Gerçi bilen bilir ama yinede bi bilgi girmek istedim evet arkadaşlar geçen gün pc açılırken bu hatayı aldım bi çok forumda arattım ama ulaştığım bilgilere baktığımda bu hatanın çoğu kişi tarafından yanlış bilindiğini farkettim.Bu hatanın asıl sebebi windowsun başlatılması için gerekli olan bootablenin bulunamaması çoğu kişi bu durumun hddnin bozulduğu anlamına geldiğini düşünmekte ama sorun tamamen sistem çökmesi,çözümü ise format atmak ben win7 kurulu iken çöken sisteme xp yükleyip sorunu hallettim ve tekrar win7yi kurup sorunu çözdüm.Bu durumun çöküşten kaynaklı olduğunu bilmeyenler hddlerini değiştirmeye çalışmadan önce format atmayı denesinler.
No boot device hatası bilgilendirme
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
203 mesaj
Format atmana gerek yoktu aslında,dvd ve usb artık hangisi varsa windows 7 başlatıp komut satıran girip,bir kaç komutla boot dosyasını onarım yeniden yazabilirdin.
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 205
5,277 mesaj
Bu sorunu bios menüsünden 1 . sıraya hdd yi koyarak çözebilirsin.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Format atmana gerek yoktu aslında,dvd ve usb artık hangisi varsa windows 7 başlatıp komut satıran girip,bir kaç komutla boot dosyasını onarım yeniden yazabilirdin.doğru yalnız tüm hataların onarımı için formatı daha uygun gördüm onarımı formattan uzun sürüyo tabi önemli dosyalarının çöpe gitmesini istemeyen arkadaşlar senin söylediğin gibi onarım yapabilirler