başka arkadaşların önerisi ile sezgisel korumasıda olan NİS 2009 un yanına Zemana Antilogger düşünüyorum.Bu konuda(veya başka HİPS ile)deneyimi olan fikir\görüş\yorum belirten arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Edit:yanına bir başka Duvar'a,AntiSpyware,AntiMalware,AntiTrojan,(passif olsun)hiçbirine gerek yok.Güv.Modda tarama yapmuyor onu da yeri gelmişken belirteyim.Tam sistem taraması için hızından (ve diğer detaylardan)memnunum.Zaman faktörünü katmuyorum,çünkü ofis olsun nero olsun bilg.'dan kaldırdım,dolayısıyla sizleri yanıltmak istemem.Ayrıca teknik destek hattı bana Cd den kurulumla gelen default ayarların yeterli olduğunuda vurguladı(+ diğer yorumcular).
NİS 2009 + (HİPS) ?
Bencede Zemana Antilogger iyi bir seçim olur ben ücretsiz diye ThreatFire kullanıyorum comodo ınternet security içindeki defense özelliği war ama comodo firewallla birlikte kullanmak zorunda olunduğu için kullanamassınız
Norton İnternet Security 2009'u kısa süre önce denedim gerçekten de önceki serilere göre sistem kullanımı , arayüz , tehlike saptama gibi konularda büyük yol katetmiş Symantec. Bence iyi bir seçim yapmışsınız. Nis'in yanında illa ki bir program daha bulunsun diyorsanız Spyware Terminator , Spybot veya Ad-Aware'ı kullanmanızı tavsiye ederim.
Sting_32Norton İnternet Security 2009'u kısa süre önce denedim gerçekten de önceki serilere göre sistem kullanımı , arayüz , tehlike saptama gibi konularda büyük yol katetmiş Symantec. Bence iyi bir seçim yapmışsınız. Nis'in yanında illa ki bir program daha bulunsun diyorsanız Spyware Terminator , Spybot veya Ad-Aware'ı kullanmanızı tavsiye ederim.donma,kilitlenme riski fazla(bizzat başıma geldi ordan).100 milyona yakın.Son Düzenleme: viking20 ~ 23 Nisan 2009 00:13
donma kilitlenmemi bende taş gibi çalışıyo var mı yokmu belli diil :D yanında bi ccleaner kullanıyorum formattan sonra onuda bıraktım :D haklaşık 1 aydan beri 2009 kullanıyorum daha önce 2008 vardı ondada bi sorun yoktu. en son sürümünde oyuna girdiğin zaman yarı sessiz moda geçiyo o özelliği beyendim elle sessiz moda geçirmene gerek yok :D bende kampanyadan 50 liraya aldım kargo ücreti dahil hepsibura dan :D
emre,
merak etme bende de taş gibi çalışıyor.Terminatör,Bot,Ad-Aware,SÜPERAntiSpy...vs ile birlikte demek istedim,risk fazla derken.Çünkü yukarıda da değindim,kurulum öncesi Antivirüsü silmiştim fakat diğerleri kalmış idi.Kurulum sonrası ekran birmüddet sonra çakıldı kaldı(Güv.Modda sorunsuz çalışıyordu).Diğerlerinide kaldırmayı üşendim daha doğrusu,birlikte kullanırım belki(bir sorun çıkarmazlarsa)diyerek,silmemiştim.Ama olmadı ekran kilitlendi.Format sonrası yeniden kurdum.Destek merkezide zaten kabul etmedi,itiraz etti,(PC güv.için)tek başına kullanın yeterli dedi.Şimdi benim yaptığım araştırma yanına bir HİPS kondurmak.Sen bu konuda bir bilgin,deneyimin varsa onu söyle.Kendi sezgisel koruması var,onuda belirteyim.Kısa bir bilgi: tarama sonucu bulduklarını temizleyip(silip)ondan sonra karantinaya alıyor(göstermek,bilgi vermek ).Yönergeleri izleyerek,tek tıklama ile bloklama listesini silmeniz mümkün..Kısa bir bilgi daha:Update işlerini kendisi geri planda sessizce oto.yapıyor,ayrıca sizi uğraştırmuyor.Her saniye CPU kullanımı konusunda da(grafik + %)bilgi veriyor.Tarayıcı Koruması + Kimlik Avı Koruması desteğini sadece İE ve Firefox a verdiğinide notlarımıza ekliyelim.
Tıklayıp çalıştırmadan önce,gezdiğiniz sitelerin güvenliği(güvenirliği)hk. bilgi sahibi olmak için,imleci üzerine getirmeniz ve açılan küçük pencereye bakmanız yeterli.(bknz.aşa.resim)
Sonuç:NİS 2009 u bilgisayarınıza kurmadan önce bilgisayarınızda ki güvenlik ile ilg.(aktif\passif)mevcut
tüm yazılımları kaldırmanız gerekiyor.Ben gibi yapmayın, bir kısmını değil,üşenmeyin hepsini kaldırın.Kaynak==>NİS 2009 yardım,destek hattı(Atina/Yun.)