İkisinden birini alıcam.Siz olsanız hangisini alırdınız?
Nokia E71 mi Nokia 5800 mı?
- 1
- 2
5800'da da QWERTY Klavye bulunuyor.Lütfen yardım edin ikisi arasında kaldım 2-3 güne alcam.
Bu sitede E71'i kötülemişler ancak ne kadar doğrudur bilmiyorum
http://www.yarimekanik.com/e71-almamak-icin-gecerli-sebepler.html
Şarj süresi için evet size katılıyorum.E71 10 Saat konuşma süresi sağlarken 5800 XM 8 Saatlik bir konuşma süresi sunuyor.Ancak 2'side yüksek kullanım süreleri sunuyor yani çok büyük bir fark değil...
E71 sürekli mailleşen kişilere göre 5800 Xm mailleşme yönü E71 kadar gelişmiş olmayan ancak multimedya,ses,kamera,görüntü kalitesi açısından E71 çok önünde bulunuyor.
E71'in en kötü hatalarından biride GPS'i sadece internet üzerinden sağlayabilmesi.5800 XM'de ise internet bağlantısına gerek kalmadan GPS hızmeti kullanılabiliyor.
5800 XM çoklu dokunmatik ekranıyla çok daha uzun süreli ve her dönemde ismini unutturmayacak bir telefona benziyor
Tavsiyem 5800 XM ...
Hangisi acaba daha uzun ömürlü ve rahat rahat kullanılabilecek bir telefon?
İtacHi_ biriside demişki;
Sanırım sizin telefonunuzda bir problem var. Nokia’nın yayınladığı en son firmware’i telefonuma yükledim ve minimum 3 gün bekleme süresi var. GPS mükemmel. Menülerde ve mesajlaşmada hiçbir problemim yok. Bence cihazınızı sağlıklı bir şekilde kontrol ettirip doğru ayarlamaları ve en son firmware’i yükletin, yükleyin.
Benim bi tanıdığımda da var bu telefondan onun kinde sorun yok galiba.OnnuuR sanada teşekkür ediyorum ama daha karar veremedim :(
QWERT klavye zaten en büyük avantajı...
Dokunmatik olmasıda 5800 ın dezavantajı fazla kullanışlı olacağını sanmıyorum...
İkiside S60 kullanıyor...
Ancak internet ve dolaşım bakımından E71 önde...
İş için ideal...
5800 ın pek tercih sebebi yok gibi...
Evet hemde E71'in 5800 gibi plastik bir görünümü yok.E71'in metalik görünümüde önemli avantajı.Görünüm olarak tabi ki E71 ama özellik bakımından?
evet stil meselesi bence,biri iş üzerine kurulu biri medya,ben ordan 5800ı tercih ederdim ama bence ikiside gıbık,e71 tüpsiz,5800ın tuşları yok benim gibi oyun meraklısının o telefonun başında delirmesi muhtemel.,belki tercihlerinizi değiştirmelisiniz çünkü piyasada yüzlerce telefon var ve bu ikiside vay anasını dedirtecek türden değil bence.
Birde Samsung Star kullandım ama pek dokunkatik kullanmayı becerdiğim söylenemez.
(Samsung Star benim değil.)
belki biraz daha değişik olabilir ama n serisi bi telefon önerebilirim;
n81 en düşük önerim ama tasarımı ve oyun performansı gayet güzel ve ucuz:D
n85,n81in tasarımına benziyor ama daha yuvarlak hatları var bence güzel bi seçim olabilir
n86, 8mp kamerası var tipide gayet güzel
n9x serisi tellerde ne tip nede verdiğiniz parayı hakeden bi şey var
n7x seriside aynen kütük..
Zaten doğruluğundan emin olmadığımı belirtmiştim ancak GPS konusuna yeniden gelirsek sonuc yine aynı.E71 de GPS bağlantısı için internete bağlanmak mecburi bir halde ancak 5800XM de böyle bir sorun yok.GPS yönünden XM kazanıyor.QWerty klavyeye bakıcak olursa 5800 XM'dede dokunmatik bir QWerty klavyeye sahip olabiliyorsunuz ancak sizi ne kadar tatmin eder onu bilemiyorum.
Aslında biraz düşünmeye başlayınca 2 telefonunda çok ayrı kategorilerde olduğunu anladım.Birisi dokunmatik,multimedya ağırlıklı,ekran kalitesi oldukça yüksek,ses kalitesi için yapılmış bir telefon,biriside daha çok mailleşen ve iş dünyasında bulunan kişiler için ... Seçim size kalmış bizden bu kadar ...
Arkadaşlar E71'e karar vermek üzereyim.Ama fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Turkcell kampanyasından alıcam;
http://www.turkcell.com.tr/kurum ... /nokiae71kampanyasi
- 1
- 2