Tercih etmek zorunda kalsaydınız hangisi 1. tercihiniz olurdu.?
Kararsızım arkadaşlar yardım edin.
Nokia n8 diyordum ama bu telefom epey bir kurcalıyor kafamı..
Nokia N8 V.S Sony Ericsson Xperia x 10
2 sinide video incelemelerine bakmıştım bence hiçbiri nokia hala symbian kullanıyor telefon tasarımı kalas gibi yazılım tasarımı kalas gibi tavsiye etmem
X10 daha iyi ama onuda tavsiye etmem oda kasıyor ve bencmark testlerinde diğer tellere göre geride kalıyor
Benim tavsiyem GALAXY S YA DA S8500 WAVE ya da yakında çıkacak olan WAVE 2 bunların arasında en performanslı olanı wave dir söyliyim şahsen kullandım
Nokia N8 ve Sony Ericsson Xperia X10.
Genel olarak baktığımızda iki telefonun birbirinden pek farkı yok gibi.Yani şekil şemal özellikler vs.. derken aslında ikisi de aynı işi aynı kalitede ve şekilde yapabiliyor.İkisi de dokunmatik touch screen özellikte kineting scrool odaklı telefonlar.
Ama biraz daha derine inelim.
Programsal Sağlamlık :
İşletim sistemi olarak ele aldığımızda Sony Ericsson 'un işletim sisteminin daha sağlam bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz.Bu sağlamlığın altında Sony kalitesi yatıyor elbette.Yılların verdiği tecrübe bu telefona da yansıtılmış durumda.Ancak bunun yanında eksiler de var.Nokia işletim sistemi bozulmalar karşısında daha çabuk eski haline getirilebilen ve tamiri daha kolay olan bir işletim sistemine sahip.Malum Nokia 'nın asıl işi telefon üretmek çünkü.Sony Ericsson kolay kolay Nokia kadar bozulmaz burası bir gerçek ama bozulduğunda ayvayı yediniz demektir.Tamiri imkansız olmasa da epey zor bunu söyleyebiliriz.Bunun yanında kişiselleştirilebilir özellik olarak Nokia yine bir adım önde.Tabi bu sizin için önemli midir bilinmez ancak özellikle ekran resmi , koruyucusu tema vs.. gibi özellikler konusunda Nokia tartışmasız olarak bir adım önce.Sonuç olarak ele aldığımızda evet kişiselleştirilebilirlik olarak Nokia daha ön planda olsa da Sony Ericsson genel toplamda daha sağlam.
Fiziki Sağlamlık :
İki telefonu elinize aldığınızda Sony Ericsson 'un size daha fazla güven verdiğini görüyorsunuz.Bunun en belirgin özelliği Nokia N8'in arka tarafındaki kamera bölümünün dışarı çıkıntı olarak yapılmış olması.Bu çıkıntı çok büyük olmasa da telefonu kılıfsız olarak masaya koyduğunuzda bu bölümün daha çabuk çizilebilir bir halde olabileceğini bilmek insanı rahatsız edebiliyor.Sony Ericsson ise K serisinden ders almış olacak ki bu çıkıntıyı yapmamış ve telefon daha sağlam bir hava görmüş.Nokia uzun zamandır plastiklere sarmış durumda ve bu plastik takıntısı Nokia N8'de de karşımızda.Telefonun boyası ve kullanılan plastikin sıkıştırılmış plastik ve mika karışımı olduğunu bilmek insana elimdeki telefon oyuncak mı sorusunu sorduruyor.Sony Ericsson da buna benzer fiziki parçalar kullanıyor ancak yine de mika ve plastik yanında sağlamlaştırıcı başka malzemeler de kullandığı ve telefonun fiziki görünümündeki basitilği giderecek şekilde gözle görülür oynamalar yaptığı için bu huzursuzluk ortadan kalkıyor.İki telefonu kaldırıp aynı hızla duvara vurduğunuzda Sony Ericsson 'un daha sağlam olduğunu görüyorsunuz.Bunun yarında eğer karizma merakınız varsa kesinlikle Nokia'dan uzak durun derim.Sonuç olarak fiziki sağlamlık testinde Sony Ericsson bir adım önde.
Programsal Özellikler :
İki telefonun kullanıcıya sunduğu programsal özellikler %90 birbirinin aynısı.İşte Wlan,3G, oyunlar, GPS vs.. aklınıza ne gelirse iki telefonda da aynı özellikler mevcut.Ancak biraz daha derine inersek Nokia N8'in 12 Mp kamerası Sony Ericsson Xperia X10'un 8 Mp kamerası olduğunu görüyoruz.Ancak arada 4 Mp lik fark olsa da çekilen resmin kalitesine baktığınızda Sony Ericsson'un resim kalitesinin daha iyi olduğunu görüyoruz.Bunun en büyük nedenlerinden biri Cyber Shoot özelliğinin olmasının yanında kullanılan lens kalitesi.Nokia her ne kadar Carl Zeiss kamera kullansa da Sony Ericsson'un sunduğu kalite epey belirgin.Bunun yanında Nokia 320X240 piksel , Sony Ericsson 852X480 piksel özelliğine sahip.Gerçi her iki rakama baktığınızda öyle ahım şahım bir fark yok sonuç olarak.Ama yine de Sony Ericsson'un bir adım önde olduğunu görüyoruz.İki telefon da 16 milyon renge sahip.Müzik konusunda açıkçası tam bir fark görünmüyor.Ki burada Nokia'yı tebrik etmek gerekir.Çünkü karşısındaki rakibi müzik dünyasının tartışılmal liderlerinden olan Sony.Sony'i cep telefonunda müzik kalitesi kosununda yakalamak oldukça başarı gerektirecek bir iştir ki Nokia bunu başarmış diyebiliriz.Ama ben şahsi kanaatim olarak yine de müzik konusunda Sony Ericsson 'dan vazgeçmeyin derim.Bildiğimiz gümüş bilmediğimiz altından daha sağlamdır. Hafıza olarak bakarsak az çok birbirinin aynı iki telefon görüyoruz.Dahili hafıza konusunda Sony Ericsson 32 Gb Nokia 16 GB ( Harici hafıza olarak Sony Ericsson 16 Gb Nokia 32 GB 'a kadar destekliyor ) olarak görüyoruz.Ancak 16 ya da 32 olması telefondan vazgeçmeyi gerektirecek bir durum değil bence.Telefonlarda kullanılan programların sadece isimleri farklı diyebiliriz.Sonuçta aynı işi aynı şekil ve kalitede iki telefon da yapabiliyor.Eşit durumdalar.Bekleme ve konuşma süreleri arasında her iki telefonda çok fazla fark yok.Ancak burada şunu söylemek gerekir ki konuşma ve bekleme süresinde Nokia tartışmasız liderdir.Eğer sizin için bu özellik önemli ise Nokia 'yı tercih etmenizi öneririm.
Programsal özelliklere genel anlamda baktığımızda sonuç olarak Sony Ericsson az da olsa at başı diyebileceğimiz bir şekilde önde.Programsal özelliklerde benim görüşüm olarak iki telefon arasında karar vermek isterseniz kamera konusunda karar vermeniz gerekir.Çünkü diğer özellikler ( bekleme ve konuşma süresi hariç ) az çok birbirinin aynısı.
Fiyat :
Nokia N8 : 1.300,00 - 1.350,00 TL
SE Xperia X10 : 1.000,00 - 1.200,00 TL
Genel Sonuç :
Her iki telefon %90 birbirinin aynısı.Ufak tefek ayrıntılar dışında.
Benim şahsi görüşüm ,Sony Ericsson'dur.Çünkü Nokia'nın devri bitiyor bence.Tamam yeni telefonlar ve teknolojiler sunuyor ancak Symbian artık mazide kaldı.Yeni bir şeyler gerekiyor.Bunun yanı sıra Nokia yeni şeyler üretse de temel aslında yine aynı.Sadece kaborta boyuyor Nokia.
http://www.buroteknik.com/sony-e ... u-fiyati_59054.html
güzel bir ürün...
Şu keşke gerçek olsa> https://www.chip.com.tr/konu/wp7- ... e-cevabi_24488.htmlNokia WP7'ye geçerse büyük bir adım atmış olur lakin kalas gibi telefonlar yaparsa WP7'ye Mehteran Takımı gibi iki ileri bir geri değil bir ileri iki geri yapmış olur. :DNokia telefonu adamın kafasına atsan kafası yarılır. :D
Nokia WP7'ye geçerse büyük bir adım atmış olur lakin kalas gibi telefonlar yaparsa WP7'ye Mehteran Takımı gibi iki ileri bir geri değil bir ileri iki geri yapmış olur. :DNokia telefonu adamın kafasına atsan kafası yarılır. :
Nokia sağlam... Heleki N8 şuana kadarki en sağla modellerden birisi. 5800'da fena değil ama tamamen plastik :D