Nokia N900: Linux ile lüksü yaşamak

CHIP Online
16-10-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nokia'nın dokunmatik bombası N900 test merkezimize ulaştı. Peki, Linux'lu cep ne kadar başarılı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/noki ... -yasamak_15820.html

Resimlerle: Nokia N900 - Tüm resimler

Elveda Symbian. Nokia tozlanmış işletim sistemine sırtını dönüyor ve yeni cep telefonu N900'da Linux'u kullanıyor. CHIP Online multimedya canavarını önceden mercek altına alabildi.

Güçlü yanları
Yeni cep telefonu (N900'e akıllı telefon, tablet-PC, multimedya bilgisayarı da diyebilirsiniz) akla gelebilecek ger türlü uygulama, arayüz ve multimedya özellikleriyle tıka basa doldurulmuş. Örneğin yeni Linux amiral gemisi Maemo 5 işletim sisteminin yanında 3,5 inç (8,9 cm köşegen) büyüklüğünde, dirençli dokunmatik ekran, tam klavye, 32 GB dahili bellek (microSD ile 48 GB'a kadar genişletilebiliyor) ve süper hızlı UMTS veri aktarımı ile beraber geliyor. Maksimum 10 Mbit/s hızında (downlink) HSPA ve WLAN (802.11b/g) sayesinde dışarıda da internetten ayrılmıyorsunuz. Yaptığımız testlerde Maemo tarayıcı çok hızlı bir şekilde çalıştı ve CHIP ana sayfasını 3G üzerinden birkaç saniyede yükleyebildi. Bluetooth 2.1 ve USB 2.0 (Highspeed) ile veriler çabucak bilgisayara aktarılıyor. TV çıkışı sayesinde resimleri ve videoları direkt televizyonda izleyebiliyorsunuz. Bunun dışında N900, Push yetisine de sahip ve "Mail for Exchange" sayesinde firma ağlarına bağlanmaya elverişli. Diğer özellikler: Anında mesajlaşma ve VoIP desteği, USB üzerinden modem olarak kullanılabilme.   

Zayıf yanları
Eksik bırakılan çoklu dokunmatik teknolojisi ve başlangıçta biraz idman gerektiren Maemo arabiriminin yeni fenotipi dışında ilk bakışta başka hiçbir zayıflık gözümüze çarpmadı. N900'ün pil süresini merakla bekliyoruz. Nokia henüz kesin bir üretici-verisi açıklamadı. CHIP Online test merkezinin batarya testi bu konuya açıklık getirecek.

Tüm konu: Nokia N900: Linux ile lüksü yaşamak

İzleyin: Nokia N900: Yeni reklam videosu

Resimlerle: Nokia N900 - Tüm resimler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: N900'de Symbian kullanılmasını tercih eder miydiniz?

posicor
16-10-2009, 03:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

3650'den beri S60 kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, hayır. Symbian işletim sistemi bence şu anda malesef zamanın gerisinde kalıyor.Bir android, iphone veya wmobile ile başa çıkmaktan oldukça uzak.
Umarım maemo en azından benim beklentilerimi karşılar.

Bu telefonu sabırsızlıkla bekliyorum :)

afterlife97
17-10-2009, 19:02   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Linux olduğundan, iyidir bence. :)

Son Düzenleme: afterlife97 ~ 17 Ekim 2009 19:02