Nokia, kendi arayüzünü mü yapmaya çalıştı?

CHIP Online
21-03-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer bu haberde görecekleriniz gerçekten Nokia'nın eseriyse tek tavsiyemiz var: "Vazgeçin!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/noki ... -calisti_32643.html


Resimlerle: Nokia Tab konsepti N9'dan ilham alıyor!

Nokia'nın Windows Phone'lu ceplerinde özel kullanıcı arayüzleri oluşturmaya izni olduğu biliniyor. Nokia'nın şimdiye kadar bu yönde bir çalışması olduğu kulağımıza gelmedi, ancak Nokia araştırma ve geliştirme bölümü baş tasarımcısından geldiği iddia edilen yukarıdaki görüntüler, kafa karıştırdı.

PocketNow web sitesinde ortaya çıkan görüntler, belki de Nokia'nın Windows Phone arayüzüne elini sürmemesi gerektiğinin bir işareti. Zira arayüzde boş alanın boşa kullanıldığı, ilgisiz bilgiler ve pek de hoş görünmeyen bir tasarım dikkat çekiyor.

Nokia'nın Windows Phone arayüzüne müdahele etmesinin tek bir iyi yönü olabilir. Windows Phone'daki kamera uygulamasının bizce elden geçirilmesi gerekiyor ve eğer Nokia, PureView teknolojisini WP7'li cepleriyle sunacaksa bu bizce şart.

Tüm konu: Nokia, kendi arayüzünü mü yapmaya çalıştı?

İzleyin: Nokia'dan yeni bükülen cep konsepti!

Resimlerle: Nokia Tab konsepti N9'dan ilham alıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: nokia, arayüz, kendi, windows phone

bosluk
21-03-2012, 15:09   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Çok da kötü durmuyor aslında. Ve Android telefonlarda da firmaların kendi arayüzleri var zaten. Kaldı ki firmalar biraz kendilerine özel birşeyler geliştirmeliler bence. Sonuçta zaten yüklü yazılım her telefonda aynı. Fark yaratacak ek şeylerin olması oldukça yararlı. Ve zaten akıllı telefonların en önemli özelliği, mevcut arayüzü özelleştirme konusunda tamamen özgür olunması değil mi? Beğenmeyen temalardan istediğiyle değiştirir çok da zor birşey değil neticede ;)