Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
cursedbelki amaçları bu ama her insan birkaç yüz dolarlık bütçeye sahip değil.windows starter edition ı sadece bilgisayarın belirli işlevlerini kullanmak için kullanabilirsiniz.ayrıca insanlar işletim sistemini değiştirdiğinde linux ta alabilir.böyle bir zorunluluk yok.celeron 2 ghz işlemci, 128 veya 256 ram, 32 veya 64 ekran kartı gibi özellikler devasa boyutlarda performans sağlayamaz ama ofis işlevi veya internette dolaşma gibi işlevleri çok rahatlıkla yerine getirecektir.bu nedenle bu bilgisayarları küçümsememek gerekir.bu bilgisayarlar hiç bilgisayarla tanışmayan insanları bilgisayarla tanıştırmada çok etkin bir rol oynayacaktır.örneğin bir köy okuluna bilgisayar koysanız, işletim sistemi starter edition da olsa başka birşey de olsa insanların bilgisayarla tanışmasını sağlayacaktır.ucuz pc konusunu eleştirirken bunları da göz önünde tutmak lazım.Selçuk İslamoğlu, aslında biraz da Tüketicinin yararına değil mi? (Zaten almış olduğunuz işletim sistemine, ücretsiz browser örneğin, veya medya oynatıcısı)Bu konuda size katılıyorum selçuk abi , fakat benim katılmadığım nokta... bunun sadece bu tür bi kaç yazılımın bize getireceği faydasından ziyade, bill gates'in türkiye ziyaretinde açıkladığı ucuz pc kavramındaki windows starter edition gibi; benim şahsi fikrim sadece onların yarattığı güzel pasta nın güzel bir dilimi sadece... Nedenine gelince insanlara ucuz pc sayesinde bilgisayarla tanıştırmak.. böyle kısıtlı bir alet i kim nedne alsın ki ? bunu alan ve kullanan bir insanoğlu bununla sınırlı kalmak istemiyecek.. e ne olucak donanım alacak .. e ne olucak bunu geliştirmek içni işletim sistemini değiştirip başka bir windows yazılımını alıcak.. yani bir nevi bunları yaparak ilerde de sürekli olarak kendi ürününü satmasını sağlıyacak ... Bu sadece microsoft un bu konudaki tekelinde değişik bir stratejisinin bir parçası bence ... konuyada dönecek olursak
benim bundan çıkarıdğım sonuç microsfot un tekelinin devamlılığını sağlamaktan başka bir şey değil...