Herekse merhaba..
Forumda birkaç kişi Nokia 5800’ın içinin tozlanmasından şikayetçiydi. Ayrıca belki birgün gelir içini açmak gerekirse faydalı olabilieceğini düşündüğüm için bu konuyu açmaya karar verdim. Umarım faydalı olur çünkü internette’de araştırdım bu küçük tozlar nedense koruma olmasına rağmen ben dahil bir kaç kişiye’de girmiş. Bu küçük yaratıklar insanın canını sıkıyor o yüzden temizlemek lazım.
İşleme başlamadan önce gereken malzemeler:
- Nokia 5800
- Uzun bir tırnak
- Şeffaf bant (yaklaşık 6 cm )
UYARI: Kapatma işlemini hızlı yapmakta fayda var. Tozların tekrar girmemesi için
İşleme başlarsak eğer önce ellerinizi sıvı sabunla temizleyin.. Sonra telefonu boş bir yere koyun
Sonra altta gösterdiğim yerden tırnağınızı sokun ama sakın benim gösterdiğim cisim gibi sert bir cisimle açmaya kalkmayın zarar verirsiniz. Göstermek için onu kullandım :)
Sonra tırnağınızla aşağıya doğru tırnakları kaldırarak sürükleyin tıpkı aşağıdaki gibi olacaktır.
Aynı şekilde karşı tarafıda yapacağız. Onun için aşsağıdaki resimdeki gibi hafıza kartı ve sim yuvasının oradan tırnağınızı sokun
Sonra önce yukarı çıkıp oradaki tırnakları çıkartıp, karşı tarafada yaptığımız gibi aşağıya doğru tırnağınızla tırnakları kaldırarak aşağıya doğru sürükleyin. Korkmayın bir şey olmaz
Daha sonra en zor yere geldik… Alt kısmın tırnaklarını çıkartmaya.. Önce soldan tırnağınızı sokun ve sürükleyin fakat biraz kuvvet uygulamak gerekli çünkü en kalın tırnaklar telefonun altında bulunmakta
Soldaki kalın tırnağı çıkarttıktan sonradiğer tırnak hemen çıkar. Çünkü o biraz daha küçük.. Aynı şekilde üstteki resimdeki yerdeyken tırnağınızı sürükleyin
Evet, şimdi ön çerçeve açıldı.
Daha sonra korkmadan dokunmatik paneli yani ön çerçeveyi zıt yöne koyabilirsiniz bir sakıncası yoktur. Aşağıdaki resimdende görüldüğü gibi tozlar kendini belli ediyor :)
En fazla 6cm’lik bir bant koparın
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ekrana yapıştırıp bantları kalıcı şekilde alabilirsiniz. Bantın kalktığı yere tozlar bir daha zor yapıştığı için üfleyince gidiyorlar. Bantı uygularken ekrana elinizin değmemesine dikkat edin. Kenarlarda görülen beyaz çizgilerden destek alarak bantı çekin yoksa ekran elinize gelebilir. En önemliside, ekran kapalıyken bant işlemini yapmaktır. Tuş kiliti yani yada kesin olsun diye telefonu kapabilirsiniz. Ekran açıkken yaparsanız LCD ekran içindeki özel kristal sıvı bozulacaktır ve telefonların ekranına bastırdığımızda çıkan baskı lekesi gibi bir leke kalacaktır. O yüzden ekran kapalıyken yapın :)
Bu şekilde başa bela tozları alıyoruz :)
Sıra dokunmatik panele geldi. Buraya bantı tamamen yapıştırmaya gerek yok. Ufak dokunuşlarla tozları alabilirsiniz ama yine parmaklarınızın değmemesine dikkat edin !
Evet telefonun içini temizledikten sonra sıra geldi kapatma işleminde… Biraz zor herkes yapamıyor ama o kadarda zor değil. İlk önce üst tarafı, alttaki resimdeki gibi takıp hafifçe bastırın ve ÇIT diye bir ses duyacaksınız
Yukarıdaki gibi olunca artık korkmadan ön çerçeveyi rahatlıkla bastırıp takabilirsiniz. Ama kademe kademe gidin, ilk önce ortasını, sonra geri kalan bölgeyi bastırın.. Aşağıdaki gibi olacaktır
Sonuç aşağıdadır. Açıklama gereksinimi duydum çizik ekranda değil, jelatindedir :D
Umarım faydalı olmuştur. İstediğiniz zaman, istediğiniz soruları sorabilirsiniz 5800 hakkında... Paylaşımlarım devam edecektir. Dokunmatik panel ve LCD ekran değiştirmeyi hazırlamaya çalışıyorum :)
Böylelikle sorunları çözmeye yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.