Nokia'dan yeni rakiplerine hodri meydan!

CHIP Online
06-10-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nokia'nın patronu Apple ve Google başta olmak üzere tüm rakiplerine meydan okudu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Noki ... ri-meydan_8986.html

Nokia'nın CEO'su Olli-Pekka, bilgisayar dünyasından mobil cihazlarıyla mobil telefon pazarına geçen yeni rakipleriyle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını söyleyerek, Nokia'nın tüm rakipleriyle baş edebileceğini ifade etti.

Nokia'nın başkanı ve aynı zamanda CEO'su olan Olli-Pekka Kallasvuo, Apple, Google, RIM ve Microsoft'un telefon pazarına girerek mobil telefonlarda internet kullanımını hızlandırdığını belirtti.

Yılda 400 milyondan fazla cep telefonu satan ve global mobil telefon pazarının %40'ını elinde bulunduran Nokia, bu pazarda Samsung, Motorola, LG Electronics, Sony Ericsson ve diğer mobil telefon üreticileriyle rekabet ediyor.

Özellikle iş dünyasında sevilen Blackberry ürünleriyle tanınan Research in Motion'ın (RIM) izlediği stratejiden etkilendiğini saklamayan Kallasvuo, sahip oldukları gelişmiş e-posta sistemiyle çok yakın zamanda RIM'in BlackBerry ürünlerini geçebileceklerini kaydetti.

RIM'in raporlarına göre bugün dünya genelinde 19 milyon adet BlackBerry kullanıcısı bulunuyor.

Tüm konu: Nokia'dan yeni rakiplerine hodri meydan!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Nokia'nın patronunun yaptığı bu son açıklamaları nasıl karşılıyorsunuz?

Berat Kaçar
06-10-2008, 01:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
157 mesaj

iddaali :) ama haklilar. %40 az degil

frozen
06-10-2008, 03:57   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

İddalı, güçlü, haklı, tecrübeli ve kaliteli.
Özellikle meydan okumasındaki incelik çok hoşuma gitti.

"Nokia'nın o günlerde zaten uzun süredir aynı hedefler doğrultusunda çalıştığını söyleyerek Google'ın yaptığını Nokia'nın istemiş olması halinde 10 yıl öncesinde yapabileceğini sözlerine ekledi."

İlginç bir bilgi vardır. Şu an donanım ve yazılım üreticileri isteseler teknolojinin hayal edebileceğinizden ötesinde işler yapabilirler ama bu hareket, pazar, gelecek ve kâr oranını çok derin etkilediği için zamanla ve danışıklı dövüş şeklinde devam ediyorlar.

Misal; 20ghz 8 çekirdekli işlemci? PCde, yapılamaz mı ? Yapılır. Kaynağını hatırlamıyorum ama bir yerde okuduğum yazıda 500ghz civarinda bir işlemci üretiminin 3 yıl önceki şartlarda mümkün olduğunu yazdığını hatırlıyorum. Bu tarz bir bilginin gerçekliğini var sayarak nokia gibi temeli oldukça sağlam bir firma neden yapamasın.

iPhone a baktığımızda cihaz MMS bile gönderemiyor. Başka cihazlarla (diğer cep telefonları gibi) bluetooth iletişimi kuramıyor. Bizzat elime alıp inceledim cihazı. Nokia çok daha iyisini yapabilir diye düşünüyorum.

Nokia'nın bütün bu gücü elinde tuttuğunuda düşünürsek, açıklamalardaki güç gösterisinin arkasında yatan dayanağı hayal etmek zor olmasa gerek.

Bir şirket gelir tüketiciyi şımartır, eski şirket bunu alır daha öteye götürür. Teknoloji böyle ilerler.

Fattur
07-10-2008, 19:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

madem yapabilirlerdi, Niye yapmadılar?
--
aynağını hatırlamıyorum ama bir yerde okuduğum yazıda 500ghz civarinda bir işlemci üretiminin 3 yıl önceki şartlarda mümkün olduğunu yazdığını hatırlıyorum
--
Şu anda öyle işlemcilerden daha güçlüleri var ve uzay araştırmaları için kullanılıyorlar.