mrb arkadaşlar..birkaç gün önce nokia n95 aldım..aldığım yerden 8 gb hafızanın aktif olabilmesi için harici bir hafıza kartının takılması gerek diyerek 1gb hafıza kartı hediye ettiler..yani telefonun dosya yoneticisinden baktığım zaman hem telefon hemde hafıza kartı olarak 2 seçenek gorunuyor..
telefona henuz hiçbir şey yuklu değilken bir kaç foto çekmeye kalkıştım be hafıza dolu diye bir uyarı geldi..kamera seçeneklerinden baktım..hafıza "telefon" olarak gorunuyordu..bende daha sonra kamera ayarlarından fotoların kaydedileceği yeri " hafıza kartı " olarak değiştirdim..ayrıca hafıza kartına da 10 a yakın müzik attım..
telefonu usb kabloyla pc ye bağladım..yığın depolama seçeneğini seçtim..bilgisayarımdan çıkaarılabilir disk olarak 2 seçenek gorundu..biri F: diğeri G :..
F: olanına girdiğimde sadece photos, my music, received klasorleri var sadece bunlar..
g: olanına girdiğimde photos videos download vb..bir sürü telefona ait klasorler var..
ama muzik atmaya çalıştığımda çok değil 100 mb civarı müzik atmaya çalışıyorum..bana şu kadar ek alana ihtiyac var diyor..F: olana geliyorum ona music atmaya çalışıyorum o da aynı şeyi diyor..
benim anlayamadığım bu telefonun 8 gb ı nerde ? en basiti tek foto çekiyorum hafıza dolu diyor ..
halbuki sırf hafıza sorunu yaşamamak için bu telefonu seçmiştim..
bana yardımcı olurmusunuz rica etsem ?
ayrıca F: e sağ tık özelliklerden bakınca 480 mb toplam kapasite diye gosteriliyor..
g: de ise toplam kapasite 502 kb..
nokia n95 hafıza sorunu
tamam sorunu ozetliyorum.
telefonun hafızası 400 mb civarında gorunuyor..müzik ler sığmıyor..
nasıl 8 gb hafızaya erişebilirim ?
Abla 8 gb lik hafıza kartı alsan öyle işini halledebilirsin sanırım bu arada hoş geldin
:) canım benim zaten kendi iç hafızası 8 gb..artı 1 gb hafıza kartıda içinde..neden telefonun kendi 8 gb lık alanına erişemiyorum ben ? :'(
Hımm ablacım o zaman ben sanırım sorununa çözüm bulamıyacağım bilen arkadaşlar sana yardım olacaktır
İyi Forumlar
N95 8Gb telefonda hafıza kartı takılamıyor takmak ıcın yerı bıle yok... sızdekı telefona hafıza kartı takılıyorsa eger o telefon N95 dır. soledıgım bılgı kesın bılgıdır arastırabılırsınız....
ya arkdaslar yeni bir tane çin malı n95 aldım fakat 1 gün geçmeden telefon sanki bir araç boş ta çalışır ya aynen onun gibi (20-25 sn.) titriyor ve sonra ses kesiliyor hiç bir şekilde açılmıyor yardımcı olursanız en azından bir yorum yaparsanız sevinirim
Seni keklemisler kusura bakma
8 gb hafiza etkinlestirmek icin 2gb vermisler birde resmen oyuna gelmisin.
arkadas yazmis n95 ve sonrasinda n95 8gb cikti ya sana n85 kartini 2gb kartla yutturdular o bile belli degil yada Cin mali koyayi satmislar gecmis olsun
Seni keklemisler kusura bakmaEk olarak ,
arkadas yazmis n95 ve sonrasinda n95 8gb cikti ya sana n85 kartini 2gb kartla yutturdular o bile belli degil yada Cin mali koyayi satmislar gecmis
Tavsiyem elinizdeki telefonu bir an önce elinizden çıkarmaktır.
Seni keklemisler kusura bakmaya arkdaslar yeni bir tane çin malı n95 aldım fakat 1 gün geçmeden telefon sanki bir araç boş ta çalışır ya aynen onun gibi (20-25 sn.) titriyor ve sonra ses kesiliyor hiç bir şekilde açılmıyor yardımcı olursanız en azından bir yorum yaparsanız sevinirim
arkadas yazmis n95 ve sonrasinda n95 8gb cikti ya sana n85 kartini 2gb kartla yutturdular o bile belli degil yada Cin mali koyayi satmislar gecmis
ya arkdaslar yeni bir tane çin malı n95 aldım fakat 1 gün geçmeden telefon sanki bir araç boş ta çalışır ya aynen onun gibi (20-25 sn.) titriyor ve sonra ses kesiliyor hiç bir şekilde açılmıyor yardımcı olursanız en azından bir yorum yaparsanızElinizdeki cihaz Çin malı.Yani fiziki ve programsal olarak tamamen birbirine uydurma konfigürasyondan oluşmuş bir cihaz.
Kısaca elinizdeki cihazdaki mevcut bu sorun belki giderilebilir ama uzun vadede bakarsanız net olarak çözülmeyeceği kesindir.Çünkü bir telefon üretilirken telefonun oluşturulduğu fiziki parçalar ile bu parcaların uyumla çalışması için yazılan programın birbiri ile uyumu defalarca denenir ve uygunsuzluk varsa bu giderilir.Sonra piyasaya sunulur.Ama Çin malı telefonlarda bu yoktur.Orjinal telefonun kopyası üretilir.Uygunsuzluk var mı yok bakılmadan piyasaya sürülür.
Size tavsiyem, elinizdeki telefonu elinizden çıkarın ve yine illa ki N95 almayı düşünüyorsanız elinizdeki mevcut maddiyata göre ikinci el orjinal bir Nokia N95 alın.Son Düzenleme: NoteBook ~ 11 Eylül 2010 22:32