nokia 5800xm harita güncelleme

berkcan_0
17-10-2010, 00:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj

en son yazılım v51.006 ya güncelledim ama çevrimdışı mod yaptığmda bulmmuyo konumunu gps de çalışmıyo ben haritasını güncellemek yada bu ovi maps in daha yeni veya başka bi program kurmak istiyorum navi programı güncelleştirmelerden bakıyorum ama ovi maps çıkmıyor

_hEro
17-10-2010, 01:21   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Telefonu USB den bağlayın.PC Suite Modunu Seçin.Öncesinde bilgisayarınızda OVI SUITE kurulu olmalı.
Ovi Suite açın ve telefon bağlantısını gerçekleştirin.Yukardan haritalara tıklatın ve güncelleme isterse onaylayın.Ardın Avrupa-Türkiye haritasını yükleyin.Yaklaşık 53mb.
Sesli Yönlendirme'ye tıklatın sol taraftan.Türkçe Bayan sesini tıklatarak onaylayın.Yaklaşık 3mb.
Kolay gelsin.

berkcan_0
17-10-2010, 11:13   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

ya bu kontor gitmemesi için neyapıcaz şebeke yi devre dışı bırakıyorum konumunu bulmuyo çevrimdışı mod yapıyorum gene konumunu bulmuyo bu nasil navigasyon cihazı anlamadım madem şebekeden bulucakmışta neden gps anteni koymuşlar bunda a-gps falan yokmu bide bunun bi üst modelinde navi edition diye bi modeli var onda kontor gitmiyomuş diye duydum bu haritayı güncelleyince benim sorun düzelecekmi ovi maps beta falan varmış o nasıl

_hEro
17-10-2010, 17:12   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: berkcan1995  
ya bu kontor gitmemesi için neyapıcaz şebeke yi devre dışı bırakıyorum konumunu bulmuyo çevrimdışı mod yapıyorum gene konumunu bulmuyo bu nasil navigasyon cihazı anlamadım madem şebekeden bulucakmışta neden gps anteni koymuşlar bunda a-gps falan yokmu bide bunun bi üst modelinde navi edition diye bi modeli var onda kontor gitmiyomuş diye duydum bu haritayı güncelleyince benim sorun düzelecekmi ovi maps beta falan varmış o nası
Menüden YER'e girin Konumlama yöntemlerinden sadece Dahili GPS i seçin.Diğerlerini seçmeyin.Bu şekilde şebeke kullanılmaz.
5800da Dahili GPS vardır.A-GPS
Ovi Beta tavsiye etmem.v60 ile tam sürümü gelicek büyük bir ihtimal.
Nasıl bir navigasyon cihazı diye sormuşsunuz.Emin olun mükemmel bir navi cihazı ;)

onurrT
17-10-2010, 17:29   |  #5  
Yıllanmış Üye
288 mesaj

Ben en çok betasından memnun kaldım çok hızlı buluyor

berkcan_0
17-10-2010, 22:21   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

ya bu betayı bi ara deniycem garmin nasıl sizce  hero dediğini yaptım ama konumu bulmadı gene kontor olmadan bulmuyo bu c6 ya falan geçsem dahamı farkı olur ya bide bu kontor işini ne için yapmışlar her girdiğimde  1tl gidiyo ovi maps betamı bu kullandıklarımız

berkcan_0
17-10-2010, 22:48   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

ben harita falan indirmedim daha aldığımdan beri hiç pc ye bağlamadım acep ondanmı şebekeye bağlanıyo hep

_hEro
17-10-2010, 23:10   |  #8  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Harita indirmekle falan alakası yok.Ayarları yanlış yapıyorsunuz.

onurrT
17-10-2010, 23:41   |  #9  
Yıllanmış Üye
288 mesaj

ya bak şimdi googlea sor nokia beta labs diye daha sonra orda ovinin beta sürümü var onu indir yükle daha sonra telefonu pcye bağla OVİ SUİTEi aç telefonun pc suite modundayken haritalara gir ordan türkiyeyi seç ve haritaları indir.DAha sonra uygulamalar bölümünde  YER'e gir ordan KONUMLAMA ordanda KONUMLAMA YÖNTEMLERİNE gir TÜMLEŞİK GPS dışındakileri kaldır.BEn böyle kullanıyorum anında buluyor garmin vs denemedim hiç

berkcan_0
17-10-2010, 23:57   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

onurrT dediğini yarın yapıcam cevaplarınız için hepinize çok teşekkürler beta sürümünü yükledikten sonra tekrar orjinal ovi map e dönebilirim dimi ben şuannda 0000 yazdığımda güncelleştirme arat diyorum günc bulunamadı diyor şuanda mac kullandığım için bu dediklerinin hiç birini yapamam ama artık windows a dönecem galiba sırf bu telefon için şuanda 3.04 ovi maps yüklü galiba HeRo arkadaşımın ve senin dediklerini yaptım diğerlerinin hepsi kapalı türmleşik gps açık ama olmadı yemin ederim kafayı yiycem artık mevburen beta sürümünü kurucam ben daha önce hiç harita yüklemedim belikide harita yüklü olmadığı için şebekeyi kullanıyordur pc suiteden türkiye haritasını yükleyeyim beta sürümüne hiç ellemeden bu sürümde o dedliklerini yapsam işimi görür gene heralde betada türkçe kadın seslendirme falan var dimi TÜRKÇE gene ahh bu 5800 deli ediyo beni bi taraftan kasa oynaması bi taraftan bunlar ya kasanın ekranın yanındaki uzun çıkıntılı yerin ekranın sol tarafındakine elledğim zaman çıt çıt diye ses geliyo tam ortasına deyince internet yazısının oraya denk geliyo:D:D:D

onurrT
18-10-2010, 20:22   |  #11  
Yıllanmış Üye
288 mesaj

evet tekrar dönebilirsin eski sürüme

berkcan_0
18-10-2010, 21:29   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: _hEro  
Telefonu USB den bağlayın.PC Suite Modunu Seçin.Öncesinde bilgisayarınızda OVI SUITE kurulu olmalı.
Ovi Suite açın ve telefon bağlantısını gerçekleştirin.Yukardan haritalara tıklatın ve güncelleme isterse onaylayın.Ardın Avrupa-Türkiye haritasını yükleyin.Yaklaşık 53mb.
Sesli Yönlendirme'ye tıklatın sol taraftan.Türkçe Bayan sesini tıklatarak onaylayın.Yaklaşık 3mb.
Kolay gelsin.
Ardın Avrupa-Türkiye bu dediğin harita nereden yükleniyor dediklerinizi yaptım ama gene olmuyo tümleşik gps seçtim sadece bide betayı yükledim harita falan çıkmıyo sokak adları vs hiçbişey sadece yol var

_hEro
19-10-2010, 19:35   |  #13  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Harita olmasaydı yolda olmazdı.Harita yoksa bembeyaz bir ekranda konumunuz görünür sadece.Uzaklaştırın haritayı.

berkcan_0
19-10-2010, 20:07   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

uzaklaştırdım ama malesef zaten uydu bulunamıyor diyor